Matei a readus gustul victoriei la Suceava

Marius ANGHEL 03 Nov. 2014, 12:08 Campionat
Matei a readus gustul victoriei la Suceava

Rapid Suceava a încheiat prima jumătate a sezonului regulat a Ligii a II-a pe locul 4 în clasamentul Seriei I. Sâmbătă, în ultima etapă a turului, formația antrenată de Bogdan Tudoreanu și-a trecut în cont a doua victorie stagională pe stadionul Areni după ce s-a impus, cu scorul de 2-0, în fața celor de la Gloria Buzău.

Aflați la cel de-al doilea meci în decurs de mai puțin de 48 de ore, „ceferiștii” și-au trecut în cont prima ocazie abia în minutul 20, când Stoicescu a respins mingea de pe centrul porții la șutul lui Cerlinca. Golul a picat un minut mai târziu, când Apostol a fost faultat în careu de Dăniță, centralul Florin Ovidiu Mazilu a indicat penalty, iar Matei l-a executat pe portarul oaspeților de pe punctul cu var de la 11 metri. Fără nicio replică din partea buzoienilor, trupa lui Bogdan Tudoreanu și-a dublat avantajul în minutul 38, când Negru a șutat pe jos din interiorului careului, Stoicescu a respins în față cu piciorul, iar Matei a trimis mingea sub transversală. Avea să fie al nouălea gol stagional pentru atacantul venit pe Areni de la Dunărea.

Oaspeții reclamă penalty, gazdele marcheză din nou, dar golul este anulat

Buzoienii au fost mai periculoși în debutul reprizei secunde, dar Rohețki a fost la post și a respins de la colțul lung la șutul lui Voicu. La poarta opusă, Matei putea bifa hattrick-ul, dar execuția în cros a atacantului rapidist a trecut de puțin pe lângă țintă. Mai norocos nu a fost nici nou-intratul Marinkovic, care a șutat în portarul Stoicescu. În minutul 69, oaspeții au solicitat penalty la intervenția în careu avută de portarul Rohețki asupra nou-intratului Pîrvu, însă arbitrul a lăsat jocul să continue, stârnind proteste vehemente pe banca Gloriei.

Pe contre, Rapidul a înscris din nou în minutul 85, dar golul lui Gheorghiciuc a fost anulat întrucât mingea ieșise afară în momentul centrarii lui Daniel Bălan. Patru minute mai târziu, Bobe a primit al doilea cartonaș galben și a lăsat formația buzoiană în zece jucători.

Finalul a consemnat debutul tânărului Robert Bosânceanu (15 ani) în Liga a II-a, dar și o ultimă mare ocazie de gol în contul Gloriei Buzău, portarul Rohețki reușind să respingă balonul la șutul lui Damaschin.

Rapid Suceava – Gloria Buzău s-a terminat 2-0, iar „ceferiștii” bifează prima victorie în campionat după cinci etape de secetă.

Tudoreanu: „Sper s-o ținem pe această linie”

„Am încheiat turul cu o victorie foarte importantă pentru noi pentru că veneam după meciul cu Petrolul și se simțea o oarecare stare de oboseală. Important e că am reușit să obținem trei puncte cu care am urcat din nou pe locul patru. Mă bucur că am început luna cu o victorie, deoarece luna trecută a fost una neagră din punct de vedere al rezultatelor. Sper s-o ținem pe această linie, mai ales că urmează un joc dificil cu Farul Constanța. Urmează o perioadă de jocuri abordabile și de aceea trebuie să ne concentrăm și să facem cât mai multe puncte. Îi felicit pe băieți pentru efortul depus, atât la Botoșani, cât și-n acest meci cu Buzăul”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

RAPID CFR SUCEAVA    2
GLORIA BUZĂ‚U        0

M. Matei ”21 – pen., ”38

Rohețki – D. Bălan, Velescu, Ferariu, Semeghin (cpt.) – Gheorghiciuc, Sumanariu, G. Apostol, Cerlinca (Bosânceanu ”89) – M. Matei (Golofca ”82), M. Negru (Marinkovic ”60)
Rezerve neutilizate: C. Pascal – R. Sava, C. Spătar, Plecanciuc
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Cr. Stoicescu – Ct. Vlaicu, Ad. Ghinea, Dăniță (cpt.), S. Agache – G. Marcu (L. Pîrvu ”57), A. Voicu – Răduca, Bobe, Tigoianu (D. Ghiță ”46) – Pantelie (M. Damaschin ”66)
Rezerve neutilizate: D. Sârbu – Amet, P. Grigoraș, R. Dumitru
Antrenor: Viorel Ion
Eliminat: Bobe ”89 (cumul de galbene)

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.500; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Cătălin Teodor (Brăila) și Daniel Vlase (Galați); Jucătorul meciului: Marius Matei.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 03 Nov. 2014, 12:08 Campionat
Pe aceeași temă