Andrei Panait, despre frustrarea de a pierde un meci în prelungiri. Mijlocașul Mioveniului a vorbit despre ce i-a lipsit echipei sale pentru a obține un rezultat pozitiv cu FC Botoșani și șansele rămase pentru promovare

Marius ANGHEL 18 May. 2024, 14:24 Liga 2

CS Mioveni a fost aproape să obțină un rezultat bun în manșa tur a barajului de promovare/menținere în SuperLigă contra prim-divizionara FC Botoșani (scor 0-1). Câteva zeci de secunde au despărțit-o de o remiză, un deznodământ care ar fi tensionat și mai mult partida retur, de peste o săptămână, programată la Mioveni.

Aldair Caputa Ferreira a înscris însă în minutul 90+3 și a adus un succes chinuit, nu neapărat meritat, trupei din Botoșani, fiindcă echipa lui Constantin Schumacher a înscris și ea o dată în prelungirile primei reprize, prin Ștefan Blănaru, dar golul a fost anulat corect pentru offside, după ce inițial balonul a lovit transversala la lovitura de cap a lui Alexandru Stan, iar în partea secundă a avut câte o mare situație de gol Alin Șerban și Ștefan Blănaru.

Andrei Panait, după eșecul Mioveniului la Botoșani: ”E frustrant când pierzi pe final”

CS Mioveni a jucat la Botoșani peste ceea ce a arătat în play-off-ul Ligii 2, preferând cartea contraatacului, însă, chiar și așa, a avut situațiile sale de a marca și a produce o surpriză. Golul primit în prelungiri a mai redus din speranțele promovării, dar nimic nu este imposibil la retur.

”E frustrant când pierzi pe final, dar ăsta e fotbalul, te taxează, ținând cont că jucăm cu o echipă de Liga 1. Acum urmează meciul retur, care va fi la Mioveni și rămâne de văzut ce va fi acolo”, a spus, la microfonul DigiSport, unul dintre jucătorii experimentați ai Mioveniului, Andrei Panait, după jocul de la Botoșani.

Mijlocașul care a părăsit terenul în minutul 40, accidentat, fiind înlocuit cu Daniel Toma, a pus și ce crede că i-a lipsit echipei sale pentru a obține un rezultat bun la Botoșani. ”Cred că un moment de concentrare la o fază, acolo unde s-a pierdut mingea, la centrul terenului. Dar când joci cu o echipă de Liga 1, te taxează la orice fază”, a spus fotbalistul care a împlinit cu o zi înainte de meci vârsta de 35 de ani.

Argeșenii cred în șansa lor!

Returul are loc vinerea următoare, 24 mai, de la ora 20:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni.

Argeșenii cred în șansa lor și în a patra promovare a clubului în prima ligă. În precedentul barajde promovare/menținere susținut de ei au reușit surpriza chiar în retur, inclusiv în deplasare.

La finalul sezonului 2020-2021, trupa condusă atunci de Alexandru Pelici reușea marea surpriză, promovând în urma dublei manșe câștigată în fața prim-divizionarei FC Hermannstadt, după 0-0 la Mioveni și 2-1 la Mediaș.

”Ținând cont că mai e o manșă, la Mioveni, scorul e destul de strâns, șanse mai avem. Dar vom vedea ce va fi”, a mai declarat Andrei Panait, cel care a început sezonul la Campionii FC Argeș, iar în iarnă s-a întors la CS Mioveni, pentru care 8 meciuri în Liga 2 în 2024, dintr-un total de 14, și a înscris 1 gol.

Foto: Ionuț Tabultoc și Tudi / Sport Pictures

Marius ANGHEL 18 May. 2024, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă