„Marinarii”, umiliți la Dorohoi de propria tactică. Până la pauză nu se marcase niciun gol, însă în a doua repriză a fost „măcel”

Andrei Birta, Marius ANGHEL 18 Apr. 2015, 17:50 Campionat

Meci de zile mari făcut de FCM Dorohoi în cea de-a treia etapă a play-out-ului Seriei I a Ligii 2, sâmbătă, pe stadionul 1 Mai. Jucătorii lui Vespazian Colban au învins aproape la scor de tenis pe Farul Constanța, scor 5-1, și au obținut prima victorie din acest turneu de evitare a retrogradării. Acest rezultat o distanțează pe FCM Dorohoi la șase puncte de Farul, cu trei etape înainte de finalul sezonului. „Marinarii” sunt tot mai aproape de baraj după ce și ACS Berceni a câștigat cu CS Balotești și are și ea tot un avans de șase puncte.
 
Meciul de la Dorohoi a debutat cu o ocazie mare de gol de partea gazdelor după ce, în minutul 1, Vrabie a centrat de pe partea dreaptă și Marin a reluat cu capul, din zona de 11 metri, puțin pe lângă bară. Farul Constanța a replicat în minutul 6 prin Jianu, care a driblat aproape toată apărarea dorohoienilor, a pătruns fără prea mari probleme în careu și a șutat în portarul Hărăguță, care a respins în corner. Repriza s-a desfășurat în principiu sub semnul echilibrului, fără ocazii foarte mari de gol, însă cu o determinare și o posesie mai bună de partea jucătorilor lui Colban. În minutul 20, FCM ar fi putut prelua conducerea pe tabela de marcaj când Orășanu a pasat din prima pentru Grumezescu, acesta a scăpat singur cu portarul, a șutat în bară și mingea s-a dus în brațele goalkeeperului. La pauză tabela indica scorul de 0-0 și nimic nu preconiza ceea ce urma să se întâmple în partea secundă a jocului.

0-0 pauză, 5-1 final

Ceea ce nu v-am spus până acum a fost că în poarta Farului s-a regăsit un jucător care s-a aflat la debutul în Liga 2. „Marinarii” au fost în imposibilitatea de a avea în lotul pentru acest meci un portar cu experiență și s-a bazat pe doi juniori: Iulian Dinu (17 ani) și Cristi Nanu (17 ani). Primul a mai apărat poarta grupării constănțene în acest campionat și trebuia să fie titular și la Dorohoi, însă pentru că nu a avut un act de identitate la el nu a putut fi folosit nici în teren și nici trecut pe banca de rezerve. Astfel s-a mers pe varianta Nanu și totul a părut că va decurge bine în prima repriză. Sprijinit din tribună de colegul său Dinu, tânărul goalkeeper al Farului nu a primit gol timp de 47 de minute, însă atunci când a făcut-o pentru prima dată a și căzut psihic. Ceea ce a urmat va rămâne cu siguranță în mintea sa pentru tot restul carierei. Forțat într-un meci de campionat cu o miză prea mare pentru el, Cristi Nanu n-a putut face față atacurilor dorohoiene și, cum nici coechipierii săi nu l-au ajutat, a rezultat un scor umilitor. Cea mai mare vină pentru această înfrângere o are însă conducerea clubului constănțean.
 
În repriza secundă a fost un adevărat recital de goluri. În minutul 47, FCM Dorohoi a deschis scorul prin Marin, care a reluat cu capul, din plonjon, o minge centrată de pe partea stângă de Pavăl. După numai opt minute, Vrabie a executat un corner, iar Atudorei a înscris cu capul. Farul a redus din diferență în minutul 59, tot cu o lovitură de cap. Neagoe a bătut o lovitură de colț de pe partea stângă și Pătrașcu a înscris, însă totul a fost o amăgire.

Din minutul 68, gazdele și-au asigurat victoria după ce Orășanu a trimis o minge în față lui Pavăl, care, după ce a depășit un adversar și a rămas singur cu portarul, a trimis cu șpițul în plasă. Iar în minutul 71 Vrabie a executat impecabil o lovitură liberă de la colțul careului direct în bara transversală de unde mingea a sărit după linia porții.

Umilința nu s-a terminat însă aici, deoarece după numai două minute, în minutul 73, Grumezescu a închis tabela de marcaj după ce a înscris cu un șut la colțul lung de la marginea careului. S-a încheiat cu scorul de 5-1 și Farul este cu încă un pas mai aproape de Liga 3.

VEZI GALERIA FOTO completă a meciului de la Dorohoi

FCM DOROHOI        5
FARUL CONSTANȚA    1

Al. Marin ”47, Atudorei ”55, Pavăl ”68, Vrabie ”71, Grumezescu ”73 / Fl. Pătrașcu ”59

Hărăguță – Aur. Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Pavăl – Orășanu (cpt.)(Stancoschi ”87), Ghiviziu (G. Luca ”83), Barabaș, Vrabie – Al. Marin, Grumezescu (Mateiuc ”77)
Rezerve neutilizate: Listaru – Juncănaru, Amarinei, Chiorescu
Antrenor: Vespazian Colban

Cr. Nanu – Băjan (Cl. Popa ”55), D. Ciobanu (Cioinac ”75), Fl. Pătrașcu (cpt.), Cârstoiu – Ochia, R. Neagoe – Al. Grigoraș, Jianu, Szalkai – M. Enciu
Rezerve neutilizate: Al. Giurgiu, I. Plămadă, Sescioreanu, Al. Muscă
Antrenor: Marian Dinu

Stadion: Municipal (Dorohoi); Spectatori: 600; Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați); Asistenți: Florin Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi); Jucătorul meciului: Natanael Pavăl.

Articol și foto de Andrei BIRTA (Dorohoi News)

Andrei Birta, Marius ANGHEL 18 Apr. 2015, 17:50 Campionat
Pe aceeași temă