Fideli propriilor principii de joc! Ripensia s-a impus la Mioveni la debutul cu Ciprian Urican pe bancă

Marius ANGHEL 14 Apr. 2018, 10:13 Campionat

Ripensia a câștigat, vineri seară, cu 2-1 în deplasare la CS Mioveni, în meciul în care Ciprian Urican a debutat pe banca tehnică a timișorenilor. Partida a fost una deschisă, cu faze interesante de fotbal și în care ripensiștii au avut o nouă prestație ofensivă bună. Bănățenii au marcat prin Bădăuță și Ungureanu, dar au avut și un gol anulat pentru offside la Mediop. Nici elevii lui Laurențiu Roșu nu s-au lăsat mai prejos și au marcat un gol la vinclu, prin Rareș Lazăr, măcar ca reușită de onoare. Pentru roș-galbeni cele trei puncte acumulate sunt foarte importante, deoarece pot însemna risipirea oricărui gând de retrogradare.

Meciul de la Mioveni a început cum nu se putea mai bine pentru Ripensia, cu gol marcat cu latul în minutul 6. Călin Toma a bătut un corner de pe dreapta, iar Bădăuță a profitat se ieșirea proastă și de devierea slabă a lui Croitoru pentru a trimite mingea în poartă din 7 metri. Argeșenii au avut o șansă mare la un șut în bară a lui Ayza, pentru ca apoi Gugu să reia cu capul peste poartă, iar Eduard Neacșu să tragă pe spațiul porții, dar fără probleme pentru portarul Rădulescu. În minutul 21, Bocșan a reluat în plasă un șut în forță a lui Mediop, din lateral-stânga, însă golul a fost anulat pentru offside.

Timișorenii au jucat două minute în zece oameni după o decizie proastă a staffului tehnic

Ripensia l-a pierdut pe Bocșan în prima repriză. Fundașul împrumutat de la ACS Poli nu a mai putut continua după o lovitură și a ieșit. Deoarece stafful nu era pregătit de modificare, s-a petrecut o fază mai puțin întâlnită. Până s-au completat foile de schimbare, Marius Toma a reintrat după două minute de la ieșirea colegului său.

Mioveniul nu a putut profita însă de acest lucru, ci dimpotrivă. Tot Ripensia a marcat după un contraatac tratat în mare viteză de Ungureanu. Mijlocașul a făcut un „un-doi” cu Mediop, și din careu a șutat pentru 0-2, acesta fiind și scorul pauzei.

Euro-gol pentru tânărul Rareș Lazăr

Bănățenii au beneficiat și de siguranță în poartă, dată de Rădulescu. Goalkeeperul a reținut un balon expediat spre buturi de nou-intratul Neagoe. Bădăuță putea consemna o „dublă”, dar în a doua jumătate a meciului, Croitoru a avut un reflex excelent la reluare cu capul din câțiva metri a atacantului, care a fost și incomodat de un adversar. În minutul 62, după un aut. Rareș Lazăr a prins un șut excelent, la vinclu, din afara careului, pentru 2-1.

Golda, neatent la schimbare

Timișorenii au avut probleme și după accidentarea lui Dumiter. Denis Golda nu a așteptat semnul arbitrei Alina Peșu, a intrat prea repede și a primit cartonașul galben.

Pe final, Ungureanu și Mediop au dus din nou la capăt o fază, dar senegalezul a tras în transversală. În prelungiri, atacantul de culoare al bănățenilor a mai ajuns o dată în fața porții, dar fără succes. Nici Mioveniul nu a mai avut ocazii, astfel că ripensiștii au luat trei puncte extrem de importante, pentru un debut cu dreptul al lui Urican pe banca tehnică.

CS MIOVENI – RIPENSIA TIMIȘOARA         1-2
Rareș Lazăr 62′ / Cătălin Bădăuță 6′, Adrian Ungureanu 36′

F. Croitoru – Rădescu, Gugu, Fl. Ilie, Ct. Alexe – R. Lazăr, Mîrzeanu (Mih. Vintilă 70′) – Ed. Neacșu (Roșoagă 61′), C. Năstăsie (Andr. Neagoe 46′), Seb. Ivan – Ayza (cpt.)
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Rob. Gherghe, Cip. Negoiță, Al. Neagu
Antrenor: Laurențiu Roșu

Iul. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocșan (M. Toma 34′), Apro, C. Toma – Laur. Tudor, Mînecan, Bădăuță, Ad. Ungureanu (Bobină 79′), Dumiter (Golda 72′) – Mediop
Rezerve neutilizate: M. Contra – Burdeț, Stoi, Zurbagiu
Antrenor: Ciprian Urican

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Arbitru: Ionela Alina Peșu (Craiova); Asistenți: Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Mihaela Țepușă (București).

CS Mioveni rămâne pe locul 8 momentan, cu 38 de puncte, iar săptămâna viitoare câștiga la „masa verde” cu ASA Târgu Mureș. Ripensia a urcat pe locul 10, cu 36 de puncte și vinerea viitoare, de la ora 17:00, primește vizita celor de la FC Hermannstadt.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Oazi Sport

Marius ANGHEL 14 Apr. 2018, 10:13 Campionat
Pe aceeași temă