Energeticianul și-a numit noul antrenor principal. „M-am angajat să ajut această echipă”. Debutează în meciul cu Farul

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Sep. 2018, 14:22 Campionat
Energeticianul și-a numit noul antrenor principal.

După patru meciuri în care interimatul pe banca tehnică a fost asigurat de „secundul” George Zima, perioadă în care s-a obținut două victorii cu 2-1 și două eșecuri tot cu 2-1, Energeticianul și-a numit, în sfârșit, un antrenor principal. Miercuri seară, Marin Tudorache (50 de ani) le-a fost prezentat jucătorilor ca noul antrenor.

Originar chiar din Petroșani, acolo unde echipa finanțată de Nicolae Sarcină își desfășoară meciurile de pe teren propriu, Marin Tudorache a mai fost în stafful  Energeticianului în sezonul trecut, când echipa se numea ACS Șirineasa și juca în Liga a 3-a. A părăsit însă clubul când acesta era neînvins și se situa pe primul loc în Seria a 4-a.

Marin Tudorache a fost jucător la Jiul Petroșani, Minerul Lupeni și Rapid București. Apoi a antrenat echipele CSM Vulcan, Jiul, Minerul Lupeni, Arieșul Turda. În cariera sa,a pregătit cluburi din Liga a 2-a, a 3-a și a 4-a, iar în anul 2010 a reușit să o promoveze pe Jiul în liga secundă. A mai fost „secundul” lui Florin Marin la Jiul, în Liga 1, și este cel care i-a descoperit pe Mihai Pintilii și Eric Bicfalvi.

Tudorache preia Energeticianul într-un moment delicat, echipa cu pretenții la promovare aflânduse abia pe locul 10, cu 13 puncte, după opt etape. Obiectivul pe care conducerea i l-a fixat este ca în următoarele patru meciuri să obțină punctaj maxim. „M-am angajat să ajut această echipă. Fac tot ceea ce pot și pun în practică tot ceea ce cunosc”, a spus Marin Tudorache după numirea sa la Energeticianul, echipă care marți a fost eliminată din 16-imile Cupei României, cu 1-2, la Miercurea Ciuc, de AFK Csikszereda.

Interimarul George Zima rămâne în cadrul clubului și continuă ca antrenor secund.

În primele șase etape, Energeticianul a fost antrenată de Cristian Dulca, iar în ultimele două de interimarul George Zima, acesta prinzând și două partide din Cupa României. Marin Tudorache preia echipa din Petroșani de pe locul 10, în cele opt etape scurse până acum având înregistrate patru victorii, un egal și trei înfrângeri. Golaverajul este unul egal: 13-13.

În etapa a 9-a, cea în care Tudorache va debuta pe banca Energeticianului, echipa va juca duminică, de la ora 11:00, la Techirghiol, cu SSC Farul Constanța.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Sep. 2018, 14:22 Campionat
Pe aceeași temă