Două gafe ale lui Vișa au „îngropat” echipa lui Nicolae Dică. CS Mioveni câștigă derby-ul cu Campionii FC Argeș pentru supremație în județ și Liga 2

Marius ANGHEL 27 Aug. 2019, 20:57 Campionat
Două gafe ale lui Vișa au

CS Mioveni s-a impus cu 2-0 în derby-ul județului Argeș cu Campionii FC Argeș, în cadrul ultimului meci al etapei a 4-a a Ligii 2. Golurile au picat după două mari gafe făcute de fundașul Bogdan Vișa și transformate de Andrei Hergheligiu.

După o primă repriză modestă, în care cele două echipe nu și-au creat nicio ocazie de gol, dar totuși au oferit un meci cu ritm alert, gafa din prelungiri a lui Bogdan Vișa avea să schimbe tabela chiar înainte de pauză. Fundașul a primit o pasă de la portar, s-a speriat de presingul lui Balint și a pasat slab către Șerbănică. Pe direcție a venit însă imediat Andrei Hergheligiu (45+1), care nu s-a grăbit să tragă și la momentul oportun l-a învins pe Agachi.

Apoi, în partea secundă, Argeșul antrenat de Nicolae Dică a încercat să reintre în meci, însă cel care a irosit o mare ocazie a fost Ișfan (51). Mijlocașul a bătut pe poartă o lovitură liberă, iar Agachi a salvat de sub transversală. Pentru ca, apoi, prima situație bună pentru piteșteni să vină de la Buhăescu (54), însă acesta a trimis cu capul din 5 metri peste poartă.

Vișa avea să își completeze evoluația foarte slabă din acest joc cu o nouă gafă. L-a luat prin surprindere pe Panait cu o pasă înapoi, fundașul a alunecat, a fost depășit de Valentin Balint (57), care avea să fie faultat în careu de portar. Arbitrul s-a grăbit să-i acorde cartonașul roșu lui Agachi, însă s-a răzgândit rapid și i-a dat doar galben. Andrei Hergheligiu (59) a transformat cu siguranță penalty-ului și meciul era deja decis.

Popescu (62), Dănescu (63) și Barbu (70) ar fi putut readuce Argeșul în joc dacă ar fi fost mai inspirați la finalizare sau dacă portarul Croitoru n-ar fi fost așa precis. Dar și Cioargă (74) ar fi putut majora diferența pentru Mioveni, într-un final de meci în care galeria piteștenilor a cântat și i-a fost echipei favorite și la greu.

Cu încă trei puncte câștigate, CS Mioveni a acumulat în total 10 și a urcat pe locul 3, în timp ce Campionii FC Argeș a rămas cu 6 puncte și a căzut pe locul 9.


 

Etapa a 4-a a Ligii 2 se încheie cu un nou derby, unul local, al județului Argeș. CS Mioveni și Campionii FC Argeș vor juca în această seară, de la ora 19:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, unde intrarea va fi liberă, astfel că se așteaptă o asistență numeroasă.

Cele două echipe se află pe poziții apropiate în clasament înaintea primei confruntări dintre ele în acest sezon. Mioveniul se află pe locul 5, cu 7 puncte, iar Argeșul are 6 puncte și e pe poziția a 8-a.

Marius Stoica: „Nu văd cum să nu ne impunem”

Antrenorul Mioveniului, Marius Stoica, cunoaște orgoliile de la cele două cluburi înaintea meciului direct și crede că jucătorii săi vor aborda partida concentrați și determinați pentru a obține victoria. Vede un meci deschis și chiar e convins că se vor impune.

„Este un joc între două echipe din același județ și normal că sunt orgolii foarte mari. Motivația este foarte mare, tot timpul a fost o întrecere în cele două echipe, a fost competiție. Eu îmi doresc din tot sufletul să fie spectacol, să mulțumim oamenii care vor veni să ne vadă. Se întâlnesc două echipe bune, iar noi ne dorim să câștigăm, cum e și normal, cu un joc frumos practicat. Ne dorim din tot sufletul să câștigăm. Cred în jucători și ei își doresc să se impună! Ne-am pregătit, suntem pregătiți, concentrați și determinați și nu văd cum să nu ne impunem.

FC Argeș este echipa județului, echipă foarte bună, cu jucători de calitate. I-am urmărit, chiar dacă au pierdut în prima etapă, vin concentrați să câștige punctele la Mioveni. Noi vrem să fie o competiție frumoasă. Vor avea susținători mulți și la acest meci, astfel că nouă nu ne rămâne decât să jucăm fotbal și să continuăm seria jocurilor foarte bune. Cred că va fi un meci deschis, nu cred că va încerca vreo echipă să se închidă. Ei vor veni să pună presiune, eu mă aștept la asta, suntem pregătiți! Dacă încerci să te rezumi la un joc de așteptare… eu nu sunt adeptul acestui joc, am încercat tot timpul să joc ofensiv, nu întotdeauna îți iese. Îmi place să joc pe toată durata partidei și le spun băieților să joace până la ultimul fluier. Ultimele meciuri dintre noi și ei s-au decis în prelungiri. Aici a fost acel gol în ultimul minut, cu o pasă pornită de la Costin, poate acum va face invers, Rau”, a declarat, citat de site-ul echipei CS Mioveni, Marius Stoica.

Ce au spus și Raul Costin, fost căpitan la FC Argeș în ultimele două sezoane, și Valentin Balint despre acest joc puteți citi AICI.

Nicolae Dică: „Vor da totul la fiecare meci pentru a câștiga”

Nicolae Dică își dorește ca jucătorii săi să confirme forma bună prin care trec și să se impună din nou în fața concitadinei, cea pe care în ediția trecută de campionat a învins-o în ambele confruntări.

„Ne așteaptă o partidă grea. Vom avea în față o echipă bună cu jucători care evoluează de mult timp împreună. Cei de la Mioveni au început foarte bine campionatul și din acest motiv spun că ne așteaptă o partidă dificilă. Este adevărat că jocul este considerat un derby, dar jucătorii mei trebuie să fie pregătiți pentru orice joc, nu doar pentru cele cu o conotație aparte. Până la urmă este un joc de fotbal. Sunt trei puncte sunt puse în joc și trebuie să facem tot posibilul să le câștigăm. Nu trebuie să ne gândim ce se va întâmpla dacă vom învinge sau dacă vom pierde. Pentru un fotbalist este foarte important să joace cu stadionul plin, atitudinea va fi una pozitivă. Mă bucur că oamenii au început să vină la stadion în număr cât mai mare. Am spus-o după jocul din prima etapă că regretul meu cel mai mare nu a fost că am pierdut meciul cu Ripensia, ci acela că nu am putut să-i facem fericiți pe oamenii care au venit la stadion. Le promit fanilor că jucătorii vor da totul la fiecare meci pentru a câștiga, atât cât vor putea acești copii”, a spus Nicolae Dică, citat de pagina de Facebook a echipei sale, despre meciul cu CS Mioveni.

Fostul antrenor al FCSB și-a studiat bine adversarul și spune că i-a plăcut ceea ce a văzut la el în ultimele meciuri. „Mioveniul are jucători cu mare experientă. Au adus în zona centrală jucători cu experientă, Anghelina și Raul Costin, în față au fotbaliști de viteză, Balint, Coșereanu, Hergheligiu, Măzărache. Am urmărit Mioveniul în ultimele două jocuri. Mi-a plăcut. Este o echipă care încearcă să joace un fotbal ofensiv, să pună presiune pe adversar, o echipă bună a campionatului din Liga 2. Noi trebuie să ne mobilizăm la maximum, indiferent de adversarul pe care îl vom avea în față și să câștigăm”, a mai spus Dică.

Chiar ieri, Argeșul a mai făcut un transfer, prin aducerea lui Robert Grecu, ultima dată la Astra.

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de patru ori, în precedetele două sezoane. Astfel, acum două campionate, în primul sezon din istorie al actualului Campionii FC Argeș (după schimbarea denumirii din SCM Pitești și FC Argeș), la Mioveni a fost egal 0-0, iar la Pitești, în tur, oaspeții s-au impus cu 1-0, printr-un gol marcat în prelungiri. Apoi, în sezonul trecut, Argeșul s-a impus în ambele întâlniri: 1-0 la Mioveni printr-un gol marcat în ultimul minut de joc, și cu 2-0 la Pitești, cu două goluri marcate în minutele 90 și 90+4.

Partida care începe de la ora 19:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, va fi arbitrată de centralul Bogdan Dumitrache (București) și de tușierii Ionel Valentin Dumitru (Gherghița – Prahova) și Adrian Popescu (Craiova). Rezervă este Claudiu Marcu (Constanța), în timp ce observatori au fost delegați Dan Monea (Aiud) și Emil Tudor (Târgoviște).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 4

COMENTARIUL LIVE:

â–ºCS Mioveni: F. Croitoru – Rob. Ghiță, Celea, Beța, Burnea (cpt.)(Ct. Alexe 60′) – Anghelina, R. Costin – Hergheligiu (Măzărache 73′), Ișfan (Cioargă 67′), Coșereanu – Val. Balint
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Trașcu, Albăstroiu, Massaro
Antrenor: Marius Stoica

â–ºCampionii FC Argeș: Agachi – Dănescu (Rz. Matiș 84′), Vișa, Șerbănică, Mușat – Andr. Panait (Tofan 73′), Brînzan – N. Popescu, I. Năstăsie (cpt.), Blejdea (Ct. Barbu 60′) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: Ducan – Turda, Motroc, I. Șerban
Antrenor: Nicolae Dică

â–ºMin 90+5 Final de partidă. CS Mioveni câștigă cu 2-0 derby-ul județean cu Campionii FC Argeș și se distanțează la patru puncte, urcând și pe locul 3

â–ºMin 90+3 Flavius Croitoru primește cartonașul galben pentru tragere de timp

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 90 Nini Popescu centrează dintr-un corner de pe stânga, Croitoru boxează cu un braț

â–ºMin 84 Dică face ultima schimbare. Iese Marian Dănescu și intră Răzvan Matiș

â–ºMin 74 Nicolae Mușat primește și el cartonașul galben, pentru proteste

â–ºMin 74 Cioargă îl umilește pe Vișa în stânga careului, pătrunde și din 10 metri șutează către colțul scurt, dar Agachi blochează și acordă corner

â–ºMin 73 Ultima schimbare la Mioveni. Iese Andrei Hergheligiu, autorul celor două goluri din acest meci, și intră Simon Măzărache. La Argeș iese Andrei Panait și intră Andrei Tofan

â–ºMin 70 Panait trage de la distanță peste transversală

â–ºMin 70 Mușat centrează din dreapta, Barbu reia cu capul din centrul careului, Croitoru scoate în față de lângă bara din stânga sa, Nini Popescu urmărește, însă e mai încet ca Celea, care se întinge și respinge

â–ºMin 68 Raul Costin primește și el cartonașul galben pentru o intrare cu piciorul sus prin fața lui Nini Popescu

â–ºMin 67 Iese Mihai Ișfan și intră Paul Cioargă

â–ºMin 63 Dănescu trage din dreapta și Croitoru scoate de la rădăcina barei din stânga sa în corner

â–ºMin 62 Centrare din stânga, Nini Popescu urmărește în careu și reia din alergare cu capul, din 12 metri, pe lângă bara din stânga

â–ºMin 60 Ambii antrenori schimbă după acest gol. Nicolae Dică îl introduce pe Cătălin Barbu și îl scoate pe Andrei Blejdea, iar Marius Stoica îl schimbă pe Ionuț Burnea cu Cătălin Alexe

â–ºMin 59  2-0 Andrei Hergheligiu bate penalty-ul în forță, aproape pe centru, și majorează diferența. Agachi a plonjat în dreapta sa

â–ºMin 57 Vișa pasează înapoi către Panait, care se împiedică și nu ajunge mingea. Valentin Balint preia balonul, pătrunde în careu, îl fentează în dreapta pe portar și este faultat. Centralul dă penalty și cartonaș roșu pentru Sebastian Agachi, însă asistentul Claudiu Marcu (Constanța) intervine și îi spune să arate doar cartonaș galben. Conform noilor reguli, dacă se acordă penalty nu se mai dă și cartonaș galben, pentru a nu sancționa o infracțiune de două ori

â–ºMin 55 Dean Beța acuză o accidentare la glezna stângă după ce a picat prost din duelul aerian de mai devreme. Fundașul primește îngrijiri medicale și stânge din dinți pentru a reintra pe teren

â–ºMin 54 Ocazie bună pentru Argeș. Nini Popescu centrează din stânga careului, Buhăescu sare dintre Beța și Burnea și reia cu capul din 5 metri peste poartă

â–ºMin 52 Daniel Celea îl faultează pe Năstăsie și oprește un contraatac, iar arbitrul îi dă cartonașul galben

â–ºMin 51 Ocazie mare pentru Mioveni. Ișfan bate direct pe poartă o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, Agachi deviază mingea și o scoate de sub transversală în corner

â–ºMin 47 Andrei Blejdea pătrunde în careu pe stânga, în duel umăr la umăr cu Ghiță, se împiedică singur, cade și cere penalty, însă arbitrul nu se lasă impresionat și-i dă cartonaș galben pentru simulare

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+2 Pauză. CS Mioveni conduce după o gafă în defensiva Argeșului. Andrei Hergheligiu a marcat

â–ºMin 45+1 1-0 Agachi pasează în fața careului la Vișa, care preia larg și, presat de Balint, ciupește balonul slab către Șerbănică. Andrei Hergheligiu e aproape, preia mingea și pătrunde în careu și trimite printre Vișa și Șerbănică în stânga portarului. Mioveniul dă lovitura în prelungirile primei reprize, după ce până acum niciuna dintre cele două echipe nu avuseseră vreo ocazie

â–ºMin 45  Prima reprizăe prelungită cu două minute

â–ºMin 40 Mioveniul a reechilibrat jocul, dar ocaziile lipsesc cu desăvârșire. De altfel, trei dintre cele patru meciuri dintre cele două echipe din ultimele două sezoane au fost decise cu goluri marcate în ultimele minute

â–ºMin 36 Nini Popescu șutează de la 18 metri în blocaj, după un alt corner din dreapta. Mioveniul se apără cu toți jucătorii

â–ºMin 32 Mușat centrează dintr-o lovitură liberă din dreapta, Celea respinge de la prima bară pe colțul lung, în corner. Cornerul e finalizat cu o lovitură de cap a lui Buhăescu, pe lângă poartă

â–ºMin 31 Argeșul conduce acum mai mult jocul, însă se chinuie să ajungă la finalizare

â–ºMin 28 Robert Ghiță ia cartonașul galben după ce l-a ținut insistent la mijlocul terenului pe Buhăescu. Arbitrul a lăsat faza să continue și apoi a dat galben

â–ºMin 23 Pauză de hidratare. Până acum nu a fost nicio ocazie de gol la niciun dintre porți

â–ºMin 21 Blejdea pătrunde în careu pe centru, e talonat de doi adversari, merge în dreapta și reușește de acolo să trimită printre cei doi, însă mingea e deviată și apoi respinsă fără probleme

â–ºMin 16 Celea respinge cu capul în corner o minge centrată în careu de Blejdea. Croitoru a încercat să prindă, însă u a ajuns. Faza fixă nu aduce pericol la poarta Mioveniului

â–ºMin 13  Marian Anghelina are o intrare agresivă la mijlocul terenului asupra lui Năstăsie și primește cartonașul galben. L-a împins și l-a lovit cu podul palmei în piept pe căpitanul Argeșului, apoi a degajat

â–ºMin 9 Coșereanu bate în careu o lovitură liberă de la 30 de metri lateral stânga, obținută de Burnea, însă slab, iar Năstăsie degajează

â–ºMin 7 Se joacă destul de alert, însă niciun dintre cele două echipe nu și-a creat până acum vreo ocazie. Mioveniul domină ușor

â–ºMin 5 La acest derby al județului Argeș asistă în acest moment aproximativ 4000 de spectatori. Galeria echipei piteștene cântă neîncetat de la startul partidei

â–ºMin 1 A început partida de la Mioveni. Galeria Argeșului, formată din circa 200-250 de persoane, asigură fondul sonor

Marius ANGHEL 27 Aug. 2019, 20:57 Campionat
Pe aceeași temă