Derby de Argeș decis în prelungiri! FC Argeș o învinge pe CS Mioveni cu două goluri la ultimele faze

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 19:57 Campionat
  • La fel ca în precedentele două meciuri directe, derby-ul argeșean dintre FC Argeș și CS Mioveni s-a terminat cu goluri în ultimele minute. Andrei Panait (90) și Eduard Florescu (90+4) au marcat la ultimele faze ale jocului pentru o victorie cu 2-0 a piteștenilor.
  • În returul sezonului trecut, Cosmin Năstăsie decidea meciul de pe „Nicolae Dobrin” în favoarea Mioveniului (scor 1-0) cu golul din minutul 90+5. În turul acestui campionat, FC Argeș a câștigat cu 1-0 la Mioveni cu reușita lui Ionuț Șerban din minutul 90+4.

 

Meciul de la Pitești a început cu două mari ocazii, una de fiecare echipă. Mai întâi, Vasile Gheorghe (4) a „șters” bara din dreapta cu un șut din centrul careului, deși era singur cu portarul, în timp ce în partea opusă Hergheligiu (6) a tras din alergare din fața careului, Grecu a deviat ușor, iar mingea s-a dus peste transversală.

Într-o atmosferă plictisitoare, cu maxim 3.000 de spectatori foarte silențioși, jocul s-a reaprins după o jumătate de oră. Buhăescu (32) l-a întors pe Beța, însă nu l-a putut învinge pe Croitoru de la 14 metri, pentru ca Năstăsie (33) să reia în forță de la 10 metri central mult peste. Replica Mioveniului a venit de la Măzărache (34), însă reluarea sa cu capul din 5 metri s-a dus pe deasupra porții. Ulterior, după câteva incursiuni bune ale lui Tofan în dreapta, Gheorghe (38) a primit la 9 metri, dar  a tras din prima tot peste țintă.

În partea secundă, meciul a fost mai calm, dar spiritele s-au încins când Buhăescu (56) l-a călcat din spate pe Beța, însă arbitrul nu i-a arătat al doilea cartonaș galben pentru eliminare. Și Buhăescu (63) avea să și marcheze printre picioarele lui Croitoru, după o centrare din stânga a lui Șerbănică, însă golul a fost anulat pentru poziția de offside în care se afla. În schimb, pentru Mioveni, Măzărache (65) a căzut în careu după un contact cu Buleică, însă arbitrul a lăsat jocul să continue.

Argeșul a apăsat pedala de accelerație pe final. Buleică (75) l-a depășit în careu din preluare pe Beța, însă a tras din 10 metri lateral stânga puțin pe lângă bara colțului lung. Iar Croitoru a parat șutul puternic al lui Florescu (80) de la 10 metri central, după o altă incursiune în dreapta a lui Tofan.

„Gongul” minutelor de prelungire avea să producă descătușarea pentru piteșteni. Andrei Panait (90) a finalizat la vinclul din colțul lung după ce a reluat cu latul din 10 metri lateral stânga, după un corner bătut din dreapta și deviat către mijlocaș. În ultimul minut, Nilă a centrat din dreapta, iar Eduard Florescu (90+4) a finalizat cu un lob cu stângul peste Croitoru.

Cu 56 de puncte, FC Argeș se menține pe locul 6, dar se apropie la doar trei puncte de Petrolul. În schimb, CS Mioveni rămâne pe locul 7, cu 48 de puncte.

Etapa următoare, FC Argeș joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la București, cu Daco-Getica, iar CS Mioveni o întâlnește tocmai marți, de la ora 19:30, pe teren propriu, pe Petrolul.


 

Etapa a 30-a a Ligii 2 se încheie în această seară, după desfășurarea derby-ului rundei și al județului Argeș. FC Argeș și CS Mioveni se întâlnesc de la ora 18:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, în postura de vecine de clasament, deși sunt despărțite de cinci puncte, pe care alb-violeții le au în plus.

Ambele echipe vin după o serie de trei victorii consecutive, au moralul foarte bun înaintea confruntării directe și sunt și ambiționate să ocupe poziția mai bună în clasament. În acest moment, după 29 de meciuri disputate, FC Argeș e superioară, fiind pe locul 6, cu 53 de puncte, în timp ce Mioveniul e imediat dedesubt, pe 7, cu 48 de puncte. O victorie a echipei lui Augustin Eduard ar mări avansul, în timp ce una a lui Daniel Oprița l-ar micșora la două puncte și ar relansa lupta pentru locul 6.

Va fi, totodată, și un derby al orgoliilor, pentru ca FC Argeș sau CS Mioveni să demonstreze că sunt echipa mai bună din județul Argeș.

Eduard: „Prefer să-i las pe băieții mei să vorbească pe teren în locul meu”

Augustin Eduard, antrenorul Argeșului, echipa cu o tradiție mult superioară Mioveniului, și-a luat puțin peste picior adversarul, spunând că meciul este unul normal, ca toate celelalte, însă și-a trădat sentimentele atunci când a spus că își dorește un stadion plin.

„Meciul de luni este unul normal, de liga a doua, în care atât noi, cât și oaspeții venim după victorii reconfortante. Sper să fie și îmi doresc foarte mult să avem parte de un spectacol fotbalistic. Ne dorim să avem același parcurs bun și foarte bun. Nu vreau să spun prea multe lucruri despre acest meci. Eu, de felul meu, nu sunt un om care se laudă. Nu sunt genul de om care să spună că facem și dregem. Prefer să-i las pe băieții mei să vorbească pe teren în locul meu. Îmi doresc ca la ora partidei stadionul să fie plin, iar oamenii care vor veni la acest meci să fie mulțumiți de spectacolul sportiv”, a spus Augustin Eduard, care de când a revenit pe bancă are punctaj maxim.

Oprița: „Mergem să luăm trei puncte”

În schimb, antrenorul Mioveniului, Daniel Oprița, a vorbit sincer, a spus lucrurilor pe nume și povestit despre rivalitatea dintre cele două echipe.

Oprița așteaptă un nou rezultat bun din partea jucătorilor săi. „Va fi un meci între două echipe aflate în formă bună, fiecare venind după câte trei victorii consecutive și cu un moral foarte bun. Există și această rivalitate locală, ambele își doresc să câștige și sper să fie un meci plăcut. Orice se poate întâmpla într-un derby! Va fi o partidă la fel de grea ca celelalte. Sunt meciuri la fel de grele și cu FC Argeș și cu Petrolul… Toate sunt la fel de grele, trebuie să le tratăm serios… Trebuie să tratăm și această partidă cum le-am tratat și pe cele dinainte… Cum am tratat jocurile cu Aerostar, cu „U” Cluj, adică foarte foarte serios. Avem în momentul de față patru rezultate pozitive și pot spune că am crescut de la joc la joc, dar se poate și mai mult de atât. Dacă îți dorești lucruri mărețe, trebuie mai mult. Am crescut, într-adevăr, de la joc la joc, dar mai avem de muncă, echipa poate să arate mult mai bine. Așteptăm și suporterii la acest meci să susțină echipa. Sper să vadă un spectacol frumos și să luăm cele trei puncte, să le facem o bucurie, dar și să continuăm parcursul bun din ultimele partide. Orice rezultat în afara înfrângerii este un rezultat bun, dar mergem să câștigăm trei puncte, însă la egal nu trebuie să considerăm un eșec. Jucăm în deplasare, cu o echipă care joacă foarte bine și care se putea bate la promovare dacă avea dreptul. Au în componență jucători buni, cu experiență, a spus Daniel Oprița.

Altfel, sâmbătă seară, jucătorii, antrenorii și conducerea echipei din Mioveni au fost prezenți la Vivo Mall Pitești pentru a promova meciul de astăzi seară cu FC Argeș. Aceștia au împărțit mai multe bilete la derby, dar și eșarfe cu însemnele clubului din Mioveni.

În meciul tur, FC Argeș s-a impus la Mioveni cu 1-0, după golul lui Ionuț Șerban marcat la ultima fază, în minutul 90+4.

În confruntările anterioare, din sezonul precedent, la Mioveni a fost 0-0, iar la Pitești a câștigat CS Mioveni cu 1-0, cu un gol marcat de Cosmin Năstăsie în minutul 90+5.

Partida care se dispută pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, de la ora 18:00, va fi arbitrată de centralul Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) și de asistenții Cosmin Vatamanu și Mihăiță Necula (ambii din București). Rezervă este Ovidiu Petru Oprea (Ploiești), în timp ce observatori au fost delegați Dan Jiga (Bistrița) și Horațiu Stănescu (Craiova).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 30

COMENTARIUL LIVE:

â–ºFC Argeș: Nic. Grecu – Tofan, Turda, Hreniuc, Șerbănică – R. Costin, Andr. Panait, I. Năstăsie (cpt.)(Buleică 64′) – Ct. Barbu (Nilă 82′), Vas. Gheorghe (Ed. Florescu 57′), Buhăescu
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Ct. Stan, A. Popa, C. Mihalache
Antrenor: Augustin Eduard

â–ºCS Mioveni: F. Croitoru – Kilyen, Celea, Beța, Ed. Stoica (cpt.) – R. Lazăr (Trașcu 66′), Rob. Boboc, M. Șerban – Rădescu, Măzărache (Val. Balint 80′), Hergheligiu (Ayza 60‘)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – C. Năstăsie, A. Călin, Burnea
Antrenor: Daniel Oprița

â–ºMin 90+5 Final de partidă. FC Argeș se impune cu 2-0 în derby-ul județean cu CS Mioveni.

â–ºMin 90+4 2-0 Nilă avansează în dreapta, centrează în centrul careului și Eduard Florescu îl lobează cu stângul pe Croitoru. Florescu, un fost jucător al Mioveniului, nu se bucură

â–ºMin 90+3 Nicușor Grecu vede cartonașul galben pentru tragere de timp

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 90 1-0 Florescu bate un corner din dreapta, mingea e respinsă de la prima bară în partea opusă, iar Andrei Panait îi ia fața lui Beța, pune latul la 10 metri lateral stânga și reia din prima direct în vinclul colțului lung

â–ºMin 84 Șerbănică centrează în fața porții din stânga, Nilă urmărește și îi busculează pe Stoica și Celea, mingea îi pică în spate și de duce în partea opusă a terenului. Arbitrul dă fault în atac

â–ºMin 82 Ultima schimbare și la FC Argeș. Iese Cătălin Barbu și intră Andrei Nilă

â–ºMin 80 Ultima schimbare la Mioveni. Iese Simon Măzărache și intră Valentin Balint

â–ºMin 80 Tofan pătrunde în careu pe dreapta, centrează la 10 metri la Florescu, care trage puternic la poartă, Croitoru respinge în față, Kilyen preia pe piept și degajează. Panait preia la 25 de metri central și trage puternic puțin peste poartă

â–ºMin 75 Ocazie mare pentru FC Argeș. Centrare din stânga, Buleică îl surprinde în careu din preluare pe Beța, trage de la 10 metri lateral stânga la colțul lung, însă mingea trece razant pe lângă bară

â–ºMin 69 Raul Hreniuc intră prin alunecare și îl ia pe sus și pe Boboc. Jocul e întrerupt pentru ca cei doi jucători să primească îngrijiri medicale

â–ºMin 66 Iese Rareș Lazăr și intră Andrei Trașcu

â–ºMin 65 Măzărache cade în careu după un duel cu Buleică, însă arbitrul lasă jocul să continue

â–ºMin 64 Iese Ionuț Năstăsie și intră Alin Buleică

â–ºMin 63 Șerbănică centrează pe jos din stânga careului, Buhăescu deviază printre picioarele portarului și înscrie, însă reușita este anulată corect. Atacantul era în offside

â–ºMin 61 Rareș Lazăr îl ține insistent din spate pe Tofan, la un incursiune în flancul drept și arbitrul dă cartonașul galben și lovitură liberă

â–ºMin 60 Iese Andrie Hergheligiu și intră Roberto Ayza

â–ºMin 57 Argeșul face prima schimbare. Iese Vasile Gheorghe și intră Eduard Florescu

â–ºMin 56 Buhăescu îl calcă din spate pe călcâi pe Beța, iar arbitrul dă fault, însă nu și cartonaș galben. Jucătorii Mioveniului și Oprița protestează, fiindcă pentru Buhăescu ar fi fost al doilea galben și trebuia eliminat. Arbitrul a considerat că n-a fost intenție, ci neatenție, ambii jucători fiind cu privirea în sus, după minge

â–ºMin 54 Kilyen bate în forță lovitura liberă din fața careului, pe lângă zid, iar Grecu respinge în față de lângă bara din dreapta sa, apoi un coechipier degajează

â–ºMin 53 Hergheligiu pătrunde până în fața careului, acolo unde este faultat de Vasile Gheorghe

â–ºMin 52 Vasile Buhăescu intră tare la Kilyen și vede cartonașul galben

â–ºMin 46  A reînceput meciul

â–ºMin 45+1 Pauză. Cele două echipe argeșene intră la egalitate la vestiar, după o primă parte a meciului cu ocazii bune și de o parte și de alta

â–ºMin 42 Costin respinge cu capul centrare din lovitură liberă din stânga a lui Hergheligiu, Argeșul pleacă pe contraatac, și Marian Șerban îl faultează pe Barbu. Arbitrul scoate din nou cartonașul galben

â–ºMin 41 Grigore Turda intră tare din spate asupra lui Măzărache, în stânga, la 20 de metri, și arbitrul dă fault și cartonaș galben

â–ºMin 38 Tofan aruncă de la margine din dreapta, Buhăescu prelungește, iar Vasile Gheorghe șutează din prima de la 9 metri peste poartă. O nouă ocazie bună pentru FC Argeș

â–ºMin 37 Tofan are o acțiune frumoasă în flancul drept, trece printre mai mulți adversari, inclusiv în careu, dar Celea îl blochează în cele din urmă

â–ºMin 34 Replica Mioveniului. Stoica centrează din stânga careului, Măzărache se desprinde de adversar, însă mingea în găsește puțin prea în față și din 5 metri trimite cu capul peste poartă

â–ºMin 33 Centrare din dreapta a lui Tofan, Năstăsie reia în forță de la 10 metri central, însă mingea se duce mult peste poartă

â–ºMin 32 Contraatac FC Argeș, Gheorghe pasează din dreapta pentru Buhăescu, care preia la 14 metri central, îl întoarce pe Beța și trage în dreapta, iar Croitoru reține

â–ºMaxim 3000 de spectatori sunt prezenți la stadion. Mulți dintre ei au venit după ce a început meciul. FC Argeș are și o galerie de maxim 100 de fani, însă aceștia cântă rar

â–ºMin 21  Ionuț Năstăsie îl împinge cu mână pe Kilyen, care se aruncă pe jos și simulează o lovitură în gât. Arbitrul e impresionat de actor și acordă cartonașul galben

â–ºMin 15 Mioveniul are posesia în acest debut de meci, însă nu ajunge să pună pericol la poarta lui Grecu

â–ºMin 8 Tofan pătrunde în careu pe dreapta, are un șut centrare din dreapta, iar Croitoru reține la prima bară, fără probleme

â–ºMin 6 Hergheligiu avansează în viteză din dreapta în centru, trage de la 20 de metri, Grecu deviază ușor mingea și aceasta se duce razant peste transversală. Mioveniul răspunde imediat cu o mare situație

â–ºMin 4 Buhăescu pasează pe culoar, Vasile Gheorghe primește în poziție ideală, în centrul careului și trage plasat pe lângă Croitoru, iar mingea șterge bara din dreapta și se duce pe lângă poartă. Ratare mare pentru FC Argeș

â–ºMin 1  A început partida de la Pitești, cu o întârziere de patru minute

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 19:57 Campionat
Pe aceeași temă