CS Mioveni începe 2019 cu un nou antrenor! Daniel Oprița semnează miercuri contractul cu argeșenii

Marius ANGHEL 07 Jan. 2019, 15:03 Campionat
CS Mioveni începe 2019 cu un nou antrenor!** Daniel Oprița semnează miercuri contractul cu argeșenii

CS Mioveni începe anul 2019 cu o mutare pe banca tehnică. Ultimele rezultate înregistrate de echipă în 2018 au nemulțumit conducerea și au determinat-o să aducă un antrenor care să dea un impuls în încercarea de a obține a treia promovare în Liga 1 din istoria clubului. Potrivit surselor Liga2.ro, Daniel Oprița (37 de ani) și-a dat acordul, iar miercuri va ajunge la Mioveni pentru a semna contractul valabil pe un an și jumătate.

Ultimele cinci meciuri din 2018, în care CS Mioveni a obținut două remize (1-1 cu Ripensia și ACS Poli) și trei înfrângeri (1-2 cu UTA și Clinceni și 0-4 cu Snagov), au determinat conducerea clubului să renunțe din nou la serviciile antrenorului Iordan Eftimie (57 de ani), cel readus la club în luna mai 2018 pentru a asigura interimatul după demiterea lui Laurențiu Roșu, însă alături de care s-a continuat până acum. Dumitru Olteanu, președinte Consiliului Director, și Constantin Stancu, directorul executiv, au decis în această vacanță de iarnă că e timpul pentru o nouă schimbare. Negocieri s-au purtat cu mai mulți antrenori, iar cel care a acceptat verbal oferta a fost Daniel Oprița.

Contactați telefonic, șefii Mioveniului nu au dorit să vorbească despre această mutare, precizând că o vor face de miercuri, după ce se semnează contractul cu noul antrenor, în situația în care se ajunge la un acord amiabil de reziliere cu Iordan Eftimie.

Fostul jucător al Stelei, al lui Dinamo sau Petrolul era liber de contract după ce ultima dată a pregătit-o în Liga 1 pe FC Voluntari, însă de care s-a despărțit destul de repede. Oprița va avea ca obiectiv în partea a doua a sezonului formarea unui lot cu care să atace promovarea în noua ediție a Ligii 2. Alături de el la Mioveni va ajunge și un antrenor care acum e principal la o adversară a argeșenilor.

În cariera sa de antrenor, Daniel Oprița a pregătit echipele Metalul Reșița, Juventus București (acum Daco Getica), CSM Școlar Reșița și FC Voluntari. Pe Juventus a preluat-o din Liga 3 și a dus-o până în Liga 1, acolo de unde a fost îndepărtat destul de repede. Pe Metalul a pregătit-o în Liga 2, iar pe Reșița în Liga 3. Pe FC Voluntari a antrenat-o în prima ligă timp de două luni, iulie – august 2018.

CS Mioveni a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 cu o înfrângere pe teren propriu, 0-4 cu Sportul Snagov, liderul, și s-a clasat pe locul 7, cu 34 de puncte. Față de Snagov are 12 puncte în minus.

Echipa argeșeană are programată reunirea pe 10 ianuarie, iar perioada de pregătire de iarnă o va efectua pe plan local.

În acest sezon, CS Mioveni este a 11-a echipă din Liga 2 care își schimbă antrenorul, după ACS Poli, Ripensia, CS Balotești, Dacia Unirea Brăila, Metaloglobus, Aerostar, SSC Farul, Petrolul, Energeticianul și „U” Cluj.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 07 Jan. 2019, 15:03 Campionat
Pe aceeași temă