Au ratat șansa să urce pe primul loc! CS Mioveni și Metaloglobus au terminat la egalitate un meci cu garda jos. Ovidiu Herea a fost, bineînțeles, printre marcatori

Marius ANGHEL 06 Sep. 2019, 21:27 Campionat
Au ratat șansa să urce pe primul loc!** CS Mioveni și Metaloglobus au terminat la egalitate un meci cu garda jos. Ovidiu Herea a fost, bineînțeles, printre marcatori

CS Mioveni și Metaloglobus au remizat, vineri seară, scor 2-2, la Mioveni, în deschiderea etapei a 6-a a Ligii 2, după un meci frumos, plin de ocazii, în care cele două echipe au jucat cu garda jos.
Argeșenii ar fi urcat cel puțin până mâine pe primul loc în cazul în care ar fi câștigat acasă, însă rămân pe locul secund, la un punct în spatele celor de la Turris-Oltul.
Echipa lui Marius Stoica rămâne invincibilă în acest sezon, însă obține a doua remiză în șase etape.
Bucureștenii au revenit de două ori pe tabelă și au ajuns la patru meciuri consecutive cu rezultate pozitive, iar printre marcatori l-a avut și pe Ovidiu Herea, care a punctat pentru al patrulea joc la rând și a ajuns la opt goluri în acest sezon.

 

Ovidiu Herea (9) a avut prima ocazie importantă a meciului, când, după o centrare din dreapta a lui Ciubotaru, a reluat cu capul din 6 metri peste transversală. Ulterior la o bâlbâială în careul opus, Nedelcovici a salvat la mingea deviată nefericit către propria poartă de Ciubotaru (15), dar același fundaș s-a repliat și a scos de lângă bară, din fața lui Coșereanu. Hergheligiu (21) a replicat cu un șut de la 20 de metri central puțin pe lângă bară, iar Claudiu Herea (23) a trimis din foarfecă, din 10 metri, pe lângă. Ocazii la poarta lui Croitoru au mai avut și Ciocâlteu (30) și Coman (34), însă pe o contră, Valentin Balint (34) l-a învins pe Nedelcovici din 8 metri, după ce Coșereanu a pătruns în careu pe stânga și a pasat înapoi.

Avantajul Mioveniului n-a rezistat însă mult, fiindcă Andrei Lungu (37) a deviat cu capul la colțul lung, după ce Claudiu Herea a centrat excelent dintr-o lovitură liberă din dreapta careului. Până la pauză însă, Celea (43) putea marcat și el cu un șut din alergare, din afara careului, dar Nedelcovici a scos cu vârful degetelor de sub transversală.

În partea secundă, jocul a fost la fel de alert, dar și mult mai dur, arbitrul arătând nu mai puțin de opt cartonașe galbene, după ce în prima parte nu arătase niciunul.

Nedelcovici (48) a scăpat printre mâini o minge șutată din careu de Raul Costin, însă a avut noroc, balonul trecând puțin peste transversală. Din cornerul rezultat a ieșit golul lui Raul Costin (49), care a tras din fața careului, iar mingea deviată l-a păcălit pe portar. Măzărache (58) a trimis pe lângă colțul lung după ce l-a depășit în viteză pe Plămadă, iar antrenorul Măldărășanu n-a mai așteptat și a schimbat în ofensivă. Jucătorul introdus, Cosmin Ionică, a și obținut un penalty după ce i-a luat fața lui Celea, iar fundașul l-a lovit în talpă în momentul în care încerca să respingă. Ovidiu Herea (73) n-a ratat de la punctul cu var, iar meciul s-a echilibrat din nou.

Balint (77), Celea (78), pentru Mioveni, și Ghenovici (82), pentru Metaloglobus, au mai avut ocazii în minutele de final, însă egalul rezultat a părut echitabil la cum s-a jucat.

Cu 14 puncte acumulate după șase etape, CS Mioveni ratează șansa de a urca pe primul loc cel puțin până mâine, însă se consolează că rămâne invincibilă. De partea cealaltă, Metaloglobus obține al patrulea rezultat consecutiv și cu 10 puncte urcă, pentru moment, pe locul 5.


 

Inițial, astăzi, de la ora 19:30, etapa a 6-a a Ligii 2 ar fi trebuit să înceapă cu derby-ul Universitatea Cluj – UTA, însă partida a fost amânată la solicitarea echipei clujene, deoarece are trei jucători convocați la naționale, Cosmin Dur-Bozoancă la naționala U21, Tudor Telcean la naționala U19 și Artur Crăciun la naționala Moldovei. În schimb, în același interval orar a fost adusă partida dintre CS Mioveni și Metaloglobus București, care prima dată fusese programată pentru sâmbătă, de la ora 11:00.

CS Mioveni e pe val la începutul acestui nou sezon de Liga 2, după primele cinci etape fiind neînvinsă, având patru victorii și un egal. Cu cele 13 puncte acumulate a urcat pe locul 2 în clasament, iar astăzi, de la ora 19:30, joacă în deschiderea etapei a 6-a și poate urca, cel puțin până mâine, pe locul 1. Nu va avea însă un meci deloc facil pe teren propriu, fiindcă primește vizita Metaloglobusului, o formație care are trei victorii consecutive, vine după succesul cu „U” Cluj (2-0) și dă golgheterul campionatului, pe Ovidiu Herea (7 goluri).

Cele două echipe sunt despărțite de patru puncte în acest moment, Mioveniul fiind pe locul 2, cu 13 puncte, iar Metaloglobus pe poziția a 6-a, cu 9 puncte, deci va fi un joc între ele destul de echilibrat.

Marius Stoica, antrenorul argeșenilor, își cunoaște bine adversarii, știe ce îi așteaptă pe jucătorii săi și speră să continue seria pozitivă din acest sezon. „Se anunță o partidă foarte dificilă din toate punctele de vedere. Am avut și un meci amical cu ei înainte de începerea sezonului, așa că îi cunoaștem bine. Au jucători buni, de calitate, vin după trei rezultate pozitive și își doresc să continue așa. Noi, ne dorim să mergem pe aceeași linie, să avem același parcurs bun. Vrem să fie acest parcurs cât mai lung, chiar dacă urmează o perioadă cu meciuri dificile.

Primul meu gând este să am jucătorii sănătoși. Ne-am dorit să avem acest început de campionat, pentru că eu am avut o perioadă de pregătire bună cu acești băieți, am avut discuții cu ei și credeam să avem o continuare a rezultatelor de la sfârșitul sezonului trecut. Eu am urmărit să văd randamentul lor, am crezut în ei, iar acum se simt bine că au acumulat puncte și este normal să credem în forțele noastre. Acum încercăm să ținem ritmul cu alte echipe și mă bucur că băieții au reținut mesajul meu.

Revenind la meciul cu Metaloglobus, întâlnim o echipă cu un antrenor foarte bun, Marius Măldărășanu, tehnician pe care eu îl cunosc, îl știu și ca jucător. Suntem la început de campionat, vrem să avem în continuare rezultate bune”, a declarat Marius Stoica înaintea jocului cu Metaloglobus.

Până acum, între cele două echipe au avut loc patru întâlniri oficiale. Trei au fost câștigate de Metaloglobus, iar una de CS Mioveni. Acum două sezoane, la prima lor participare în Liga 2, bucureștenii s-au impus în ambele întâlniri: 1-0 în deplasare și 2-1 acasă. În ediția trecută a Ligii 2, în tur, CS Mioveni a câștigat cu 5-0, iar, în retur, Metaloglobus a bătut acasă cu 2-0.

Partida care începe de la ora 19:30, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, unde intrarea va fi liberă, va fi arbitrat de centralul Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) și de asistenții Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare). Rezervă este Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea), iar observatori au fost delegați Iulian Spătaru (Timișoara) și Costel Petre (Constanța).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

COMENTARIUL LIVE:

â–ºCS Mioveni: F. Croitoru – Rob. Ghiță, Celea, Beța, Burnea (cpt.)(Ct. Alexe 64′) – R. Costin, Anghelina – Cioargă (M. Șerban 76′), Coșereanu (Măzărache 46′), Hergheligiu – Val. Balint
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Ișfan, Trașcu, Massaro
Antrenor: Marius Stoica

â–ºMetaloglobus: Nedelcovici – Iul. Ciubotaru, D. Lung, Fl. Plămadă, Al. Coman – Sota Mino (Ghenovici 74′), Andr. Lungu – Cl. Herea, Ov. Herea (cpt.), Ciocâlteu (C. Ionică 58′) – Duminică (R. Chiriac 46′)
Rezerve neutilizate: Gavrilaș – L. Cazan, Stoianovici, Starîș
Antrenor: Marius Măldărășanu

â–ºMin 90+4  Final de partidă. CS Mioveni și Metaloglobus încheie meciul la egalitate, scor 2-2, după o partidă disputată, cu multe ocazii

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu trei minute. Spectatorii sunt nemulțumiți

â–ºMin 90 Ovidiu Herea primește și el cartonașul galben după un contact cu Alexe la mijlocul terenului

â–ºMin 84 Robert Ghiță îi pune pierdică lui Lung, după ce acesta a degajat lung, iar arbitrul îi acordă cartonaș galben

â–ºMin 82 Ionică pasează înapoi după ce pătrunde în careu pe stânga, iar Ghenovici ratează șutul de la 20 de metri, trimițând mult peste poartă

â–ºMin 80 Se încing spiritele la mijlocul terenului, după ce Claudiu Herea îl ia de bărbie pe Alexe, care se certa cu Ciubotaru. Arbitrul îi dă cartonaș galben

â–ºMin 78 Celea trimite cu capul din careu peste poartă, după centrare din corner de pe dreapta

â–ºMin 77 Balint șutează din marginea careului și trimite în diagonală, iar Nedelcovici respinge ca la handbal, în lateral, cu piciorul drept

â–ºMin 76 Ultima schimbare și la Mioveni. Intră MArian Șerban și iese Paul Cioargă 

â–ºMin 74 Ultima schimbare la Metaloglobus, una ofensivă. Iese Mino Sota și intră Valentin Ghenovici

â–ºMin 73  2-2 Ovidiu Herea bate penalty-ul în dreapta, pe jos, și egalează, după ce Croitoru a plonjat în partea opusă

â–ºMin 71 Sota Mino trage de la 25 de metri central pe poartă, Croitoru respinge în față, Cosmin Ionică urmărește, îi ia fața lui Daniel Celea, iar fundașul îl lovește în talpă pe atacant atunci când se pregătea să preia. Arbitrul disctează penalty și cartonaș galben pentru Celea

â–ºMin 67 Dean Beța și antrenorul Mioveniului, Marius Stoica, primesc cartonașe galbene după o fază petrecută în fața băncilor de rezerve, în care Ionică a fost faultat. Antrenorul a primit, evident, pentru proteste, fiindcă Ionică s-a zvârcolit degeaba după acel contact, simulând grosolan

â–ºMin 64 Iese Ionuț Burnea și intră Cătălin Alexe, la CS Mioveni

â–ºMin 61 Andrei Lungu vede și el cartonașul galben după ce îl ține din spate pe Măzărache

â–ºMin 61 Ionuț Burnea intră cu talpa sus asupra lui Chiriac și primește cartonașul galben

â–ºMin 58 Măldărășanu schimbă în atac. Iese Alexandru Ciocâlteu și intră Cosmin Ionică

â–ºMin 58 Măzărache îl depășește în viteză în flancul stâng pe Plămadă, pătrunde în careu și trage pe jos către colțul lung, dar mingea trece pe lângă poartă

â–ºMin 57 Cristian Nedelcovici primește cartonașul galben după ce protestează la o decizie a centralului de a acorda corner la o fază la care trebuia să dea aut de poartă

â–ºMin 49 2-1 Beța centrează dintr-un corner de pe dreapta, Burcea recentrează cu capul din stânga, Hergheligiu lasă mingea pentru Raul Costin, care trage din voleu de la 17 metri central, mingea e deviată de un adversar și îl păcălește pe Nedelcovici, care a sărit în dreapta sa, iar mingea s-a dus lângă bara din partea opusă

â–ºMin 48 Măzărache pasează din colțul din stânga al terenului printre trei adversari, Raul Costin preia în careu și trage din 14 metri, mingea îi alunecă printre mâine lui Nedelcovici, însă are noroc, fiindcă balonul se duce puțin peste transversală

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 46 Mioveniul face o schimbare. Iese Valentin Coșereanu și intră Simon Măzărache. Și Metaloglobus schimbă. Iese Alexandru Duminică și intră Radu Chiriac

â–ºMin 45+1 Pauză. După o primă repriză destul de frumoasă, cu ocazii de ambele părți, cele două echipe intră la vestiare la egalitate, după reușitele lui Valentin Balint (34) și Andrei Lungu (37)

â–ºMin 43 Celea avansează cu mingea la picior și trage din alegare de la circa 20 de metri, Nedelcovici deviază cu vârful degetelor, iar mingea trece puțin peste transversală

â–ºMin 37 1-1 La prima ocazie, bucureșteni egalează. Claudiu Herea centrează excelent cu stângul dintr-o lovitură liberă din dreapta careului, Andrei Lungu urmărește la prima bară, plonjează și deviază cu capul la colțul lung. Croitoru încearcă să evite golul, însă mingea a fost bine plasată

â–ºMin 34 1-0 Fază de contraatac, Hergheligiu pasează în stânga pentru Coșereanu, care pătrunde în careu și pasează cu latul în 8 metri pentru Valentin Balint, care preia și trimite pe jos la colțul scurt, cu Nedelcovici sărit în partea opusă

â–ºMin 34 Coman bate cu pâmântul către colțul lung o lovitură liberă de la 25 de metri ușor lateral dreapta, Croitoru plonjează și respinge în lateral

â–ºMin 30 Ciocâlteu trage puțin peste transversală de la 17 metri central

â–ºMin 23 Duminică așează cu capul după o centrare din dreapta, Claudiu Herea trimite din foarfecă de la 10 metri, însă balonul se duce pe lângă poartă

â–ºMin 21 Hergheligiu prinde un șut puternic de la 20 de metri central, iar mingea razant pe lângă bara din dreapta

â–ºMin 15 Fază periculoasă la poarta Metaloglobusului. Balint trece de Lungu în flancul drept, centrează la colțul scurt, acolo Lung respinge în Ciubotaru, iar din acesta mingea sare către propria poartă, Nedelcovici scoate cu un braț de sub transversală, dar mingea se ducea lângă bară, însă Ciubotaru urmărește și respinge din fața lui Coșereanu, care a urmărit și el balonul pentru a-l împinge în plasă

â–ºMin 9 Ciubotaru centrează bine din dreapta careului, Ovidiu Herea se înalță bine pe linia de 6 metri din spatele lui Celea și reia cu capul pe lângă bara colțului lung

â–ºMin 2 Raul Costin trage peste poartă de la 25 de metri

â–ºMin 1 A început partida de la Mioveni

Foto: Mihai Nițoiu / CS Mioveni

Marius ANGHEL 06 Sep. 2019, 21:27 Campionat
Pe aceeași temă