ACS Berceni și SC Bacău s-au blocat reciproc la zero

Marius ANGHEL 19 Oct. 2014, 14:48 Campionat

În ciuda scorului alb înregistrat sâmbătă în disputa de pe stadionul Comunal Berceni, ce a contat pentru etapa a 9-a a Ligii 2, ACS și SC Bacău, echipe aflate în partea a doua a clasamentului Seriei I, au practicat un joc spectaculos. Numai golul a lipsit în această confruntare, însă ocazii de a marca au fost destule, astfel că publicul ilfovean nu s-a plictisit pe durata celor 90 de minute pe care le-au petrecut în tribunele cochetului stadion de la marginea Bucureștiului.

Cu un prim „11” așezat foarte ofensiv, cu trei atacanți, băcăuanii conduși de pe bancă de către Cristian Popovici au început mai hotărâți partida de la Berceni și au avut prima situație de gol la poarta apărată de Andrei Raț încă din minutul 5. Căpitanul Hurdubei a tras însă puțin pe lângă. De partea cealaltă, gazdele și-au creat abia în minutul 22 o fază mai periculoasă, atunci când vârful Alexandru Marin a reluat spectaculos din foarfecă peste poartă.

A fost un joc tacticizat, în care ambele echipe s-au asigurat mai întâi că stau bine în apărare și mai apoi să profite de eventuale spații lidere lăsate de adversari. Atât jucătorii de la ACS Berceni, cât și cei de la SC Bacău, au practicat un joc agresiv, dovadă fiind și numărul destul de mare de cartonașe galbene primite. Pe lângă faulturile dure, protestele au fost și ele parte din condimentul ce a ținut publicul aproape. Drept dovadă, Nicu (29) a fost avertizat atunci când a cerut cu insistență un penalty la un presupus henț al unui jucător al oaspeților după o incursiune frumoasă în careu și o deposedare în ultimul moment. Puțin mai înainte, Dumitru fusese „îngălbenit” după o intrare dură la Marin.

Ambele formații au avut ocazii importante pe parcursul partidei. Cel mai periculos om al meciului a fost, de departe, Alin Nistor. Vârful gazdelor a profitat, atunci când a avut ocazia, de spațiile libere din apărarea băcăuanilor și și-a creat câteva incursiuni periculoase în banda stângă, finalizate însă fără gol. De fiecare dată s-a lovit de intervențiile lui Petrariu (37, 44).

De cealaltă parte, Bogdan Ungureanu (38) a fost la capătul celei mai mari situații de gol a meciului, însă mingea expediată de el pe sub portarul Raț a fost deviată în bară de un fundaș repliat în defensivă.

În partea a doua a jocului, Bogdan Rusu a pus în pericol cel mai serios poarta ilfovenilor, însă nici el nu a putut schimba scorul de pe tabelă. Mai întâi a reluat din alunecare din șase metri (în minutul 59) pe lângă bară o centrare din dreapta a lui căinari, ca mai apoi, în minutul 70, să înscrie cu o lovitură de cap de la 11 metri după centrarea lui Hurdubei, însă golul său să fie anulat pentru o poziție de offside.

După această remiză, ambele formații se mențin în a doua jumătate a clasamentului Seriei I, ACS Berceni ocupând locul 8 cu 10 puncte, urmată imediat de adversara sa din această etapă, SC Bacău cu 8 puncte.

ACS BERCENI    0
SC BACĂ‚U        0

A. Raț – E. Nicu, G. Ghinea, C. Cioranu (V. Ștefan ”86), M. Ionescu – A. Pătrașcu (D. Roman ”60), Al. Radu, Pădurețu (cpt.), C. Mihai – Al. Marin, A. Nistor
Rezerve neutilizate: V. Știrbu – R. Tătar, D. Ciucă, R. Iovan
Antrenor: Marin Dragnea

Petrariu – Mihălăchioae (Sascău ”63), Adăscăliței, Lozneanu, Luncanu – Țuțu (Pungă ”77), L. Dumitriu, Căinari (Taban ”77) – Bg. Ungureanu, Bg. Rusu, Hurdubei (cpt.)
Rezerve neutilizate: E. Savu – Curiliuc, Strugariu, Ct. Vraciu
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Comunal (Berceni); Spectatori: 250; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Ciprian Petre Geambazu (Bușteni); Jucătorul meciului: Alin Nistor.

Articol scris de Alexandru Asan
Foto: Bogdan Iordache

Marius ANGHEL 19 Oct. 2014, 14:48 Campionat
Pe aceeași temă