Lider surpriză în seria în care joacă SR Brașov și Craiova lui Mititelu. Horezu a învins Turnu Măgurele și a urcat pe primul loc

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 12:32 Stiri

Flacăra Horezu a ieșit victorioasă, sâmbătă, în Treapt, din derby-ul cu Turris Oltul Turnu Măgurele, scor 1-0, și echipa vâlceană este noul lider din Seria a 3-a a Ligii 3, unde le are rivale și pe SR Brașov și Craiova lui Mititelu.

Totodată, înfrângerea de la Horezu, din etapa a 9-a, a reprezentant primul eșec pentru echipa pregătită de Erik Lincar în acest sezon!

După un început echilibrat de partidă, vâlcenii au deschis scorul în minutul 25, când nigerianul Samson a centrat de pe flancul drept, Radu Georgescu a preluat scurt în careu și a șutat necruțător pentru 1-0.

Formația din Teleorman s-a năpustit în atac și, în minutul 31, Băjenaru a șutat bine din lovitură liberă de la 17 metri, dar internaționalul Under 16 din poarta Flacărei, Robert Popa a șters mingea cu vârful degetelor și balonul a lovit bara. Turnu Măgurele a pus stăpânire pe joc și în minutul 36 a mai avut o bară, la reluarea lui Pencea, după o centrare la firul ierbii din flancul stâng. Imediat vine și ocazia lui Bobină, a cărui reluare din careu este blocată de portarul Dumitrescu.

În partea secundă, oaspeții au continuat să pună presiune, dar Flacăra, cu cea mai bună apărare din serie, a apărat cu dinții rezultatul. Spre final, mingea a intrat în poarta gazdelor, dar centralul Vlad Băban din Iași apucase să fluiere fault în atac la duelul aerian din care rezultase golul. 

Fluierul final a adus fiesta la Horezu și jucătorii pregătiți de Adrian Popa și Florin Matache au sărbătorit victoria care duce echipa în premieră pe primul loc în Seria a 3-a. O mare surpriză pentru această serie, unde favoritele la promovare sunt Turris Turnu Măgurele, SR Brașov și U Craiova SA.  De altfel, deși a suferit primul eșec, jocul echipei lui Erik Lincar la Horezu a fost unul consistent.

Adrian Popa: „A fost foarte greu”

Antrenorul-jucător de la Flacăra, Adrian Popa, reușește minuni la Horezu și a dus echipa pe primul loc în Seria a 3-a, deși în vară au plecat mulți titulari, iar startul de sezon a fost ceva mai greoi.

„Suntem foarte bucuroși, am obținut o victorie importată, a fost joc foarte greu, Turris are jucători de mare calitate și ne-a pus în dificultate. Băieții mei merită felicitați, au făcut un efort extraordinar și am oferit o victorie superbă pentru public. Ne bucurăm pentru toți jucătorii, pentru băieții tineri, chiar intrarea lui Bălan a fost foarte inspirată, l-a blocat excelent pe Băjenaru”, a spus Adrian Popa la finalul meciului cu Turris Oltul.

Trei dintre jucătorii de la Flacăra, Adrian Popa, Florin Matache și Samson Nwabueze au fost antrenați în urmă cu trei ani de Erik Lincar, care acum este pe banca celor de la Turnu Măgurele „Este o victorie frumoasă, Eric a fost antrenorul nostru, un tehnician de valoare”, a mai spus Adi Popa.

Primarul Sărdărescu: „Vrem doar să construim, nu să promovăm”

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, subliniază că obiectivul Flacărei din acest sezon este doar o clasare bună, promovarea urmând a fi țintită peste doi ani. „Suntem lideri, dar noi nu ne dorim, deocamdată, promovare, vrem să construim și peste doi ani să încercăm promovarea. Sunt mulțumit că am învins cea mai bună echipă cu care am jucat până acum și care nu pierduse niciun joc. Turris are fotbaliști cu mare experiență și își doresc promovarea”, a declarat Nicolae Sărdărescu.

Edilul șef din Horezu a anunțat că echipa va primi noi întăriri în iarnă, fiind vizați doi-trei jucători cu experiență.

FLACĂ‚RA HOREZU – TURRIS OLTUL TURNU MĂ‚GURELE  1-0
Radu Georgescu 25′

R. Popa – Samson, C. Dinu, Cr. Munteanu, Bârziche – Olteanu (Bălan 62′), Bobină (Simeanu 67′) – Ad. Popa, Ed. Neacșu, R. Georgescu – Cioablă (Neamțu 52′)
Antrenor: Adrian Popa

Dumitrescu – Juncănaru, B. Matei, Mitrea, Sălcianu (Fotescu 56′) – Pencea, Băjenaru, Savin – Dincă (Pahonțu 51′), Dragu, Mărioara (Tescan)
Antrenor: Erik Lincar

Stadion Treapt (Horezu – Vâlcea), spectatori 1.000; Arbitru: Vlad Baban; Asistenți: Ionuț Melinte și Andrei Diaconu (toți din Iași).

După desfășurarea a nouă etape în Liga 3, Flacăra Horezu e lider în Seria a 3-a, cu 20 de puncte, SR Brașov (19 pct.) e pe 2, iar Turris Oltul Turnu Măgurele (18 pct.) e pe poziția a treia. U Craiova 1948 SA e abia pe 7, cu 14 puncte.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 12:32 Stiri
Pe aceeași temă