Un adversar al FCSB din Europa League, noua achiziție a celor de la „U” Cluj. A semnat pe trei ani

Universitatea Cluj a perfectat, astăzi, un nou transfer, tot un jucător străin, ajungând astfel la zece achiziții în această iarnă. Ultima noutate din lotul echipei antrenate de Cristian Dulca, aflat în cantonament în Slovenia, este fundașul central moldovean Artur Crăciun (22 de ani).

Crăciun vine de la Milsami Orhei, echipă cu care a jucat în ambele meciuri cu FCSB din turul 1 preliminar al Europa League, și a semnat un contract valabil pe trei ani cu „U” Cluj. În cariera sa a mai jucat pentru Zimbru Chișinău și Sheriff Tiraspol, iar în palmares are un titlu de campion, două Cupe și o Supercupă, toate în Moldova. La naționala U19 a avut trei meciuri oficiale, iar la U21 a avut șapte prezențe.

În 2019 a jucat în 13 meciuri și un gol pentru Milsami, în timp ce în 2018 a avut 25 de jocuri și un gol. În cele două jocuri cu FCSB a fost integralist și a primit câte un galben în fiecare partidă.

„Artur Crăciun (21 de ani, stânga) este noul fotbalist al Universității. Acesta vine din Republica Moldova, de la Milsami Orhei, formație pentru care a evoluat în preliminariile Europa League din acest an, și a semnat un contract valabil pentru următorii trei ani cu echipa noastră.

Crăciun a debutat în urmă cu trei ani în Divizia Națională, prima ligă de peste Prut, iar în total a strâns 59 de meciuri și un gol. Pentru echipa națională de tineret a Moldovei a jucat în 6 partide.

Îi urăm bun venit la Universitatea și să ne bucurăm împreună la cât mai multe succese!”, a anunțat Universitatea Cluj pe site-ul oficial.

În această vară, „U” Cluj și-a prezentat oficial înainte de amicalul cu PAOK cele nouă achiziții, însă, până vinerea trecută, legitimase doar patru fotbaliști, pe Dur-Bozoancă (FC Viitorul, împrumut prelungit), Hugo Firmino (CD Cova Piedade), José Costa (Futebol Clube Penafiel) și André Ceitil (Leixões SC).

Juniorii Victor Dican și Alexandru Pop, portughezii Andre Ceitil, Hugo Firmino, Pedro Mendes (ex Gaz Metan), Inacio Miguel (fundaș central), Jorge Costa, Rafael Miranda (ex SSC Farul) și Kay, fost fundaș la Craiova, jucător din Insulele Capului Verde, au fost prezentați oficial la „U” Cluj înaintea amicalului cu PAOK.

Înaintea de plecarea în cantonament în Slovenia, Dulca a anunțat că Octavian Ursu, Răzvan Greu, Iulian Dinu, Iuliu Hațiegan și Denis Hordouan nu intră în vederile sale pentru noul sezon. Ulterior, a renunțat și la Marius Coman, care a ajuns la CSM Reșița.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures și FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă