„U” Cluj și-a prezentat oficial cele nouă achiziții. Dulca: „Am reușit transferuri importante.” Jucătorii debutează în amicalul de lux cu PAOK

Universitatea Cluj a decis să schimbe radical lotul, după ce a ratat promovarea în Liga 1 în sezonul recent încheiat. Cu un nou staff tehnic și schimbări în conducere, „U” vrea să promoveze cu șapte fotbaliști care provin din Portugalia.

Juniorii Victor Dican și Alexandru Pop, portughezii Andre Ceitil, Hugo Firmino, Pedro Mendes (ex Gaz Metan), Inacio Miguel (fundaș central), Jorge Costa, Rafael Miranda (ex SSC Farul) și Kay, fost fundaș la Craiova, jucător din Insulele Capului Verde, au fost la conferința de presă a clubului clujean.

„Mă bucur că suntem în această formație și mă refer la faptul că am reușit transferuri importante pentru ce va urma în acest campionat, mult mai greu decât anul trecut. Am adus jucători de valoare care au jucat la academii importante în Portugalia, plus acești copii de mare viitor. Vor mai veni, probabil, unul sau doi jucări și vom merge în cantonament”, a spus Cristian Dulca.

„Pretențiile românilor, prea mari”

Antrenorul a explicat și de ce „U” Cluj s-a orientat către jucători portughezi și nu către jucători români. „Am vrut să aducem și jucători din România, pretențiile au fost foarte mari. Ni s-au cerut foarte mulți bani la semnarea contractului. Avem nevoie de jucători cu experiență, pentru că va fi un an greu, în care trebuie să muncim, să fim modești. Eu am mai lucrat și cu jucători străini la Vaslui, ei sunt profesioniști, până când vor învăța cuvintele uzuale. Vor deprinde, se vor obișnui”, a spus Dulca, cel care spune că echipa a câștigat la capitolul calitate, față de sezonul trecut: „În primul rând calitate, sunt jucători cu academii importante în spate. Au jucat majoritatea meciurilor, sunt jucători cu experiență”.

„Sper să fie 25.000 de oameni cu PAOK”

Dulca prevede cel mai încins sezon de Liga 2 din istorie, cu multe echipe care își vor propune promovarea. „U” Cluj va juca patru meciuri fără spectatori, după sancțiunea primită în urma evenimentelor de la barajul cu FC Hermannstadt.

„Echipele care au căzut din prima ligă, plus Rapidul, FC Argeș, UTA vor lupta la promovare. Poate vor apărea și altele. Cine vorbea de Clinceni anul trecut? Este un handicap acest lucru, ne-am fi dorit să începem cu suporterii alături de noi. Îmi doresc să fie ca la ultima promovare, se vede că se dorește promovarea, altfel nu am fi făcut atâtea investiții. Primele cuvinte pe care trebuie să le învețe cei noi sunt modestie, muncă și atitudine”, a spus Dulca.

Noile achiziții vor debuta mâine, vineri, la ora 21:00, cu PAOK Salonic, în amicalul de lux în care „U” Cluj își celebrează cei 100 de ani de existență. „Cu siguranță nu suntem încă la un nivel bun de pregătire. Vom juca cu PAOK o ehipă care se pregătește de UCL și este la un nivel foarte bun. Sper să fie stadionul plin”, a spus Dulca.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă