OFICIAL | Younes Hamza s-a întors la Petrolul: „Mă bucur foarte mult că am venit acasă”. Gabriel Deac, prezentat și el: „Locul echipei este pe prima scenă, nu aici”

Petrolul Ploiești și-a prezentat astăzi, oficial, ultimele două achiziții reușite în această săptămână, mijlocașul Gabriel Deac (24 de ani, ultima dată la FC Voluntari) și Younes Hamza (33 de ani, ultima dată la Aris Salonic).

Hamza: „Am vrut foarte mult să mă întorc la Petrolul, să îmi termin cariera aici”

Younes Hamza a spus că este bucuros că a revenit la Petrolul, club unde a promis că va reveni atunci când s-a transferat în Bulgaria.

„Mă bucur foarte mult că am venit acasă, după atâția ani. Am promis să o să mă întors și am făcut-o. Am așteptat acest moment. Acum m-am întors, trebuie să muncesc din greu, să ajut echipa, antrenorul și colegii mei pe teren, în vestiar și în afara lui pentru a ne îndeplini obiectivele”, au fost primele cuvinte ale lui Younes Hamza la revenirea la Petrolul.

Tunisianul, care este căsătorit cu o ploieșteană, vrea să rămână la Petrolul și după ce își va încheia cariera. „Vreau să stau aici. Am 33 de ani, mi-am reziliat contractul cu Aris, unde mai aveam un an, și am vrut foarte mult să mă întorc la Petrolul, să îmi termin cariera aici. Soția a fost fericită că m-am întors alături de familie. Suntem obosiți de atâta navetă. Am venit să ajut echipa cu tot ce pot, pentru a reveni în prima ligă. Toate acestea vor veni cu mult efort din partea tuturor”, a mai spus Hamza, care consideră că „Sunt pregătit aproape 100 la sută.”

Deac: „Nu am mai jucat la o echipă cu așa suporteri fanatici în tribune și, sincer vă spun, abia aștept”

Gabriel Deac a ales Petrolul în detrimentul altor echipe din Liga 1, vrea să promoveze și speră să devină la fel de apreciat ca Younes Hamza.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns la această echipă. În momentul în care mi-am reziliat contractul cu Voluntari am avut mai multe variante, chiar și din Liga 1, dar am ales Petrolul. Vreau să pun umărul la promovare și să fac performanță aici, pentru că este o echipă mare și o echipă care are nevoie să fie în Liga 1. Locul ei este pe prima scenă și nu aici”, a spus Gabriel Deac.

„Mă bucură faptul că am fost prezentat odată cu Hamza și sper să am și eu aceleași rezultate pe care le-a avut Younes, ca să pot să fiu și eu la fel de apreciat ca el, sau măcar să mă aproprii de el. Mă bucur că sunt la un club la care jucătorii care fac performanță sunt apreciați, iubiți. Asta e tot ce-și poate dori un fotbalist. Nu am mai jucat la o echipă cu așa suporteri fanatici în tribune și, sincer vă spun, abia aștept, o să dau tot ce pot și sper să pun umărul foarte mult la promovare. Locul Petrolului este în Liga 1. Cred că, la lotul pe care îl avem, să promovăm, dar fotbalul este imprevizibil. Eu zic că fanii ne pot ajuta și, cu siguranță, atunci când nu mai putem, o să ne împingă ei de la spate”, a mai declarat mijlocaul venit de la FC Voluntari.

Deac spune că este pregătit să joace încă de acum pentru Petrolul. „Sunt pregătit. Am jucat în acest sezon șapte meciuri la Voluntari, am făcut pregătirea de vară completă. Sunt convins că este diferit la Liga a 2-a față de Liga 1 și, de aceea, sper să fiu mult mai concentrat și să îmi ajut echipa. Sunt conștiem că nu o să-mi foarte ușor să joc. Sunt jucători foarte buni în lot, mai ales cei care joacă în atac și sunt numeroși. Dar eu sper să mă impun, să fac meciuri bune și să fac diferența, iar după mister va decide când o să joc, unde și contra cui”, a mai spus Deac.

Mijlocașul e de părere că o promovare cu Petrolul ar fi mai presus decât cele două trofee câștigate în tricoul Voluntariului. „Sincer. Am ales Petrolul în primul rând datorită suporterilor. Am vrut să vin la Petrolul să mă simt fotbalist, chiar dacă jucam la Liga 1. Chiar dacă jucam la Liga 1, jucam la o echipă, cu tot respectul, fără suporteri și simțeam să fac această schimbare, voiam să mă simt fotbalist. Cred că o promovare cu Petrolul aș simți-o mult mai bine decât cele două trofee câștigate la Voluntari”, a spus Deac.

Stoican: „Nu o să le fie ușor, dar important este că sunt aici, sunt jucători cu calități și care o să încerce să facă totul pentru a ne atinge obiectivul: promovarea”

„Mă bucur că îi am alături de mine pe cei doi jucători. Sunt doi jucători pe care îi cunoașteți foarte bine. Vreau să le urez și eu un bun venit. Sper să aibă randamentul pe care ni-l dorim cu toți. Îmi place să cred că o să fim o echipă cu jucători care marchează goluri. Sunt doi jucători aici pe care îi apreciez, le zic baftă și să dea Dumnezeu ca toți oamenii care vin la stadion să fie mulțumiți după ce îi văd pe ei pe teren și să îi aplaude după evoluțiile lor. Nu o să le fie ușor, dar important este că sunt aici, sunt jucători cu calități, sunt jucători care, cu siguranță, o să încerce să facă totul pentru a ne atinge obiectivul: promovarea”, a spus antrenorul Flavius Stoican despre aducerea lui Hamza și Deac.

„Mie o să-mi fie destul de dificil să fac alegerile. Până la urmă, concurența este benefică. Am încredere în toți cei din atac și, chiar dacă a venit Younes, am încredere în Sergiu Arnăutu, în Blănaru, în Guy. Fiecare dintre ei are șansa să demonstreze și sunt convins că este loc pentru toată lumea. Important este să vedem oamenii fericiți după partidă. Încercăm să avem și bun, dar și cu rezultate. Încercăm să dominăm fiecare adversar, indiferent de numele lui. Am un lot competitiv și vreau să știți că am fost atenți la fiecare transfer în parte. Nu am luat decizii pripite, nu am adus doar cantitate, ca drept dovadă, mâine, în partida de la Snagov, o să vedeți pe teren o parte dintre jucători pe care nu i-am folosit sau au jucat mai puține minute. Am încredere în ei, știu că unul dintre obiectivele noastre este să mergem cât mai sus în Cupa României și, de ce nu, să ajungem să ne bucurăm la final. Gândim, suntem optimiști, suntem și așezați, nu jucăm singuri, dar avem acest obiectiv: să ajungem cât mai sus și, de ce nu, să o câștigăm”, a mai declarat Flavius Stoican.

Antrenorul Petrolului nu mai vrea ca suporterii echipei să aibă emoții la meciurile echipei. „Avem un lot, nu știu dacă cel mai bun, dar de care eu sunt foarte mulțumit. Un lot în careu eu cred, cu jucători care vreau să crească de la zi la zi, că încă mai putem. Putem mai mult. Nu mai vreau să avem emoții, mai ales că avem, într-adevăr, jucători favoroși, jucători care își doresc și atunci și oamenii care stau în fața micului ecran nu vreau să mai aibă dureri de inimă. Se întâmplă, Doamne ferește, vreo greșeală și să ne coste. Eu sunt acela care trebuie să fac lucrurile să funcționeze”, a spus Stoican.

Gabriel Deac e originar din Bistrița, a trecut pe la Academia Gheorghe Hagi, iar din vara lui 2014 a ajuns la FC Voluntari, unde a jucat constant. În sezonul trecut a prins 29 de meciuri, însă în doar nouă a fost utilizat ca titular, și a marcat două goluri, iar în cel actual a fost trimis pe teren în șapte partide. Cu FC Voluntari a câștigat Cupa și Supercupa României.

Născut la Monastir, Hamza Younes a evoluat în țara natală pentru US Monastir, CS Sfaxien și ES Sahel, înainte de a avea o primă experiență europeană, la Petrolul Ploiești. În ianuarie 2014, după despărțirea de „lupi”, jucătorul tunisian a semnat cu Botev Plovdiv (Bulgaria), pentru ca, după o jumătate de an, să treacă la mai titrata Ludogorets Razgrad, jucând, cu campioana Bulgariei, inclusiv în grupele Champions League. În 2015 a ajuns în Iran, la Tractor Sazi Tabriz, iar din vara lui 2016 s-a întors pe continent, semnând cu gruparea elenă Skoda Xanti. Ulterior, Hamza Younes a mai jucat în Turcia, la BB Erzurumspor, și în Qatar, la Al Ahli, pentru ca, din vara lui 2018, să fie sub contract cu Aris Salonic, având 24 de prezențe și 9 goluri marcate în ultima ediție a primului eșalon din Grecia.

Younes i-a cucerit definitiv pe suporterii petroliști cu evoluțiile sale din perioada 2012-2014, atunci când a reușit să marcheze de 37 de ori în cele 64 de prezențe ale sale în tricoul „galben-albastru”. Goluri cu care a contribuit substanțial la salvarea de la retrogradare, în returul campionatului 2011-2012, iar, mai apoi, la clasările pe podiumul primului eșalon (2012-2013 și 2013-2014) și, bineînțeles, la Cupa României adjudecată în 2013.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă