Sancțiuni dure pentru „U” Cluj după incidentele de la barajul cu FC Hermannstadt. „Șepcile roșii” vor juca mai multe meciuri fără spectatori și au primit o amendă usturătoare

Marius ANGHEL 04 Jul. 2019, 16:57 Diverse

Incidentele provocate de suporteri în minutele de final și după încheiarea meciului tur al barajului pentru promovare/menținere în Liga 1, dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, disputat pe Cluj Arena, pe 9 iunie, și încheiat cu victoria oaspeților cu 2-0, îi costă scump pe organizatori, clubul clujean care, de altfel, a și ratat accederea în Liga 1.

„U” Cluj a fost sancționată de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, în ședința de miercuri, 3 iulie 2019, cu pedeapsa maximă dată în cazul în care au loc acte de violență pe stadion, spectatorii pătrund pe teren și aruncă cu obiective sau cu materiale explozive. „Șepcile roșii” s-au ales cu două pedepse, însă doar una dintre ele rămâne valabilă: cea pentru abaterea mai gravă.

„U” Cluj a fost sancționată cu măsura programării jocurilor fără spectatori pentru patru meciuri și s-a ales cu o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

„În baza art.82/1 și 3/a și c raportat la art. 83/2/d din RD clubul AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu penalitate sportivă de 10.000 lei.

În baza art. 82/1 și 3/e raportat la art. 83/2/f din RD clubul AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu măsura programăriijocurilor fără spectatori pentru 4 (patru) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 100.000 lei.

În conformitate cu art. 45/1 din RD clubul AS FC Universitatea Cluj va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă (prevăzută de art. 82/1 și 3/e raportat la art. 83/2/f) – programarea jocurilor fără spectatori pentru 4 (patru) jocuri și penalitate sportivă de 100.000 lei”, sună verdictul Comisiei FRF.

În cazul în care repetă astfel de insidente, „U” Cluj va fi sancționată cu 8 jocuri fără spectatori și amendă de 150 de mii de lei.

În minutul 90+2 al meciului din prima manșă a barajului pentru Liga 1, un suporter al echipei „U” Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1 și când a ajuns pe pista de alergare. În dreptul Peluzei 1, alți aproximativ 15 fani ai gazdelor au ajuns în zona respectivă printr-o ușă aflată în gard. Fanul, doborât la pământ, a fost lovit cu piciorul în cap de un steward, iar gestul acestuia a inflamat spiritele. Suporteri din galeria Universității au coborât din tribună printr-o ușă din gard!?! și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine. Jandarmeria a pătruns și ea în zona respectivă, a dat cu gaze lacrimogene, iar fanii retrași în peluză au început să rupă scaune și să arunce cu ele. Unul dintre obiectele contondente l-au lovit direct în cap pe un jandarm, care a căzut inconștient și a zăcut pentru câteva minute într-o baltă de sânge. Acesta a fost transportat la Urgențe și mai apoi la secția de Terapie Intensivă a spitalului de Neurochirurgie. Ulterior, a fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stângă, plagă contuzie parietală stângă. Meciul a fost reluat în minutul 90+5 și încheiat în 90+7, însă incidentele au continuat la peluza respectivă. Agresorul, identificat pe baza filmărilor Jandarmeriei și a camerelor de supraveghere de pe Cluj Arena, a fost pus sub acuzarea de ultraj, faptă ce se pedepsește cu închisoarea.

Amendă și pentru meciul de la Sibiu

Totodată, Universitatea Cluj a fost sancționată și pentru meciul retur, desfășurat pe 12 iunie, la Sibiu, pe stadionul Municipal. Pentru că galeria a aprins fumigene și a dat cu petarde, clubul clujean a fost amendat cu 7.500 de lei.

„În baza art. 82/2 și 3/a raportat la art. 83/2/b din RD clubul AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu penalitate sportivă de 7.500 lei”, e cealaltă sancțiune disctată de Comisia FRF împotriva Universității Cluj. În Regulamentul Disciplinar, la acest articol penalitatea sportivă era de la 5.000 la 30.000 de lei.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Paul URSACHI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 04 Jul. 2019, 16:57 Diverse
Pe aceeași temă