SCM Pitești a mai realizat încă trei transferuri. Și-a luat portar, mijlocaș și atacant de la rivala CS Mioveni. Toți au un singur gând: promovarea

SCM Pitești continuă campania de transferuri pentru Liga a 2-a. După ce acum câteva zile a bătut palma cu fundașul Cătălin Stan de la FC Brașov și mijlocașul Antonio Cruceru de la Viitorul Constanța, conducerea grupării din Trivale s-a mai înțeles cu încă trei jucători cu mare experiență în eșalonul secund.

Este vorba de portarul Octavian Popescu, mijlocașul Alin Popa și atacantul Andrei Nilă, toți de la CS Mioveni, echipa rivală din județ de unde a venit și antrenorul Iordan Eftimie. Cei trei fotbaliști au fost formați la Centrul de Copii și Juniori al lui FC Argeș, iar acum vor evolua pentru noul FC Argeș, în curând echipa urmând să primească brandul clubului unde s-a remarcat Nicolae Dobrin. Popescu, Nilă și Popa și-au terminat de puțin timp înțelegerile pe care le aveau cu galben-verzii și au semnat cu gruparea din Pitești pe două sezoane.

Nilă: „Simțeam nevoia de o schimbare”

Andrei Nilă va împlini anul acesta, pe 16 august, 32 de ani, iar în cariera sa a mai evoluat la FC Arges, Dacia Pitești, Building Vânju Mare, Muscelul Câmpulung. Din 2013 evoluează la CS Mioveni.

Atacantul este foarte bucuros că revine să joace pentru echipa Piteștiului. „Am venit la Pitești pentru ca asta am simțit după perioada petrecută la Mioveni. Simțeam nevoia de o schimbare. Practic mă întorc la FC Argeș, club unde mi-am început cariera de fotbalist. SCM Pitești are un lot bun și a demonstrat acest lucru și în campionat prin meciurile bune pe care le-a făcut. Cu jucătorii care au venit și vor mai veni sperăm să facem o treabă foarte bună. Îmi propun să fac meciuri bune, să marchez cât mai multe goluri și să demonstrez că merit sa fiu aici. Am întâlnit la Pitești oameni minunați care își doresc să facă performanță. Trebuie să muncim mult pentru a fi în partea superioară a clasamentului, iar dacă vom avea culoar să promovăm”, a spus Nilă.

Popescu: „Am ales Piteștiul datorită numelui”

Octavian Popescu are 31 de ani, 189 cm înălțime și în cariera sa a mai trecut pe la Internațional Pitești, FC Clinceni, Unirea Alba Iulia, Rova Roșiori, Minerul Mehedinți și Muscelul Câmpulung. Din 2009 și până în 2017 a apărat poarta celor de la CS Mioveni.

Portarul piteștean are ambiții mari cu noul FC Argeș. „Am ales Piteștiul datorită numelui. Se va face o nouă echipă care va juca cu numele de FC Argeș. Acest lucru m-a atras foarte mult. Am venit la un club care are stabilitate financiară, dar și ambiții mari de a reveni în Liga 1. Am semnat pe doi ani cu drept de prelungire. Eu am mai lucrat cu domnul Eftimie. Este un antrenor bun, care știe să țină grupul unit. Sper să facem o treabă bună împreună. Vom face tot ce ține de noi pentru a readuce pe FC Argeș în Liga 1, acolo unde îi este locul”, a comentat Popescu transferul la SCM Pitești.

Popa: „Cred cu tărie într-o promovare”

Alin Popa are 26 de ani, este mijlocaș ofensiv și a fost una dintre marile speranțe ale echipei FC Argeș. După desființarea clubului lui Cornel Predescu, Popa a mers la CS Mioveni, acolo unde a jucat în ultimele patru sezoane.

Mijlocașul vrea performanță cu SCM Pitești. „Am venit aici pentru că este un proiect foarte serios. Oamenii cu care vom lucra sunt serioși și știu ce vor. SCM Pitești este o echipă foarte bună și a promovat la pas în Liga a 2-a. Au un grup omogen și valoros. Eu îmi doresc în primul rând să fiu sănătos și să joc cât mai mult. Vin după o perioadă în care nu am jucat foarte mult, dar acum sunt ok. Sunt convins că vom avea rezultate foarte bune și cred cu tărie într-o promovare. Cunosc foarte bine nivelul ligii secunde, pentru că am peste 200 de meciuri jucate în acest eșalon, și pot spune că nu este nicio echipă de speriat, care să câștige toate meciurile și să se distanțeze în lupta pentru promovare”, a spus Alin Popa.

În ultimul sezon, cei trei jucători nu au fost titulari mereu la CS Mioveni. Andrei Nilă a jucat în 19 meciuri și a înscris 3 goluri, Alin Popa a bifat 14 meciuri și 4 goluri, iar Octavian Popescu a apărat în 14 jocuri, în 13 fiind titular.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Pe aceeași temă