Victoria îi menține în cărțile pentru baraj! Piteștenii nu concep pași greșiți cu Metaloglobus. „De la început am vrut să facem jocuri spectaculoase și eficiente și am reușit”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2018, 11:15 Campionat
Victoria îi menține în cărțile pentru baraj!** Piteștenii nu concep pași greșiți cu Metaloglobus.

După ce etapa trecută a umilit Chindia chiar pe terenul ei, câștigând cu 4-2, și s-a apropia la șase puncte de târgovișteni, reaprinzând lupta pentru barajul de promovare, FC Argeș e nevoită să continue cu victorii pentru a spera la locul 3. Echipa pregătită de Emil Săndoi va întâlni, sâmbătă, de la ora 12:00, pe propriul teren, în cadrul etapei a 30-a, pe Metaloglobus București, formație care se află în zona minată a clasamentului.

Piteștenii au moralul foarte bun după victoria din etapa trecută, obținută pe terenul Chindiei Târgoviște și pornesc ca mari favoriți în această întâlnire. Argeșenii se situează pe locul 4, cu 52 de puncte, obținute în 29 de etape, în timp ce Metaloglobus ocupă locul 14, cu 33 de puncte.

Deși elevii săi sunt mult mai bine poziționați în clasament și au statutul de favoriți, antrenorul Emil Săndoi le-a transmis jucătorilor săi să nu se aștepte la un meci ușor. „Venim după o victorie obținută în deplasare, la Târgoviște. Am câștigat trei puncte foarte importante care ne-au ajutat să urcăm iarăși în ierarhie. Cu o singură excepție, meciul cu Foresta Suceava, în care nu am marcat, în toate celelalte partide am reușit să înscriem așa cum ne-am propus. De la început am vrut să facem jocuri spectaculoase și eficiente, iar în mare parte am reușit. Sâmbătă întâlnim un adversar care este în continuare în hora pentru evitarea retrogradării și care va veni să-și vândă foarte scump pielea. Trebuie să fim atenți, să gestionăm bine jocul, să fim realiști în fiecare confruntare pe care-o disputăm. Va fi un joc dificl, trebuie să ne concentrăm. Nu trăim din amintiri, ne interesează prezentul și, implicit, vizăm victoria în meciul de sâmbătă. Cele trei puncte ar mai putea să consolideze poziția pe care o ocupăm în momentul de față. Elevii mei merită felicitați după ultima victorie. Eu mi-aș dori să-mi dea prilejul s-o fac și sîmbătă, după joc”, a spus tehnicianul grupării din Trivale.

Buhăescu: „Ne propunem să nu mai luăm gol”

Atacanții Vasile Buhăescu și Andrei Nilă își doresc ca FC Argeș să evolueze la potențial maxim și să bifeze încă o victorie.

Vasile Buhăescu vrea, în primul rând, ca echipa să nu primească gol: „Sper să facem un meci bun, spectaculos, pentru suporteri și pentru oamenii care se uită la televizor. Ne propunem să nu mai luăm gol, deși sunt sigur că nu va fi un meci ușor, chiar dacă ei se află mai jos în clasament. Nu suntem dinainte învingători, trebuie să luptăm pe teren pentru a obține victoria pe care ne-o dorim. Sper ca la final să triumfăm”.

Și colegul său, Andrei Nilă, este convins că Piteștiul poate câștiga partida cu bucureștenii: „Sunt sigur că o să ne aștepte un meci greu, dar sper să ne mobilizăm foarte bine. Dacă vom avea atitudinea și determinarea pe care le-am avut în ultimele meciuri, cu siguranță vom ieși învingători”.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 20 Apr. 2018, 11:15 Campionat
Pe aceeași temă