Derby alb-violet în ultima etapă din 2017! Piteștenii vor revanșa în fața Politehnicii după eșecul din tur. „Avem armele noastre. Vom căuta să-i descoperim acolo unde au dificultăți”

Marius ANGHEL 08 Dec. 2017, 14:42 Campionat
Derby alb-violet în ultima etapă din 2017!** Piteștenii vor revanșa în fața Politehnicii după eșecul din tur.

FC Argeș va disputa, sâmbătă, ultimul meci oficial din acest an. Echipa pregătită de interimarii Augustin Eduard și Paul Ciobanu vrea să încheie anul în forță și nu concepe decât victoria în confruntarea de mâine, de la ora 12:00, de pe propriul teren, cu ASU Politehnica Timișoara.

Piteștenii traversează o perioadă foarte bună sub conducerea cuplului Eduard – Ciobanu, echipa din Trivale având patru victorii din cinci partide disputate. De partea cealaltă și echipa suporterilor timișoreni are un parcurs destul de bun, ASU Politehnica ocupând locul 5, cu 36 de puncte obținute în 20 de etape. FC Argeș se situează pe locul 7, cu 31 de puncte, însă o eventuală victorie ar face ca argeșenii să mai urce o poziție în clasament în eventualitatea în care Academica Clinceni nu se impune în duelul cu Olimpia Satu Mare.

Piteștenii au și o revanșă de luat după ce au pierdut cu 1-2 partida din tur cu bănățenii. Antrenorul Eduard Augustin vrea ca FC Argeș să încheie anul cu o victorie: „Așa cum au fost și celelalte meciuri, și acesta va fi unul greu. Este cunoscut faptul că meciurile de pe teren propriu sunt cele mai grele. Trebuie să desfaci apărările adverse, să ai inventivitate, să construiești, să aduci mingea în careul advers, în fața porții și acest lucru nu e simplu deloc. Ca și celelalte partide, vom aborda jocul de sâmbătă tot la victorie, bineînțeles, cu siguranța necesară în faza defensivă. De când am venit la această echipă, am încercat să implementez o idee de joc puțin mai spectaculoasă. Am încercat să imprim un joc mai ofensiv. Acest lucru s-a văzut și în rezultatele pe care le-am obținut. De fiecare dată, echipa și jucătorii în sine au fost foarte receptivi la ceea ce le-am spus, au avut încredere în mine pentru că și-au dat seama că și eu am încredere în ei. Este ultimul meci din acest an. Au fost foarte multe meciuri”.

„O echipă disciplinată și omogenă”

Tehnicianul piteștean are destule date despre adversar. „Este etapa cu numărul 21 în campionat, exceptându-le pe cele din Cupa României. Au început să apară uzura și accidentările, cu toate că pe noi ne-a cam ferit Dumnezeu. Avem și noi câteva lipsuri la meciul de sâmbătă. Eu am încredere și în cei care îi vor înlocui. Sper și cred că vom câștiga partida cu ASU Poli, o formație foarte bine organizată, disciplinată, omogenă. Au doi jucători de o anumită valoare pe benzile laterale. Este o echipă susținută puternic de suporteri pentru că ei sunt considerați Politehnica Timișoara. Avem și noi armele noastre, vom căuta să-i descoperim acolo unde au și ei dificultăți. Cel care se apără mai mult, de obicei și greșește mai mult”, a spus Augustin Eduard înaintea acestei partide.

Alin Popa nu concepe decât victoria: „Ultima impresie contează”

Fotbaliștii de la FC Argeș sunt conștienți de importanța partidei cu ASU Poli Timișoara. Mijlocașul Alin Popa știe că pentru suporterii echipei ultima impresie contează și le cere colegilor să dea totul pe teren pentru a câștiga și această partidă.    

Jucătorul piteștean spune ce s-a schimbat de la venirea lui Augustin Eduard și Paul Ciobanui ca interimari la FC Argeș: „Ne așteaptă un meci destul de dificil cu o echipă bună prin prisma rezultatelor. Sunt destul de sus în clasament. Au jucători cu experiență în Liga a 2-a, dar și noi trecem printr-o perioadă foarte bună. Avem rezultate bune și am urcat mai sus în clasament. Avem moral bun, iar sâmbătă, vrem să câștigăm cele trei puncte. De la venirea domnilor Eduard și Ciobanu la echipă s-a schimbat și atmosfera. Ne-au dat libertatea de a juca, pofta de joc. Aceste lucruri s-au văzut și pe teren, dar și în clasament. Este ultimul meci din acest an și vrem să lăsăm o impresie bună. Punctele sunt foarte importante pentru a mai urca în clasament. Noi am avut un început greoi de campionat. Nu am reușit să acumulăm puncte, dar este important că am reușit să ne revenim pe finalul acestui tur. Am început să recuperăm punctele pierdute la începutul sezonului. Am jucat cu toate echipele din serie și cred că Hermannstadt va fi singura care va face diferența. Au mulți jucători valoroși. Sînt o echipă omogenă și cred că vor avea un parcurs la fel de bun ca până acum și din primăvară”.

Doi accidentați

În partida de mâine cu ASU Poli Timișoara, stafful tehnic al echipei din Trivale nu se va putea baza pe doi dintre jucătorii de bază ai echipei: „Șerban este accidentat și nici Bîrzan nu este apt pentru acest meci. Eu am încredere că cei care vor intra pe teren își vor face datoria. Nu este primul meci pe care îl jucăm în asemenea situație și sunt convins că ne vom descurca”, a spus antrenorul Augustin Eduard.   

Costin și Stan, suspendați

În afară de cei doi accidentați pe care îi are pentru acest meci, Augustin Eduard și Paul Ciobanu nu se vor putea baza nici pe Raul Costin și Cătălin Stan. Cei doi piteșteni au fost eliminați la partida cu Pandurii Târgu Jiu din etapa precedentă și vor fi nevoiți să stea în această rundă. Tehnicienii piteșteni spun că au soluții pentru înlocuirea celor doi suspendați.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 08 Dec. 2017, 14:42 Campionat
Pe aceeași temă