Nici nu s-a încheiat barajul și Petrolul se întărește pentru Liga 3. Una dintre primele două achiziții ale ploieștenilor este un golgheter din Liga 2

Nici nu a obținut matematic promovarea în Liga 3 că Petrolul 52 se gândește deja la noul sezon. Gruparea ploieșteană care din noul campionat va fi și în acte urmașa legendarei echipe ploieștene a bifat primele două transferuri. Mijlocașul Alexandru Puchea (30 de ani) și atacantul Sergiu Arnăutu (27 de ani) vor evolua pentru galben-albaștri în noul sezon, achiziționarea acostora fiind anunțată pe pagina de facebook a clubului.

Puchea revine la Petrolul după ce în primele etape ale actualului sezon a evoluat sub formă de împrumut la echipa ploieșteană de la Petrolistul Boldești, grupare din Liga 3 cu care a retrogradat. Mijlocașul a semnat un contract pentru următoarele două sezoane cu echipa lui Octavian Grigore.

A doua achiziție este una mult mai importantă. Petroliștii l-au convins să revină acasă pe Sergiu Arnăutu, un atacant din Vălenii de Munte care în ultimele sezoane a jucat în Liga 2. În campionatul recent încheiat, Arnăutu a evoluat pentru Luceafărul Oradea, pentru care a bifat 33 de meciuri și 12 goluri, iar acum a semnat pe trei ani cu Petrolul.

Produs al Centrului de Copii și Juniori al Petrolului, Arnăutu a jucat în cariera sa pentru Kaproni Boldești, Chindia Brazi, CS Turnu Severin, CS Mioveni, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Tiraspol, Juventus București, FCM Baia Mare și Luceafărul Oradea.

Petrolul 52 Ploiești, campioana județului Prahova, a câștigat cu 3-0 meciul tur al barajului de promovare în Liga 3, la Răcari, în fața reprezentantei județului Dâmbovița, Dentaș Tărtășești. Claudiu Tudor (47′), Jean Prunescu (69′) și Nini Popescu (86′) au marcat golurile jocului. Partida tur va avea loc sâmbătă, 24 iunie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ilie Oană”.

Propunere și pentru Geraldo Alves

Adevărata lovitură pentru Petrolul ar fi aducerea brazilianului Geraldo Alves. Fundașul de 36 de ani nu va mai continua la Astra, și-a încheiat contractul cu giurgiuvenii și nu i-a fost propusă prelungirea. Jucătorul a declarat că a primit o ofertă de la o echipă din Liga 1 și a avut o discuție chiar și cu Cristi Vlad, președintele celor de la Petrolul, echipă ca și promovată în Liga 3. Alves va lua însă o decizie în privința viitorului său după ce va reveni din vacanță, fiind posibil chiar să pună punct carierei de jucător.

Geraldo Alves a venit în România în 2010, la Steaua. După două sezoane a plecat la Petrolul, iar în 2015 a semnat cu Astra. A câștigat Cupa României cu Steaua și Petrolul și Supercupa României și titlul în Liga 1 cu Astra.

„Am terminat contractul cu Astra, am încheiat un ciclu acolo. Nu sunt dezamăgit că nu mi-au propus prelungirea contractului, se întâmplă la fotbal. Mă gândesc dacă voi mai continua cu fotbalul. Mă duc în vacanță în Portugalia și apoi voi lua o decizie. Am o ofertă din Liga 1, dar și de la Petrolul, am vorbit cu Cristi Vlad”, a declarat Geraldo Alves la DigiSport.

Printre cei mai cunoscuți jucători care evoluează acum la Petrolul se numără Daniel Ghiriță, Georgian Păun, Claudiu Tudor, Roland Stănescu sau Nini Popescu.

 
 

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă