EXCLUSIV | Rapid, la un pas să aducă un mijlocaș de la CFR: „Mă onorează dorința lor. Mă face să mă simt apreciat”. Jucătorul a mai fost în curtea giuleștenilor înainte de faliment

Rapid are ca obiectiv în noul sezon promovarea în Liga 1. Alb-vișiniii pregătesc cu grijă campania de achiziții, iar ProSport a aflat că următoarea țintă a lui Daniel Pancu pentru completarea lotului cu un mijlocaș legitimat în trecut la CFR Cluj. Este vorba despre Cosmin Sîrbu (23 de ani), jucător care în Liga 2 a mai evoluat pentru FC Bihor, FCM Baia Mare și ASA Târgu Mureș.

În urmă cu trei ani, în sezonul 2015/2016, Cosmin Sîrbu impresiona în Liga 2, când era legitimat la FCM Baia Mare. Atunci reușea să marcheze 7 goluri în 31 de meciuri. A intrat, imediat, în atenția mai multor echipe din Liga 1, făcându-le pe acestea să și-l dorească în lot.

Jucătorul născut la Botoșani a semnat, în cele din urmă, cu CFR Cluj, însă mutarea s-a dovedit un pas în spate pentru cariera sa. Doar 93 de minute în trei meciuri a apucat să joace pentru prima echipă a clujenilor, în rest fiind trimis la echipa secundă. În plus, o accidentare l-a scos din circuit pentru o perioadă. În sezonul următor, 2017/2018, a fost împrumutat la ASA Târgu Mureș, în Liga 2, unde și-a demonstrat din nou calitățile. În 19 meciuri a marcat 11 goluri, însă formația mureșeană avea să se desființeze din cauza problemelor financiare. S-a întors la CFR, unde în campionatul 2018/2019 n-a prins niciun meci.

În prezent, mijlocașul este liber de contract și se află pe lista de achiziții a Rapidului.

„Știu ca există un interes, însă, momentan, sunt jucător liber de contract. Mă onorează dorința venită de pe adresa Rapidului, doar faptul că sunt pe lista uneia dintre cele mai iubite echipe din țara mea mă face să mă simt apreciat. Vom vedea ce va fi”, a declarat Cosmin Sîrbu pentru ProSport.

Nu doar Rapid îl dorește pe Cosmin Sîrbu, ci și Gaz Metan Mediaș, astfel că rămâne de văzut unde va ajunge, în cele din urmă, mijlocașul în vârstă de 23 de ani.

La un pas de Rapid și în 2016

De precizat că, în 2016, Cosmin Sîrbu a acceptat să evolueze la Rapid. „Pentru suporterii minunați pe care îi are și pentru că am fost dorit cu adevărat de oamenii din conducere”, spunea fotbalistul la momentul respectiv.

Din cauza faptului că Rapid a intrat în faliment, tânărul mijlocaș a plecat din Giulești, iar Poli Iași a încercat să profite de ocazie și a fost la un pas să îl ia în Copou. CFR Cluj nu s-a dat, însă, bătută și i-a prezentat o ofertă care l-a întors din drumul spre Iași, acesta schimbând biletul de drum în ultimul moment.

Pentru sezonul de Liga 2, Rapid a perfectat până acum trei transferuri: mijlocașul George Tudoran (23 de ani), cu care a semnat încă din iarnă, și atacanții Matias Roskopf (21 de ani) și Gabriel Dodoi (20 de ani). Mijlocașul stânga Alexandru Dulca (21 de ani), de la Luceafărul Oradea, ar fi dorit și el de giuleșteni, în timp ce la despărțiri îi putem trece până acum pe brazilianul Guilherme Fagundes „Robinho” și pe Adrian Grigore.

Articol scris de Răzvan SCARLAT

Pe aceeași temă