Costel Ilie taie în carne vie la Suceava. Șapte jucători au fost anunțați că nu mai sunt doriți: „Consider că s-a terminat un ciclu la Rapid”

Costel Ilie taie în carne vie la Suceava.** Șapte jucători au fost anunțați că nu mai sunt doriți:

Costel Ilie, noul antrenor al echipei Rapid CFR, și-a intrat deja în atribuțiuni, anunțând că reunirea lotului grupării sucevene va avea loc pe data de 18 ianuarie.

„Ne așteaptă o perioadă grea și trebuie să ne pregătim ca atare. Obiectivul echipei este calificarea în play-off și în acest moment avem un deficit de patru puncte față de locul 6, ocupat în prezent de SC Bacău. Suntem conștienți că nu va fi ușor, dar sper să trecem peste toate problemele. Dacă Astra Ploiești, liderul autoritar al Ligii 1 se plânge de probleme financiare, ce ar trebui să mai spunem noi? Mai sunt șapte etape din sezonul regulat, iar pentru a spera la un loc în play-off avem nevoie de cinci victorii. Nu este imposibil de realizat acest lucru, dar pentru asta este nevoie de atitudine, determinare, respect pentru meseria de fotbalist și multă muncă”, a declarat tehnicianul în vârstă de 41 de ani.

„Nu vreau ca lumea să spună că a venit dictatorul la Suceava”

Pentru îndeplinirea acestui deziderat, antrenorul Costel Ilie a considerat că este nevoie de remanierea lotului de jucători. Astfel, nu mai puțin de șapte fotbaliști urmează să se despartă de gruparea suceveană în pauza de iarnă. Este vorba de portarul Cătălin Pascal, fundașii Radu Sava, Constantin Ferariu, Paul Mateciuc, mijlocașii Cătălin Strugariu și Lucian Plăcintă și atacantul Marco Enciu.

„Nu vreau ca lumea să spună că a venit dictatorul la Suceava, însă cel mai important este binele echipei. Doresc să precizez că nu mi-a fost ușor să iau această decizie, însă am luat-o în cunoștință de cauză. Am urmărit pe viu ultimele trei jocuri oficiale ale Rapidului, am vizionat pe DVD-uri aproape toate meciurile disputate de gruparea suceveană în sezonul de toamnă, iar pe unii dintre acești jucători îi cunosc chiar foarte bine. Am argumentele mele în privința fiecărui caz în parte, dar nu cred că se impune să detaliez acum. Consider că s-a terminat un ciclu la Rapid și în acest moment se impuneau o serie de schimbări. Am preferat să fac acest anunț din timp, ca să aibă răgaz suficient jucătorii în cauză să-și găsească un alt angajament. Oricum, sfatul meu pentru cei mai tineri este să meargă undeva să joace constant, chiar și în Liga a III-a”, a precizat Costel Ilie.

Tehnicianul nemțean a mărturisit că urmează  să aibă o discuție și cu fundașul central Sorin Ciobanu, pentru a se convinge dacă acesta își mai dorește sau nu să continue pe Areni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă