Antrenorul Gloriei Buzău se ferea și de directorul sportiv: „Nu aveam voie la ședințe”. Discuțiile despre blaturi se purtau cu jucătorii pe gazon sau la dușuri, cu robinetele deschise

Marius ANGHEL 02 Nov. 2015, 16:38 Special

Într-o intervenție telefonică din emisiunea ProSport Live, fostul fotbalist și antrenor Dumitru Marcu, acum director sportiv la Gloria Buzău, a făcut câteva afirmații neașteptate când a fost întrebat despre meciurile echipei sale anchetate de FRF pentru blaturi la pariuri. Marcu a spus, nici mai mult, nici mai puțin, că antrenorul Ion Viorel nu-l primea în vestiar la ședințele cu echipa și nici pe banca tehnică în timpul meciurilor! Acesta a furnizat și o altă informație cel puțin bizară: deși era angajat al unei echipe de ligă secundă, lipsea la multe dintre partide pentru că îndeplinea, în același timp, rolul de observator la meciurile din Liga 1!

Deloc surprinzător, ancheta declanșată de FRF și care azi ajunge pe masa Comisiei de Disciplină privind blaturile la pariuri făcute de Gloria Buzău în sezonul trecut e considerată fără obiect de oficialul Gloriei. Marcu, deși e director sportiv al grupării din Buzău, pare într-adevăr complet scos în decor, dar asta din cauza precauțiilor lui Ion Viorel, antrenorul echipei.

„Nu cred că s-a întâmplat așa ceva. Dar să știți că nu mergeam. A fost o perioadă când eram observator la Liga 1 și nu am fost cu echipa (n.r. – Gloria Buzău) la multe meciuri”, a fost declarația surprinzătoare a directorului sportiv buzoian. E greu de înțeles cum e posibil ca un oficial de la un club din Liga 2 să fie, în același timp, observator la Liga 1.

Dumitru Marcu, acum în vârstă de 65 de ani, spune că Ion Viorel nu-i permitea să stea în preajma echipei, lucru neobișnuit, dacă ținem cont că e vorba despre un fost mare fotbalist și antrenor cu experiență în Liga 1, om care înțelege foarte bine acest sport. „Eu stăteam, de obicei, în tribună, să știți, cu oficialii. Eu niciodată n-am stat pe bancă. Acolo stă numai delegatul echipei. (…) Nu participam la nicio ședință. Eu nu aveam voie. La ședințele de pregătirea jocului, la astea. Antrenorii nu vor să fie nimeni în cabină. Nici la analiza jocului, nici la… Nu dă voie. Asta e firea lui!”, a precizat Marcu.

Date fiind informațiile din raportul FRF, aceste precauții ale lui Ion Viorel se explică. Antrenorul își lua multe măsuri de siguranță când vorbea despre aranjarea meciurilor. Jucătorii își lăsau telefoanele mobile într-un sac, iar discuțiile se purtau pe gazon, într-un colț al terenului. În alte ocazii, dialogurile se purtau la dușuri, cu robinetele deschise.

„Eu nu am fost în campionat, nu știu nimic din ce a fost. Nu știu dacă am pierdut cu 3-0, nici nu am citit, am auzit ceva, dar nu am citit. Stăteam de obicei în tribună, niciodată nu am stat pe bancă”, a mai spus Marcu luni, în emisiunea ProSport Live.

În ceea ce privește depozițiile jucătorilor prinse în dosarul de pe masa Comisiei de Disciplină, fostul fotbalist de la Jiul Petroșani suspectează niște răzbunări meschine, deși niciodată până acum nu s-a întâmplat ca jucătorii să-și acuze cluburile că au făcut blaturi. „Eu nu cred că un antrenor poate spune echipei așa ceva. Se mai întâmplă ca unii jucători să plece, să mai aibă de luat bani de la un club și să declare orice… Nu e normal dacă s-a întâmplat așa ceva, dar eu nu cred. La 80% dintre meciuri, eu nu am fost”, s-a eschivat Dumitru Marcu.


 

UPDATE: Chemați astăzi, 2 noiembrie, la Comisia de Disciplină, ca urmare a anchetei care a fost deschisă pentru trucare de meciuri pentru mafia pariurilor, cei de la Gloria Buzău nu s-au prezentat. Aceștia au motivat că au antrenament astăzi, dar pe de altă parte au cerut mai mult timp pentru pregătirea apărării. Cel mai probabil, vor fi programați la următorul termen al Comisiei de Disciplină al FRF.

Articol scris de Matei UDREA și Cristian VOICU

Marius ANGHEL 02 Nov. 2015, 16:38 Special
Pe aceeași temă