Victorie dramatică și promovare pentru Oțelul! 9.000 de gălățeni au făcut o atmosferă cum nu prea se mai vede nici în Liga 1. Jandarmii au stricat bucuria finală

Suporter Club Oțelul a acces în liga a treia după ce a câștigat, scor 2-0, în fața formației Unirea Mircești, meciul retur al barajului de promovare, disputat sâmbătă seara, la Galați. În tur, echipa din județul Iași s-a impus cu scorul de 1-0.

A fost mai mult decât un meci de promovare, un test trecut cu brio atât de cei care au trecut la fapte și au renăscut Oțelul în noul club, cât și de oraș, care a demonstrat că are încredere în acest proiect, că vrea și merită Oțelul înapoi. Aproximativ 9.000 de gălățeni au venit să trăiască renașterea echipei lor, să-i confirme identitatea de continuatoare a campioanei de acum șase ani, să arate tuturor că palmaresul este aici, în glasul tribunei. La un baraj de promovare din Liga 4, 9.000 de gălățeni au făcut o atmosferă cum nu prea există nici în Liga 1.

Atașamentul le-a fost răsplătit relativ repede, fundașul Ruben Codreanu a pus capul perfect la o centrare din corner, 1-0 din minutul 6, iar bătrânul fluviu a ieșit din matcă, Dunărea Bătrână a venit cu valurile bucuriei în tribune. Pe teren, Unirea Mircești nu exista decât în defensivă, rezistând enervant de mult și cu multă șansă la ocaziile lui Bahnașu (18” – bară, 63” și 70”) sau Perju (23”). S-a intrat în ultimele 10 minute, oaspeții nu avuseseră nicio ocazie, iar tribuna începuse să-și oprească respirația, se simțea din plin teama de o „norocoasă” a celor din Mircești.

Aproape de prelungiri, mai erau două minute și căpitanul echipei ce juca și în liga a doua, Robert Ciurea, a avut sclipirea ce a declanșat nebunia: a „plesnit-o” de la vreo 25 de metri, gol la vinclu și promovare! Tocmai el, cel care nu semnase nici măcar unul din cele 185 de goluri ale Oțelului din campionat.

„Nu știu cum m-am hotărât să trag, poate din disperarea de a câștiga. Trebuia să-mi intre până la urmă, ținând cont că până și colegii râdeau de mine că nu am dat niciun gol în ediția asta de campionat. Iată că am răspuns în cel mai fericit moment”, a mărturisit marcatorul golului promovării.

„Jandarmeria strică bucuria”

Aceasta a fost una din scandările nucleului galeriei, după un conflict ce a avut loc imediat după terminarea partidei. Echipa s-a dus spre cei mai pătimași fani, câțiva dintre ei au intrat pe teren – un obicei pașnic al casei, vizibil la toate meciurile din acest sezon – pentru a sărbători împreună cu jucătorii, moment în care jandarmii au făcut exces de zel și au intervenit în forță.

Portarul Alexandru „Kahn” Vlasie s-a băgat imediat între cele două tabere pentru a aplana conflictul și a căzut victima gazelor lacrimogene ce i-au fost pulverizate în față de jandarmi. Au reacționat și cei din tribună, unul dintre jandarmi fiind rănit ușor.

„A fost promovare cu emoții, dar important este că pe finalul meciului ne-am bucurat. Eu mai puțin, căci a fost intervenția Jandarmeriei care a dat cu spray paralizant, m-a nimerit și pe mine din greșeală, dar asta este, îmi asum. Ne bucurăm că am demonstrat că avem valoare și că acolo, la Mircești, a fost un simplu accident. Tribunele au fost excepționale, au fost la nivelul Ligii 1, chiar peste nivelul acela. Vrem să renaștem Oțelul și iată că toți gălățenii sunt alături de noi”, a declarat Vlasie.

Petrecere alături de suporteri

Promovarea în liga a treia a fost sărbătorită de echipă la Club Infinity, unde și-a invitat și suporterii, cărora gazda le-a oferit o promoție „1+1 gratis” la anumite băuturi. „Așteptăm toți gălățenii începând cu 23:30, să sărbătorim îndeplinirea obiectivului! Luptăm împreună, promovăm împreună, sărbătorim împreună!”, a fost mesajul de pe facebok al SC Oțelul, către suporteri.

Din donațiile spectatorilor la stadion, pentru a ajuta financiar clubul, s-a strâns suma de 8.285 de lei. Din vânzarea de materiale promoționale cu însemnele clubului s-a adunat suma de 2.270 lei.

Lotul cu care SC Oțelul a câștigat barajul de promovare în Liga a 3-a a fost format din:

Nicușor Măstăcan, Ciprian Tofan, Alexandru Vlasie, Robert Neagu, Ștefan Manău, Laurențiu Radu, Cosmin Serea, Marius Postelnicu, Eugen Țâmpău, Adrian Scutaru, Daniel Dajbog, Petrișor Tudosă, Alexandru Perju, Silviu Ilie, Cristian Bahnașu, Ruben Codreanu, Florin Păduraru, Iulian Năpârlică, Daniel Pavel, Robert Ciurea, Andrei Frunză. Antrenori: Stelian Bordeianu și Eugen Baștină.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚ și Sonia BACIU
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă