Mare scandal în „familia” AJF Buzău, lăsat cu acuzații grave și denunț la DNA: „Și-a luat-o în cap, s-a răsturnat căruța cu proști la Buzău”

Scandalurile se țin lanț în fotbalul buzoian. De pe teren s-au mutat la Asociația Județeană de Fotbal, unde, după alegerile de anul trecut când președintele Pompiliu Coșconea a fost reales în funcție, neavând niciun contracandidat, au apărut două tabere. Una din care fac parte și noii reprezentanți ai Comitetului Executiv, printre aceștia numărându-se Adrian Petre (vicepreședinte) și Sorin Cârjan (membru), ambii înregimentați politic. Ultimul este chiar viceprimarul orașului Râmnicu Sărat, acuzat că ar face presiuni ca echipa locală, Olimpia, să câștige titlul de campioană a județului pentru a merge la barajul de promovare în Liga a III-a.

Zilele trecute, Cârjan a devenit ținta unor atacuri dure, lansate chiar de cel care până acum o săptămână a condus Comisia de Disciplină din cadrul AJF Buzău, Constantin Boeru! Acesta îi aduce numeroase acuzații, susținând că a făcut și un denunț la DNA împotriva lui Sorin Cârjan pentru abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani!!!


Constantin Boeru (foto, în dreapta) face acuzații grave despre Sorin Cârjan (foto, în stânga). Foto: Adi Soare

Totul pare o răzbunare a lui Boeru, acesta fiind schimbat din funcție la mijlocul săptămânii trecute, la propunerea celui pe care l-a atacat în cadrul unei conferințe de presă unde a precizat că are dovezi pentru afirmațiile făcute. Fostul președinte al Comisiei de Disciplină a declarat printre altele că s-ar fi folosit și șantajul politic pentru ca Olimpia Râmnicu Sărat să aibă drum liber spre câștigarea campionatului Ligii a IV-a Buzău, reprezentantul echipelor din acest eșalon, în Comitetul Executiv al AJF, fiind chiar Sorin Cârjan.

Mai precis, Boeru susține că inclusiv fostul șef al Consilului Județean Buzău, Cristinel Bâgiu, ar fi făcut presiuni la primarul comunei Siriu, Corneliu Dumitrescu, pentru ca formația Șoimii din localitate să amâne meciul cu Olimpia Râmnicu Sărat de pe teren propriu din etapa a II-a. Asta după ce râmnicenii au invocat faptul că le lipsesc mai mulți jucători, însă gazdele au refuzat propunerea. Totuși, partida nu s-a mai jucat, iar, ulterior, oficialii Olimpiei au motivat că ar fi dat diareea peste mai mulți jucători din cauza apei băute! Comisia de Disciplină a judecat cazul, iar gruparea din Râmnicu Sărat a pierdut jocul la ,,masa verde”, numai că la Apel s-a decis rejucarea.

,,Cârjan știu că este viceprimar pe la Râmnic și e vai de mama lui. (…) Știu câte prostii a făcut și face pe acolo și propune el să mă dea afară de la Disciplină. Văd că și-a luat-o în cap, s-a răsturnat căruța cu proști la Buzău. Deci, după ce a falimentat o echipă, a făcut-o varză, a furat de a spart acolo și vă dau fapte concrete, antrenori angajați pe mii de euro ca fotbaliști care nu au fost trecuți niciodată pe foaie ca jucători. Păi tu vii să îmi ții mie morală? Tu îmi spui mie de corectitudine? Domnul Bâgiu l-a sunat pe primarul de la Siriu să amâne meciul, că aveau cei de la Râmnic o problemă cu echipa. Bineînțeles că primarul s-a simțit puțin jenat de cine a intervenit, iar acest Cârjan l-a amenințat că el este în Comitetul Executiv și face și drege. (…) Ca să ne arate cât de isteți sunt, au venit cu patru adeverințe false și am toată putere să susțin. Să mă dea în judecată dacă nu-i așa, că chipurile au băut apă și s-au îmbolnăvit. Noi am luat de bune adeverințele medicale respective, că e parafa unui medic, cu toate că acestea erau false. Acei jucători, vreo patru-cinci, nici măcar nu au fost internați acolo”, susține fostul președinte al Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Buzău, Constantin Boeru, care acuză Olimpia Râmnicu Sărat că ar fi încercat lucruri necurate și la meciul cu Petrolul Berca (1-1).

Referitor la acuzațiile care i se aduc, Sorin Cârjan a declarat cu nu vrea să comenteze. ,,Trăim într-o țară liberă și fiecare poate să spună orice. Eu nu doresc să intru în polemică cu domnul Boeru, nu-i fac jocul. Sunt declarațiile dânsului și trebuie să și le asume, iar eu îmi rezerv dreptul să-l acționez în instanță. Noi, Comitetul Executiv, am analizat activitatea fiecărei comisii, deoarece vrem sa îmbunătățim activitatea AJF-ului. Domnul Boeru, când era președinte la Disciplină, mai mergea pe la meciuri și se antepronunța în unele cazuri și de mai multe ori a afirmat că Olimpia Râmnicu Sărat a stricat campionatul”, a precizat Cîrjan.

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă