Șeful AJF Buzău, despre tentativa de blat la meciul Olimpia – Voința Lanurile: „Trebuie să fim blindați cu dovezi incontestabile. În zona Râmnicului chiar este Triunghiul Bermudelor”

Șeful AJF Buzău, despre tentativa de blat la meciul Olimpia - Voința Lanurile:**

Președintele Asociației Județene de Fotbal Buzău (AJF Buzău), Pompiliu Coșconea (foto), a ținut să precizeze, la aproape două săptămâni după producerea evenimentului, că este greu de dovedit tentativa de blat la meciul Olimpia 2010 Râmnicu Sărat – Voința Lanuri (1-1), disputat în etapa a 12-a, pe 15 noiembrie, din campionatul Ligii a IV-a Buzău.

După cum se știe, unul dintre jucătorii echipei oaspete, Daniel Ignat, a acuzat câțiva adversari (Bodoc, Roman, Toader) că i-ar fi cerut ,,să se dea la o parte” și, mai mult, să comită un henț în careu. După ce a informat AJF-ul, fotbalistul de la Voința Lanuri, însoțit de Gelu Preda, cel care până de curând finanța echipa FC Puiești, formație aflată în luptă directă cu Olimpia Râmnicu Sărat pentru câștigarea campionatului, a mers și la Comisia de Integritate din cadrul FRF să demaște tentativa de blat.

Acuzațiile lui Ignat sunt unele extrem de grave, iar, în cazul în care vor putea fi probate, șeful Asociației Județene de Fotbal Buzău, Pompiliu Coșconea, dă asigurări că vor fi luate măsurile ce se impun în astfel de situații. Interesant este și faptul că deși depusese o contestație privind dreptul de joc al unui jucător de la Voința introdus în teren spre finalul meciului cei de la Olimpia nu au mai susținut-o ,,datorită informațiilor de ultimă oră o considerăm ca nejustificată” după cum a motivat președintele clubului, Ionel Matache, într-o adresă către Comisia de Disciplină, înaintea ședinței de marți.

Tot în aceeași zi, FC Puiești a depus la AJF o sesizare conform căreia, din datele deținute, ,,la finalul partidei Olimpia Râmnicu Sărat – Voința Lanuri, cele două echipe au încercat trucarea rezultatului final printr-o înțelegere și introducerea unei contestații care conținea în mod vădit elemente false”. Ca urmare a celor menționate, conducerea clubului din Puiești solicită Comisiei de Disciplină efectuarea unor cercetări și, în cel mai scurt timp posibil, comunicarea rezultatului și a măsurilor dispuse.

,,Chiar este Triunghiul Bermudelor în zona Râmnicului, iar vina aparține doar celor de acolo. Încă de la începutul acestei ediții de campionat au creat tot felul de discuții, mai ales că Olimpia vrea să promoveze. La ora actuală, și o spun cu tărie, la Olimpia conduc jucătorii care pot vorbi orice. Nu știu în ce măsură se poate dovedi ceea ce a declarat jucătorul de la Voința Lanuri (n.r. Daniel Ignat), însă, atât jocul, cât și rezultatul sunt corecte. Eu, ca președinte al Asociației Județene de Fotbal Buzău, vă promit că vor fi luate toate măsurile care se impun în astfel de cazuri. În momentul de față însă, Voința Lanurile iese din discuție. Am vorbit chiar cu președintele Comisiei de Integritate din cadrul FRF, Costin Negraru, care a precizat că trebuie să fim blindați cu dovezi incontestabile”, a declarat președintele AJF Buzău, Pompiliu Coșconea, care consideră că bătălia dintre Olimpia și FC Puiești este una surdă ce nu își are rostul.

Comisia de Disciplină a AJF Buzău a omologat rezultatul de egalitate (1-1), consemnat la finalul meciului Olimpia Râmnicu Sărat – Voința Lanuri din etapa a 12-a.

După desfășurarea a 13 etape în campionatul Ligii a IV-a, FC Puiești și Olimpia Râmnicu Sărat sunt la egalitate de puncte pe primele două locuri cu 34 de puncte. Pe locul trei se situează Petrolul Berca cu 30 de puncte.

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă