Foștii jucători ai Gloriei Buzău revin pe gazonul din Crâng, pentru un meci de old-boys

Marius ANGHEL 15 Jun. 2017, 14:40 Special

Deși anii au trecut, cei care cândva scriau istorie la Gloria Buzău – din păcate – echipă dispărută de pe harta fotbalului românesc, vor reveni pe gazon pentru a demonstra că această dragoste nu dispare niciodată. Foștii componenți ai grupării buzoiene au fost convocați de președintele Asociației Județene de Fotbal, Adrian Petre, pentru un meci de old-boys contra unei selecționate a județului și care se va disputa, astăzi, începând cu ora 19:00, pe stadionul din Crâng. Partida va preceda finala Cupei Romaniei (faza județeană), pentru trofeul pus în joc luptându-se, de la ora 20:30, sub lumina reflectoarelor, Voința Lanurile și revelația FC Buzău.

Evenimentul organizat în cele mai mici detalii de către AJF Buzău se dorește a fi o adevărată sărbătoare a fotbalului buzoian și se mizează pe prezența unui număr mare de spectatori, mai ales că aceștia vor avea parte și de alte surprize, inclusiv o tombolă, după cum declară șeful forului local, Adrian Petre.

Referitor la foștii jucători ai Gloriei, pe listă se regasesc: Vasile Lazăr, Antonio Stoian (Pufi), Mircea Constantin, Gheorghe Dobre (Moșu”), Valentin Cramer (Bigudiu), Ion Balaur, Dumitru Marcu, Mihai Stoichiță, Ion Profir, Gabi Marcu, Sandu Ionescu (Ccoșatul), Ilie Stan, Pompilică Stoica, Titi Mureșan, Mitică Ghizdeanu (Pepenoaica), Mugurel Kaizer, Tănase Gheorghe, Costică Stan, George Timiș, Gabriel Ibriș, Vasile Tudose, Dan Paveliuc și alții.

Meciul de old-boys va fi arbitrat de o brigadă formată din Ion Moise, Gheorghe Mihalache și Nicolae Gogoașă, iar observatori au fost delegați Cristian Teodorescu, în urmă cu mulți ani purtător al ecusonului FIFA și Vasile Dragomir.

În semn de respect și recunoștință pentru tot ce au oferit fotbalului buzoian și iubitorilor acestuia, cei care au îmbrăcat tricoul Gloriei vor primi din partea AJF medalii, diplome și tricouri, oficierea urmand a fi făcută de președintele Adrian Petre.

„Cred că este, într-adevăr, cel mai important eveniment al fotbalului buzoian, Asociației Județene și am pregătit totul cum trebuie, îndreptându-ne atenția și către foștii jucători, fie că vorbim de cei ai Gloriei, fie de la echipele din județ. Avem în planul nostru o deschidere către toate categoriile, pe cei mici vrem să-i atragem la fotbal, inclusiv prin stadionul Gloria, unde, de curând, au și jucat câteva meciuri în nocturnă, cei aflați în activitate prin competițiile pe care le organizăm, premii și regulamente. Nu i-am uitat însă pe cei care au muncit pentru fotbalul buzoian și au avut atâtea performanțe, iar datorită lor putem spune că suntem și noi astăzi, aici în conducere. Este normal să le mulțumim și vrem să mai organizăm astfel de evenimente, mai ales că publicul așteaptă cu nerăbdare să-i revadă pe foștii fotbaliști”, a punctat șeful AJF Buzău, Adrian Petre.

Pe lângă oficialitățile locale, în tribună se va afla și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, precum și alte persoane din stafful federației.

Voința Lanurile și FC Buzău aleargă în Crâng după Cupă

Revenind la al doilea eveniment al zilei din Buzău, stadionul Gloria găzduiește în această seară, începând cu ora 20:30, meciul în urma căruia va fi desemnată câștigătoarea Cupei României – etapa județeană. Pentru trofeul pus în joc, se vor bate Voința Lanurile, care a reușit să-l cucerească de trei ori în cele zece finale disputate – ultima dată chiar sezonul trecut – și FC Buzău, aflată sub tutela omului de afaceri Ionel Turturică și considerată revelația competiției.

Născută cu doar un an în urmă și înscrisă în liga a 5-a, echipa pe care unii o numesc urmașa defunctei Gloria, a pășit deja în următorul eșalon, iar acum, la tăierea moțului, vrea să pună mâna și pe Cupă. Asta, în ciuda faptului că mulți o dau ca favorită pe abonata la finală. Dealtfel, echipa râmniceană, patronată de inginerul Cristea Constantin, nici nu concepe să plece acasă fără trofeu și va încerca să își valorifice experiența, tranșând victoria de partea sa, cât mai repede pentru a evita orice fel de emoții.

Partida la care va asista chiar președintele FRF, Răzvan Burleanu, acesta urmând să înmâneze și trofeul, va fi condusă la centru de Laurențiu Ionașcu, cel mai bun arbitru buzoian al momentului și monitorizat pentru Liga 1, Laurențiu Ionașcu, ajutat la cele două linii de asistenții Constantin Laurențiu și George Belu. Observatori au fost delegați Ion Moise și Gheorghe Mihalache, iar arbitru de rezervă e Adrian Frățilă.

Articol și foto de Adi SOARE

Marius ANGHEL 15 Jun. 2017, 14:40 Special
Pe aceeași temă