S-a întâmplat la un meci al barajului pentru promovarea în Liga 3: cu groapă pe linia porții, ca arbitrul să dea drumul jocului! Sorin Frunză, martor la ingineria „Doreilor” din Buzău

CS Universitatea „Dunărea de Jos” Galați a câștigat, în deplasare, cu scorul de 3-0 meciul retur cu AS Fotbal Team Săgeata, la barajul pentru promovarea în Liga 3. Campioana Ligii a 4-a Galați se impusese și în prima manșă, scor 2-1, în fața reprezentantei județului Buzău, astfel că a făcut pasul în eșalonul superior, după ce anul trecut a ratat această șansă în fața echipei lui Bănel Nicoliță, CS Făurei.

Partida de la Săgeata n-a fost departe de a nu se mai disputa, fiind probleme la una dintre porți. „Doreii” au intrat în acțiune și soluția găsită a fost să sape în zona liniei porții, pentru a o aduce la distanța față de transversală cerută de regulament. S-a săpat prea mult, astfel că s-a completat cu nisip.

Loja de la excavator, groapă săpată pe toată linia porții

Și asta nu a fost tot. O căsuță pentru vestiare și spectatori în jurul gardului ce împrejmuia, foarte aproape, terenul de joc din comuna buzoiană Săgeata. În spatele băncilor de rezerve, o mică pădurice, preferată pentru umbră (au fost 34 de grade Celsius) chiar și cu dezavantajul tânțărimii și al enervantelor furnici. Din partea cealaltă, a „tribunei a doua” s-a filmat meciul de pe o platformă ingenioasă, cameramanul ajungând la înâlțimea necesară stând în cupa ridicată a unui excavator. Au fost alte ingrediente care au făcut din acest joc retur de baraj unul de neuitat.


Loja „stadionului” din comuna buzoiană Săgeata. Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

S-a terminat 0-3, la fel cum ar fi trebuit să fie și fără ca meciul să se joace. Una din porți a avut o înălțime sub cea regulamentară (2,44 metri), iar soluția gazdelor a fost săparea în zona liniei porții. Au făcut-o cu prea mult zel, ieșind o groapă prea adâncă, astfel că s-a completat cu nisip. Chiar și așa, marginea gropii se întindea aproape jumătate de metru în interiorul terenului, cu o înclinație destul de mare încât mingea se putea rostogoli singură în poartă. Plus riscul accidentării portarului.

Chiar și în aceste condiții, arbitrul Marius Chițu (Târgoviște) a preferat să dea drumul la joc, iar linia porții trasată cu var… a devenit ceva abstract.


Groapa din poartă! Foto: Marian Căpățînă

Și-au aniversat căpitanul cu o promovare

Meciul disputat în comuna buzoiană Săgeata a fost tranșat de CSU Galați în repriza a doua. Primul gol a fost marcat de căpitanul Adrian Grigoraș în minutul 54, cu un șut „cu pământul” de pe la 18 metri, zonă centrală. Cam din aceeași poziție, Sorin Frunză a închis socotelile promovării, cu o execuție perfectă a unei lovituri libere: 0-2 în minutul 64. Spre finalul partidei, în minutul 88, Grigoraș și-a pus cireașa pe tortul aniversar, marcând din penalty pentru 0-3.

În sine, partida nu a fost chiar lipsită de emoții pentru cei de la CSU și cei aproximativ 100 de suporteri gălățeni veniți la Săgeata. În prima repriză, gazdele au reușit să țină jocul echilibrat, unul fără mari ocazii de gol, iar un moment important s-a petrecut în minutul 42, când arbitrul Marius Chițu a refuzat buzoienilor un penalty, pentru un fault în suprafața de pedeapsă. Anterior, gălățenii au fost cei care au reclamat neacordarea de penalty, la o intervenție asupra lui Grigoraș.

Cătălin Savu și Gheorghiță Popa, antrenorii formației gălățene, au început în formula: Olaru – Stancu, Morogan, Moise, Hilohi – Perju, Lovin – Țuiu, Frunză, Izvoranu – Grigoraș. În partea a doua au mai intrat Ciurea, Mohorîță și Blănaru.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ / Sportul Ilustrat

Pe aceeași temă