Recolta Dorolț nu face deplasarea la Cugir, în intermediară, motivând că jucătorii nu se pot învoi de la serviciu. Echipa lui Ritli e ca și retrogradată, iar acesta era ultimul joc ‘afară’

Marius ANGHEL 09 May. 2017, 19:33 Liga 3

Etapa intermediară a campionatului Ligii 3, programată astăzi și mâine, a dat peste cap speranțele clubului Recolta Dorolț de a se salva de la retrogradare. Echipa din județul Satu Mare ar fi trebuit să joace miercuri, de la ora 18:00, în deplasare în județul Alba, la Metalurgistul Cugir, însă nu se va prezenta la meci și a anunțat Federația Române de Fotbal în această privință. Majoritatea jucătorilor echipei antrenate de Zoltan Ritli lucrează și nu se pot învoi de la serviciu.

„60-70 la sută din băieți lucrează și nu pot să lipsească două zile de la locul de muncă. Sunt aproape 400 kilometri distanță, ar însemna două zile libere. N-avem cum. Dacă era în weekend nu era nicio problemă. Avem și accidentați, nu putem să mergem”, a povestit, pentru Informația zilei, președintele clubului Recolta, Alexandru Vincze, motivul pentru care nu se face deplasarea la Cugir.

Cum echipa din Dorolț e pe locul 14 din 15 în Seria a 5-a a Ligii 3, în această intermediară urmează să piardă la „masa verde” și mai sunt doar trei etape de desfășurat până la finalul sezonului, șansele la salvarea de la retrogradare sunt de ordinul fantasticului. Recolta e oricum ca și picată în Liga a 4-a, diferența dintre ea și CS Iernut, ocupanta locului 12, fiind deja de 9 puncte (14 puncte față de 23), mureșenii având și un joc mai puțin disputat.

Dacă la meciul cu Metalurgistul Cugir nu se prezintă, Recolta Dorolț mai are de disputat în ultimele trei etape doar două întâlniri, cu CS Oșorhei (a) și Unirea Jucu (a). În etapa a 28-a va sta. Practic, Recolta refuză să meargă în această deplasare de la Cugir, ultima pe care o mai avea programată în acest sezon. Explicația cu jucătorii la serviciu ar putea astfel fi o simplă scuză pentru conducători, care astfel ar evita cheltuirea unor sume mai mari pentru deplasarea echipei decât o amendă pe care FRF i-o va aplica pentru neprezentare. Pentru a nu fi acuzată că desconsideră competiția, nefăcând ultima deplasare din acest sezon, șefii Recoltei îi bagă astfel pe jucători la înaintare, că nu se pot învoi de la serviciu. În acest sezon au mai fost programate încă trei intermediare, iar atunci Recolta s-a prezentat la jocuri, nemotivând că jucătorii săi nu se pot învoi.

Cugirul câștigă două meciuri la rând la „masa verde”

De partea cealaltă, Metalurgistul Cugir va câștiga două meciuri consecutive la „masa verde”. Acum trebuia să întâlnească pe Recolta Dorolț, iar în weekend pe FC Bistrița, echipă retrasă din campionat în timpul returului.

„Nu e plăcut ce se întâmplă, dar nu avem ce face. Ne antrenăm și așteptăm ultimele două etape. Este ciudată pauza aceasta. Este păcat că adversarii nu respectă competiția”, a declarat, pentru Ziarul Unirea, antrenorul Metalurgistului, Călin Moldovan.

În ultimele două etape, echipa din Cugir, care e pe locul 2 în Seria a 5-a, va mai juca împotriva formațiilor Unirea Dej (a) și Viitorul Ulmeni (d).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: facebook Sportul Sătmărean

Marius ANGHEL 09 May. 2017, 19:33 Liga 3
Pe aceeași temă