S-a deblocat Argeșul! Augustin Eduard, după ce a redebutat pe banca echipei cu o victorie: „Dacă nu riști și nu forțezi norocul, nu cade nimic din cer!”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2019, 18:45 Campionat

Cu un nou antrenor principal pe banca tehnică, FC Argeș și-a întrerupt seria de rezultate fără victorie în 2019. După două înfrângeri și trei rezultate consecutive de 0-0, echipa piteșteană a trecut în weekend, pe teren propriu, cu 2-1, de Aerostar.

Noul „principal”, Augustin Eduard, s-a declarat mulțumit de implicarea jucătorilor săi și a spus că este convins că această victorie poate fi un nou început.

„În primul rând, vreau să salut suporterii piteșteni, iar, în al doilea rând, vreau să remarc spiritul de luptă și devotamentul jucătorilor. Nu sunt cuvinte mari. Chiar dacă eram lipsiți de griji în clasament, meciul de astăzi a avut o mare încărcătură emoțională pentru că echipa nu marcase în primele cinci etape din acest an. Am încercat din răsputeri să aduc un moral bun pentru a disputa un meci de asemenea încărcătură. Am primit asigurări că săptămâna viitoare se vor debloca salariile jucătorilor și lucrurile vor reveni la normal. Altfel, în opinia mea, va urma o etapă de criză. Acum am reușit și ne-am dorit din suflet atât eu și jucătorii, să ducem la bun sfârșit acest meci dificil, nu prin prisma numelui echipe adverse, ci prin dorința și disperararea adversarului de a se distanța de locurile retrogradabile. Am trăit foarte intens meciul și mi-am dorit să îmi încep mandatul cu o victorie. Vreau să-mi felicit stafful și colaboratorii care m-au ajutat foarte mult, vreau să-i felicit din inimă pe jucători pentru efortul depus și pentru înțelegerea de care au dat dovadă, dar această înțelegere nu poate dura la infinit. Felicit suporterii care iubesc echipa și regret că mulți dintre piteșteni s-au mulțumit să nu mai vină la stadion din cauza problemei cu obiectivul”, a spus Eduard după succesul cu 2-1 cu formația băcăuană.

„În fotbal, nu există soluții fermecate sau miraculoase!”

Întrebat care este secretul deblocării jucătorilor săi, antrenorul Argeșului a spus că nu există soluții miraculoase în fotbal, iar, în sport, cine riscă are șanse de a ieși învingător. „Fiecare antrenor are metodele lui de a-și motiva jucătorii. Nu sunt mari secrete. Indiferent de obiectiv, jucătorii au nevoie de rezultate pentru numele acestei echipe și pentru suporteri. Ei trebuie să fie în orice moment pregătiți, indiferent că rămân, sau nu, la FC Argeș. În viață, și mai ales în sport, am ajuns la concluzia că dacă nu riști și nu forțezi norocul, dacă nu presezi adversarul, nu cade nimic din cer. În afară de cele două goluri marcate, noi am condus ostilitățile și au fost rare cazurile când adversarul ne-a dat emoții. În fotbal nu există soluții fermecate sau miraculoase! Trebuie să construiești, să aduci jucătorii la un nivel fizic și psihic adecvat. Avem un preparator foarte bun, iar la psihic am mai lucrat și eu în această săptămână. Mai sunt și antrenamentele care sunt bazate pe niște metode inovatoare pentru timpurile actuale. Avem un staff foarte bun. Nu e ușor să fii egalat și să revii pe tabelă, după o perioadă în care nu ai câștigat de cinci meciuri. Adversarul a făcut tot posibilul să nu plece cu mâna goală de aici și mă bucur foarte mult că am câștigat”, a explicat Augustin Eduard.

Cu succesul înregistrat în etapa a 27-a, FC Argeș a ajuns la 47 de puncte și se menține pe locul 6, acolo unde, are mari șansă să încheie sezonul. În etapa urătoare, formația piteșteană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea.

Rezumatul meciului cu Aerostar:

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: FC Argeș

Marius ANGHEL 01 Apr. 2019, 18:45 Campionat
Pe aceeași temă