După Șoimii Pâncota, Luceafărul Oradea, nou-promovată în Liga a 3-a, a dispus cu 2-0 și de UTA Bătrâna Doamnă, și ea nou-promovată, dar în Liga 2. Ambele goluri ale bihorenilor au sosit după pauză.
S-a jucat echilibrat în prima parte, cu UTA având un plus de inițiativă și posesie, precum și două faze de poartă. Hlistei a trimis puternic de la 18 metri, portarul gazdelor a plonjat și a respins în lovitură de colț (3), apoi Szekely a reluat puțin peste transversală o centrare de pe stânga (13).
Dominarea arădeană s-a accentuat în a doua jumătate a reprizei. Din 7 metri, Szekely a înțepat o centrare a lui Polgar, mingea s-a dus pe lângă (24), Hlistei a tras fulgerător din fața suprafeței de pedeapsă, goalkeeperul bihorean Goia a scos de sub transversală (27), cei doi s-au întâlnit după numai un minut, golul a fost evitat de portar cu plonjon de lângă bară, apoi același Hlistei a fost protagonistul unei faze în care arădenii au cerut fără succes penalty (32). Chindriș a plecat mai repede la vestiare după o intrare mai tare, în locul său a intrat Tănase (37). Scor la pauză: 0-0.
Roli Nagy a modificat atacul, Rus și Petre au intrat în ofensivă, însă gazdele au fost în prim-planul reluării jocului, reușind să deschidă scorul prin R. Lukacs, 1-0. Fostul atacant al lui FC Bihor a transformat o lovitură de pedeapsă (49). Rus a replicat imediat cu un șut din 15 metri oprit de o nouă intervenție formidabilă a lui Goia (50).
Luceafărul s-a ținut bine după gol și nu i-a mai permis UTA-ei decât o șarjă, Burlă a avut o acțiune personală respinsă cu piciorul de același Goia (60). În schimb, echipa gazdă a fost concretă și a făcut 2-0: Modan a centrat de pe dreapta, iar Balla (fost jucător la ACU Arad) a reluat din 8 metri la colțul scurt (71): 2-0.
Ultimele minute n-au mai adus realizări în dreptul arădenilor, în rândurile cărora, exceptându-i pe Miron și Strătilă, și-au făcut loc toți jucătorii aflați pe banca de rezerve. Luceafărul s-a impus cu 2-0.
Luceafărul: Goia – Drăgan, M. Popa, Ciuciu, Jude – Balea, Teședan, Țegle, Chiș – Zs Lukacs, Cigan. Au mai jucat: Tătar, R. Lukacs, Modan, Balla.
UTA: Anca-Trip – Polgar, Manea, Filaret, Burlă – Sorian, Chindriș, Jorza, Hlistei – Szekely, Curtuiuș. Au mai jucat: Ghiunghiuș, Lazăr, Vlad, Tănase, Dobrean, Costin, Petre, Rus, Man.
Nagy vorbește despre arbitraj după un meci amical
Miercuri seara, UTA B.D. a înregistrat prima și – probabil – unica înfrângere din amicalele verii. Contra Luceafărului Oradea, „roș-albii” au făcut o primă repriză bună, în care a lipsit doar golul, după care divzionara a treia, ajutată și de arbitru, a tranșat partida.
„Știam că întâlnim un adversar bun, organizat excelent la nivelul care evoluează, eram siguri că vom face un antrenament tare. Ca și joc, cred că am făcut o primă repriză foarte bună, cu o posesie superioară a balonului și multe ocazii create la poarta lor. Din păcate, am ratat destul de mult, a mai fost și acel penalty refuzat de arbitru, pentru ca apoi, în partea a doua, să fim noi sancționați cu lovitură de pedeapsă. Ca și arbitraj, am fost dezavantajați, dar, până la urmă, fiind vorba despre un joc amical, treci mai ușor peste astfel de nedreptăți. Sigur, înfrângerea doare puțin și trebuie să învățăm din ea, neuitând – totodată – și aspectele pozitive. Eu zic că au fost destule și în acest joc, important este să nu mai repetăm greșelile”, a punctat Roland Nagy.
Sâmbătă dimineața (ora 11), la Pecica, „textiliștii” dispută ultimul test înainte de meciurile oficiale. Adversară îi va fi Metalul Reșița, grupare ce și-a anunțat intrarea în insolvență. Gligor, Suslak și Copil (reprimit în lot după revenirea din Austria) au șanse mici să fie utilizați contra bănățenilor.
Blănaru, după despărțirea de UTA: „Ghinion cu accidentările, dar nici nu am primit destule șanse”
În iarnă, după desființarea Gloriei, Răzvan Blănaru a fost curtat insistent de Șoimii Pâncota și Academica Argeș, dar a optat pentru echipa fanion a Aradului. Accidentarea suferită la genunchi la începutul lunii februarie l-a trimis pe margine pe tânărul fundaș, care a ratat tot returul în eșalonul trei. A demarat în forță pregătirea cu restul colegilor în vară, dar o banală entorsă la gleznă suferită în amicalul cu Sebișul a ridicat din nou semne de întrebare în privința sa. Și-a revenit rapid, a și evoluat în testul „textiliștilor” de la Pâncota, ultimul înainte de plecarea „Bătrânei Doamne” în cantonament, dar nu s-a regăsit în lotul pentru Austria.
Chiar dacă, la un moment dat, a mai existat o tentativă de a fi reintegrat în lot, fotbalistul nu s-a mai întors din drum. „Îmi doream mult să confirm la UTA, dar am avut ghinion cu accidentările. Când mi-am revenit, din punctul meu de vedere, nu cred că am primit destule șanse. Nu sunt supărat pe nimeni, asta a fost să fie, viața merge mai departe”, spune pe un ton dezamăgit fotbalistul de 23 de ani.
„Ca și caracter și seriozitate în muncă, lui Blănaru nu am avut ce să-i reproșăm. Aducându-l în iarnă, am dorit să creăm o concurență benefică între el și Filaret, dar, din păcate, s-a accidentat și a pierdut puțin trenul. Concurența și variantele au crescut în vară, s-a luat o decizie. Bună, rea, timpul o va demonstra. Dar, repet, ghinionul a fost principalul factor în cazul deciziilor care l-au privit”, a motivat Roland Nagy ruptura dintre fotbalist și UTA.
Având oferte de la majoritatea echipelor din Liga a IV-a Arad, unele dintre ele chiar tentante ca și salarizare, fostul căpitan al Gloriei își dorește ceva mai mult pentru cariera sa.
Copil nu mai merge la Cermei. Va fi reintegrat la UTA?
În altă ordine de idei, revenit în țară din pricina unor probleme de ordin personal, Dumitru Copil a fost contactat de cei de la Lunca Teuz Cermei pentru o aventură de minim o jumătate de sezon. În principiu, părțile au bătut palma, dar ceva l-a întors din drum pe mijlocașul ofensiv de 25 de ani.
„Ne-a anunțat că nu mai vine la noi, din acest moment are ușa închisă la Cermei. Este o regulă internă la noi, valabilă pentru toți jucătorii. Lui Mitruț îi urăm baftă oriunde ar juca”, a mărturisit Petre Bulza, finanțatorul „alb-roșiilor” de la Cermei.
Din câte se pare, fotbalistul va fi reintegrat la UTA sau cel puțin va rămâne în circuitul clubului fanion al Aradului. Probabil, pentru început, decarul va evolua la echipa a doua, iar dacă Roland Nagy va considera că are nevoie de serviciile sale va reveni lângă Botiș et. comp.
Oricum, arădeanul nu a renunțat la gândul de a evolua în Austria, la echipa de Liga a IV-a la care mai activează Cornel Nădăban și Petre Măgulean.
Sursa: Sport Arad