Ziua Z pentru fotbalul hunedorean

15 May. 2009, 12:28 Special
Ziua Z pentru fotbalul hunedorean

În așteptarea anunțului reactivării echipei Corvinul, ultrașii hunedoreni sunt pregătiți să audă noi scuze din partea autorităților locale dar și, simplu și la obiect: "Corvinul 1921 a revenit!"

 

Astăzi expiră perioada de grație cerută fanilor de către primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, și președintele executiv al Fotbal Club Corvinul, Mircea Alic, care la începutul anului s-au angajat să anunțe public la mijlocul lunii mai reactivarea echipei de fotbal fanion a municipiului și înscrierea ei în competiții pentru sezonul 2009 – 2010. În toată această perioadă, nerăbdători, suporterii hunedoreni au fost cu ochii ațintiți asupra celor doi dar nu au stat cu mâinile în buzunar organizând mai multe acțiuni în cadrul campaniei "Salvați Corvinul!"

 

Pe măsură ce se apropia data scadentă și, cu siguranță și de teama de a primi un răspuns negativ din partea autorităților, ultrașii hunedoreni au formulat pe site-ul lor oficial – www.corvinul1921.ro – 15 pretexte împotriva reactivării Corvinului, care ar putea fi scoase în față de cuplul Hada-Alic, pe care însă tot ei le-au și demontat.
 

Posibile pretexte formulate și demontate de ultrași

1. E criză financiară!

Contraargument: Peste tot e criză financiară. La noi, oricum partea financiară a fost mereu o problemă, niciodată nu ne-au dat banii afară din casă – din Primărie, nici măcar atunci când v-ați luat angajamente, nici măcar atunci când v-am votat. Și atunci a fost criză.

2. Consiliul Local Hunedoara are un buget prea mic pentru a mai investi și în sport.

Contraargument: Și CL Lupeni are buget mic dar ține echipă în Liga a II-a. La fel și CL Urziceni are buget mic dar Unirea joacă în Liga I unde se bate la titlu. Oare Ghelariul ce buget o avea comparativ cu Hunedoara?

3.  Nu am găsit nici un investitor.
Contraargument: Investitorii trebuie căutați în mediul lor de afaceri, convinși, lămuriți, ademeniți, tentați, puțin probabil că vor veni din proprie inițiativă.  Noi le cerem să investească, dar ce facilități le oferim în schimb?

4. Hada: "Nu s-a ajuns la un acord cu Alic"  /  Alic: "Nu am ajuns la un numitor comun cu autoritățile locale!"
Contraargument: Primarul municipiului Hunedoara și președintele FC Corvinul i-au asigurat public pe suporteri că vor face totul pentru a reactiva echipa. Când spui totul, înseamnă TOTUL, nu doar o etalare de orgolii care nu duce la niciun rezultat sau o negociere din care să obții maximum pentru tine. Acest "totul" trebuie să aibă o finalizare favorabilă și rezultatul să fie reactivarea Corvinului, că altfel nu e totul, ci nimic!

5. Locuitorii Hunedoarei vor trotuare și străzi curate, nu fotbal.
Contraargument: Hunedorenii vor într-adevăr în aceeași măsură fotbal, trotuare, străzi și parcuri îngrijite și au dreptul să vi le ceară, domnule Hada, că de aceea v-au ales primar. Iar dumneavoastră sunteți obligat să faceți totul să le realizați, altfel …

6. Microbiștii nu vor în mod deosebit revenirea Corvinului, ci doar să aibă fotbal în Hunedoara.
Contraargument: Hunedorenii vor să aibă fotbal în oraș prin renașterea Corvinului și prin reluarea activităților pe stadionul "Michael Klein".

7. Baza sportivă trebuie mai întâi renovată. Mai bine începem la anul.
Contraargument: Așa e. Și baza sportivă trebuie renovată, dar dacă nici anul acesta nu va intra în circuitul competițional, atunci ea va trebui reconstruită din temelii. Dacă va mai trece încă un an de inactivitate, arena va fi cuprinsă de paragină, se va prăbuși.

8. Toate echipele au probleme financiare. De ce să vină cineva
tocmai la Hunedoara?

Contraargument: Toate echipele au probleme financiare. Fotbalul în vestul țării nu este chiar în declin, ci dimpotrivă, e în plină ascensiune la Cluj, Timișoara, Brașov, Mediaș, Alba-Iulia, Târgu Mureș. De ce nu s-ar dezvolta fotbalul și la Hunedoara unde avem tradiția de partea noastră și o rezervă nesecată de tinere talente care pot aduce profit. Un investitor serios  ar avea numai de câștigat aici.

9. S-a promis revenirea Corvinului, dar anul ăsta nu putem. Avețirăbdare!
Contraargument: Dacă vrei să faci ceva cu adevărat, cauți soluții. Dacă nu vrei să faci, invoci motive nejustificate. În țările avansate, dacă un primar își ia un angajament față de comunitatea care l-a ales și nu îl respectă, are o singură alternativă: demisia de onoare. Primarul nostru, Ovidiu Hada, care a trăi 20 de ani în Statele Unite ….  va onora Hunedoara.

10. Nu are rost să punem preț pe istorie. Noul e o caracteristică a societății.
Contraargument: Cine nu pune preț pe istorie, nu pune preț nici pe prezent și nu îl interesează nici viitorul. Ca atare, este un om de nimic care nu merită și nu are dreptul să ocupe un loc din care să conducă destinele unei comunități.

11. Nu se pot da bani de la județ.

Contraargument: Minciună. Conducătorii județului au afirmat în repetate rânduri că vor da bani pentru sportul hunedorean.

12. Așteptați conurbația! Atunci poate vor fi bani.
Contraargument: Angajamentul dumneavoastră nu a fost condiționat niciodată de înființarea acestei conurbații.

13. Încă mai negociem cu Vișinescu. Stati linistiți! E pe drum.

Contraargument: Nu ne plac "gogoșile" cu Vișinescu, chiar nu le mai putem înghiți. Serviti-le dumneavoastră, domnule primar, și apoi vă oferim noi Colebilul.

14. E prea puțin timp până în august să facem o echipă. Mai bine
ne apucăm din timp, la anul!

Contraargument: Nu ține. A trecut destul timp de când frecați menta și nu faceti nimic să rezolvați problema Corvinului – a trecut aproape un an. Timpul nu e pierdut, încă se mai poate.

15. Nu s-a promis niciodată reveirea Corvinului. A fost o greseală de tipar, video, audio. Ce să-i faci? Cu toții greșim!
Contraargument: Nu mai suntem copii, să ne duceți cu zahărelul, țineți bine minte asta. Și încă ceva: cine greșește, plătește, mai devreme sau mai târziu.


Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Doru Nica – HUNEDOREANUL

 

15 May. 2009, 12:28 Special
Pe aceeași temă