Ghiroda, la a doua încercare să promoveze în Liga 3. Timișorenii și-au făcut temele înaintea barajului cu Inter Petrila

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 13:59 Stiri
Ghiroda, la a doua încercare să promoveze în Liga 3.** Timișorenii și-au făcut temele înaintea barajului cu Inter Petrila

În 2014, ACS Ghiroda îi lua fața echipei ASU Poli în Liga a 4-a Timiș și juca barajul pentru promovarea în Liga 3, însă echipa comunei de lângă Timișoara era învinsă de Industria Galda, grupare care evoluează și acum în al treilea eșalon fotbalistic. Apoi, în următoarele două sezoane ASU Poli și Ripensia i-au luat fața Ghirodei, au câștigat barajele și între timp au ajuns să fie colege în campionatul Ligii 2.

2017 ar putea fi anul în care ACS Ghiroda poate izbuti. A devenit din nou campioană județeană, iar la barajul pentru promovare va da peste Inter Petrila, câștigătoarea primei ligi a Hunedoarei. Formația timișoreană pornește favorită în fața echipei care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Lonea, la poalele munților Părâng.

Antrenorul Ghirodei, Vlad Bura, și-a studiat bine adversarul. „I-am urmărit pe cei de la Petrilă, și pe internet, și la fața locului. Sunt o echipă care practică un joc foarte fizic. Cred că e un avantaj pentru noi că avem returul acasă, mai ales că ei joacă mai dur. Va fi un baraj foarte greu pentru noi. Important e să înscriem la meciul de la Lonea. Cred că presiunea va fi sâmbătă pe ei, deoarece joacă acasă”, a declarat, pentru TMsport.ro, Bura, proaspăt campion european cu Baroul Timiș la competiția de fotbal a avocaților.

În ultimele două ediții de baraj, ASU Poli a trecut de Voința Lupac (Caraș Severin), iar Ripensia tot de o reprezentantă a județului Hunedoara, Hercules Lupeni.

Potrivit TMsport.ro, ACS Ghiroda are tot lotul valid în vederea meciului de sâmbătă, iar conducerea clubului organizează și o deplasare cu autocarele pentru suporteri, cu plecare sâmbătă, la ora 12:00, de la stadion.

Formația din Petrila a jucat sezonul acesta și în orașul al cărui nume îl poartă, dar stadionul e în renovare și acum evoluează în comuna Lonea. Interul este considerată continuarea echipei Parângul Lonea și este antrenată de Aurel Moldovan. Cei mai emblematici jucători ai hunedorenilor sunt Adrian Câmpean (ex-Minerul Lupeni, CS Cisnădie sau Retezatul Hațeg) și Iosif Kalai (ex-Jiul Petroșani, Poli Iași și CSM Rm.Vâlcea).

Manșa tur a barajului dintre ACS Ghiroda și Inter Petrila se va juca sâmbătă, 17 iunie, la Lonea, de la ora 18:00, iar returul e programat o săptămână mai târziu, pe 24 iunie, de la de la ora 17:30, la Ghiroda.

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 13:59 Stiri
Pe aceeași temă