Vlădoiu îl acuză pe primarul Piteștiului pentru dispariția lui FC Argeș: „Trebuia să găsești o soluție reală și bună pentru a redresa”. Pendiuc i-a dat replica

Marius ANGHEL 19 Jun. 2014, 14:50 Special
Vlădoiu îl acuză pe primarul Piteștiului pentru dispariția lui FC Argeș:**

Prezent marți la Pitești, alături de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, Jean Vlădoiu, fost jucător al echipei FC Argeș, acum angajat al Federației, l-a tras la răspundere pe primarul orașului pentru dispariția echipei emblemă a județului. Vlădoiu îl acuză pe Tudor Pendiuc că ar purta vina principală pentru situația în care a ajuns FC Argeș.

„Vina principală și direct răspunzător de ceea ce s-a petrecut este primarul Piteștiului. Având această funcție de conducere, nu poți lăsa fotbalul nostru să moară! Vorbim de FC Argeș și, indiferent cine era patron la echipă sau ce datorii existau, trebuia să găsești o soluție reală și bună pentru a redresa această echipă. Să nu uităm că nici la SCM Pitești nu a fost o implicare prea importantă și nici acea echipă nu a putut promova.”, a acuzat Vlădoiu, citat de epitesti.ro.

Și președintele FRF a vorbit despre dispariția lui FC Argeș: „Este un mare păcat că fotbalul românesc pierde nume importante. Sunt echipe cu o tradiție fantastică și astăzi nu mai există. Una dintre acestea este FC Argeș. Clubul a dat țării fotbaliști foarte mari, cap de afiș fiind, fără discuție, Nicolae Dobrin. Este regretabil că s-a ajuns aici, pentru că aceste echipe, precum FC Argeș, au o tradiție minunată în spate și o istorie care nu poate fi uitată de nimeni.”. Burleanu a susținut în conferința de presă că FRF intenționează să deschidă și în Pitești un centru de excelență în fotbal pentru juniorii talentați cu vârste de până în 14 ani.

Vlădoiu și Burleanu au vorbit după ce au asistat la meciul de Cupa României, faza locală, dintre AS Valea Ursului și AS Vulturii Priboieni (4-2).

Pendiuc i-a răspuns: „Pune burta pe lege, citește, învață și pe urmă vorbești!”

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, n-a rămas impasibil la declarația lui Vlădoiu și ia dat o replică dură fostului fotbalist, în prezent membru în echipa Federației Române de Fotbal.

„Nu vreau să comentez ce spune Vlădoiu! E treaba lui! Acele comentarii pe care le face dovedesc că nu știe legislația, dovedesc că nu a participat la realizarea legii sportului, dovedesc că vorbește fără să se documenteze! Dacă știa legea sportului… Și ca funcționar al Federației Române de Fotbal ar trebui să știe legea, să vadă cam ce este pe acolo… Mi se pare descalificant! Poate s-a învățat dumnealui, așa fotbalist, să mai și rateze! Ă‚sta e un rateu de minutul 90! Îmi pare rău pentru el… A fost un fotbalist apreciat, dar trebuie să mai și citești. Pune burta pe lege, citește! Învață și pe urmă vorbești!”, a declarat Pendiuc într-o conferință de presă organizată la Primăria Pitești.

Orașul Pitești are în acest moment, în primele trei ligi, o singură echipă, pe SCM Argeșul Pitești, club înființat și finanțat de Primărie. Echipa din Liga a III-a a ratat promovarea în Liga a II-a din cauza incertitudinii și a problemelor financiare. Acestea au apărut mai ales în iarnă, după ce FC Clinceni, echipă ce ar putea promova în Liga I, a bătut palma cu autoritățile locale din Pitești pentru a se muta pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Ulterior, Pendiuc declara că formația ilfoveană este așteptă în oraș chiar dacă nu reușește să promoveze.

Marius ANGHEL 19 Jun. 2014, 14:50 Special
Pe aceeași temă