„Virușii verzi”, material de studiu la „Festivalul Photo-Romania”!

24 May. 2012, 19:48 Special
„Virușii verzi

Clujul e gazda, în săptămâna 21-27 mai, a „Festivalului Photo-Romania”, cel mai mare festival foto din țară. Fotbalul are propriul lui seminar! Eroii: jucătorii Sănătății Cluj! Profesorul: fotoreporterul Prosport, Dan Tăuțan.

Peste 100 de fotografi din țară și din străinătate sunt angrenați săptămâna aceasta la Cluj în cea de a doua ediție a „Festivalului Photo – România”. Expoziții și workshopuri foto vor angrena atât fotografi profesioniști cât și amatori. Unul dintre seminarii va fi organizat de fotograful Prosport, Dan Tăuțan, 10 „învățăcei” urmând a afla secretele meseriei de fotograf sportiv.
Cursul practic al celor 10 elevi înscriși va fi chiar la un meci de fotbal, în Liga a III-a, vineri de la 18.00 la partida „virușilor” de la Sănătatea Cluj!

„Acest workshop va da posibilitatea celor înscriși să învețe acest gen de fotografie, să afle din tainele și trucurile fotografilor de sport. Va fi structurat în 3 părți. La început se va prezenta partea teoretica și tehnică, apoi în partea a doua se va fotografia meciul de fotbal al celor de la Sănătatea Cluj, în care fiecare participant va avea posibilitatea să fotografieze cu un aparat profesionist. În final se vor analiza pozele făcute de participanți”, explică Dan Tăuțan, unul din cei mai experimentați fotografi sportivi din România, la Prosport din 2006.

„Pentru noi e o onoare să putem face parte dintr-un eveniment educațional. Fotbalul adună pasiuni, mai ales la noi la Sănătatea Cluj, dar și oameni de valoare profesională ridicată. Sper ca și băieții noștri să poată oferi cât mai multe goluri, ca să aibă ce fotografia și cursanții la proiect”, speră Aurelian Ghișa, patronul celor de la Sănătatea Cluj.

Foto: Dan TĂ‚UȚAN

24 May. 2012, 19:48 Special
Pe aceeași temă