Unirea Slobozia este echipa păcii: patru egaluri din șase meciuri

Mihai Andries 07 Oct. 2014, 14:55 Campionat

„Săgeata pierde astăzi la Pitești și noi trecem pe primul loc!”, era leit-motivul în tribunele stadionului Areni înaintea startului partidei, de parcă Rapid CFR Suceava deja câștigase duelul cu Unirea lui Adi Mihalcea. Planurile celor 1.500 de suporteri care-au plătit 5 lei pentru o dârdâială de 90 minute s-au năruit încă de la primele schimburi de pase, Slobozia arătând că n-a venit la Suceava să facă act de prezență.

Mult mai activă la mijlocul terenului, cu un Bolat în zi inspirată, Unirea are trei șanse la rând să deschidă scorul, la primele două atacantul Jianu reluând de fiecare dată slab cu capul din poziție centrală din fața careului mic, iar la ultima centrarea perfectă în buza porții a extremei Florea găsindu-i pe Jianu și Ene prea în spate.

Joc pe contre, ocazii la ambele porți

Unirea rămâne periculoasă și Florea este agățat de portar în afara careului dar centralul nu acordă fault pe motiv că Rohețki a lovit mai întâi balonul și apoi glezna adversarului. Și ceea ce trebuia să se întâmple, se întâmplă în minutul 23: corner executat perfect de Bolat, Soare trage doi coechipieri după el și-l lasă pe Lazăr singur pentru o execuție cu boltă în vinclul porții.

Suceava înțelege, în sfârșit, că are de tras dacă vrea măcar un punct și reușește să egaleze după mai puțin de 100 secunde. Atacantul Ene ține prea mult de minge și-o pierde, Negru o aruncă pe culoar lui Matei iar atacantul marchează cu un șut în diagonală, trecându-și în cont a șasea reușită din acest sezon. Descumpăniți de golul primit, oaspeții mai au doar ocazia unui șut din afara careului expediat de Bolat dar reținut cu siguranță de Rohețki, în vreme ce Suceava punctează la impresia artistică prin șutul lui Marinkovic care s-a oprit pe plasa de sus a porții apărate de Dobre.

Presiune fără rezultat

Antrenorul Tudoreanu schimbă registrul tactic la pauză și întărește compartimentul ofensiv, nou-intratul Golofca trimițând periculos în careul mic dar lui Negru îi lipsesc cinci centimetri pentru a duce Suceava în avantaj. Unirea nu se regăsește la mijlocul terenului și mai bine de douăzeci de minute gazdele fac legea pe teren însă dominarea teritorială nu aduce mult-așteptatele ocazii clare de gol. Slobozenii replică timid cu două șuturi slabe ale lui Florea și Gohoreanu, cei doi fiind copiați de Gheorghiciuc care trage ca la rugby din poziție excelentă din interiorul careului mare.

Suceava presează și reclamă penalty în minutul 63, Negru este întâmpinat de Lazăr care îi ia fața protejând mingea în afara careului, jucătorul gazdelor cade dincolo de linia de fund iar toată banca tehnică suceveană sare cu brațele în sus cerând lovitură de pedeapsă.

Cu șase minute înainte de final, Unirea Slobozia poate da lovitura dar șutul din cădere al nou-introdusului Hristian, un fundaș trimis în atac de Mihalcea, este scos cu greu de Rohețki iar meciul se termină egal, scor echitabil după un meci în care fiecare echipă a controlat câte o repriză.

Rapid CFR Suceava: Rohețki – Bălan, Plecanciuc, Velescu, Bâgu – Tiron (Gheorghiciuc ”46), Sfrijan, Apostol (”Sumanariu ”77) – Negru, Matei, Marinkovic (Golofca ”51). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Unirea Slobozia: L. Dobre – S. Stan, Lazăr, Soare, M. Florea (C. Toma ”70) – Ibrian, Macare (Drăguț ”89), Bolat, Gohoreanu – D. Ene (Hristian ”79), M. Jianu. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Articol și foto de Petronel TUDOR

Mihai Andries 07 Oct. 2014, 14:55 Campionat
Pe aceeași temă