VIDEO | Autorii celui mai ciudat meci al sezonului din România revin în prim-plan. 2 pauză/1 final și în tur, și în retur, cu același scor: „Bă, da’ ce cotă avea la pariuri!”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2015, 13:35 Special

Cel mai mare scandal care vizează posibile meciurile trucate din acest sezon a avut loc în toamnă, în seria I a Ligii 2 din România. După meciul ACS Berceni – Rapid CFR Suceava 3-2 (0-2) presa locală din Suceava a adus acuzații dure fotbaliștilor de la Rapid, indicând că meciul a fost trucat pentru pariuri. La cinci luni după acel moment, sâmbătă, 7 martie, cele două echipe s-au întâlnit din nou într-un meci oficial în returul Ligii 2, în etapa a 18-a. Rapid CFR Suceava a învins cu 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0 la pauză, la capătul unui meci cu o desfășurare curioasă. Adică 2 pauză / 1 final, la fel ca în tur, un rezultat pentru care casele de pariuri au oferit cota 23.

Imediat după finalul meciului, pe siteurile destinate pariorilor au apărut mai multe voci care au remarcat faptul că Rapid CFR a învins cu același scor, după aceeași desfășurare a evenimentelor, în spiritul reciprocității. Pe site-ul Liga2.ro, cititorii au remarcat penibilul situației:

„La Suceava blat ordinar, iar între aceleași echipe care au mai făcut un blat anchetat. 2 pauză și 1 final, cote peste 20 la tipul ăla de pariu. Cineva a făcut din nou bani frumoși, probabil mulți dintre jucătorii celor două echipe”
userul „cris”, pe liga2.ro

„Și la Suceava a fost ceva >!!! Și culmea este că Suceava a făcut ceva necurat exact cu aceeași echipă cu care a făcut și în tur un meci dubios. Cred că-i ceva legat de pariuri și la Farul și la Suceava. Altfel nu se explică”
userul „manu”, pe liga2.ro

„Ce meci corect la Suceava, mai e puțin și Semeghin & Co vor ajunge unde le e locul
userul „sorin andrei”, pe liga2.ro


Trei goluri în 15 minute și o remarcă din partea unui spectator

Chiar dacă de data asta presa locală nu a mai reacționat cu aceeași virulență, un clip video postat pe YouTube de „Gazeta Suceava” arată desfășurarea partidei în momentele ei importante. După cum se poate observa, în a doua repriză cei de la Suceava au avut o serie lungă de ocazii uriașe la poarta ilfovenilor. În acest context, Rapid CFR a reușit să înscrie trei goluri în 15 minute:

  • golul de 1-2, min. 68: În urma unui corner executat de pe stânga, „grosul” apărării ilfovene atacă prima bară, mingea se duce lung, este reluată cu capul în bară de Soare și revine la Buziuc. Acesta din urmă, complet liber, împinge mingea în poarta goală.
  • golul de 2-2, min 73: În urma unei contre, din piciorul lui Semeghin pleacă o pasă pe dreapta, în careu, acolo de unde Golofca înscrie cu un șut din prima, din unghi.
  • golul de 3-2, min 83: Semeghin cade în careu, arbitrul acordă penalty și Marinkovici aduce victoria gazdelor.

Imediat după acest gol, unul dintre suporterii suceveni se întoarce către cel care filma meciul și spune: „Bă, da’ ce cotă avea la pariuri!”.


Reacția dură a presei locale din Suceava după meciul tur: „Blat sau prostie?”

Meciul tur s-a disputat după un scenariu la fel de curios, însă beneficiara acestuia a fost atunci ACS Berceni. Moldovenii au condus cu 1-0 la pauză, și-au majorat avantajul în mintul 64, însă au terminat prin a pierde cu 3-2 deși au avut avantaj de două goluri pe tabelă până în minutul 72. Înaintea meciului, Rapid CFR ocupa locul 4 în clasament, iar ilfovenii erau pe locul 10. După meci, cele mai importante publicații din Suceava au dezbătut pe larg meciul, unul pe care l-au considerat necurat. „Blat ordinar sau prostie crasă?” a titrat „Obiectiv de Suceava” în ediția online. Sursa citată a notat faptul că „ilfovenii au întors scorul de la 0-2 la 3-2 prin trei goluri marcate în ultimele 20 de minute de joc, toate pe niște greșeli inadmisibile ale defensivei sucevene, care până sâmbătă (n.r. – ziua meciului) primise doar cinci goluri în nouă meciuri”. „Gazeta Suceava” păstra tonul la fel de dur într-un articol cu titlul „2/1. Blat sau prostie?„. Autorii articolului notau faptul că Rapid CFR a fost învinsă în cel mai suspect mod posibil, o înfrângere care ridică semne mari de întrebare.


Rapid CFR Suceava e prima echipă anchetată oficial pentru meciuri trucate în România

Evoluția celor de la Suceava a cunoscut în ultimii ani mai multe evenimente curioase. ProSport a scris în toamna anului trecut că Rapid CFR este prima echipă din România anchetată oficial de FRF pentru blaturi. Departamentului de Integritate al federației i-a chestionat pe jucătorii și oficialii moldovenilor cu privire la partida cu Unirea Târlungeni, din ultima etapă a sezonului trecut, atunci când Rapid învingea cu 4-2. Ulterior, investigațiile ProSport au dezvăluit faptul că cei de la Târlungeni au fost cazați, înaintea meciului, la pensiunea deținută de familia lui Mircea Negru, jucător al lui Rapid CFR care le-a marcat patru goluri celor care i-au fost oaspeți.

ProSport a mai semnalat și în alte rânduri spectaculoasele răsturnări de situație de care sunt capabili jucătorii de la Rapid CFR Suceava, capacitate pe care par să o stăpânească numeroase alte echipe din Liga 2.


Rapid CFR Suceava este o echipă susținută cu sume importante în fiecare an de către Primăria Suceava. Foto: rapidsuceava.ro

Articol scris de Cristian SCUTARIU

Marius ANGHEL 09 Mar. 2015, 13:35 Special
Pe aceeași temă