Velcea, antrenorul echipei turului: „Mă onorează, probabil rezultatele sunt demne de apreciat”

Mihai Andries 12 Mar. 2013, 13:42 Special

Antrenorul lui ACS Poli a fost ales cel mai bun tehnician din eșalonul secund în urma sondajului inițiat de Liga2.ro. Valentin Velcea a fost atât opțiunea fanilor, cât și a redactorilor Mihai Andrieș și Marius Anghel, pentru banca tehnică a echipelor ideale numite de ei. La doar câteva zile de la eșecul cu UTA, în urma căruia s-a „bucurat” de unele contestări, Valentin Velcea a primit și o veste care i-a înseninat ziua. Supoterii și jurnaliștii îl apreciază ca fiind cel mai bun din eșalonul în care activează.

Sunteți onorat de faptul că ați fost ales cel mai bun antrenor al Ligii a II-a, atât de către cititori, cât și de către redactorii liga2.ro?

Bineînțeles că mă onorează și nu știu care antrenor nu ar dori să aibă după un asemenea sondaj acest rezultat. Le mulțumesc celor care au încredere mine, cât și celor care nu au, să citească rezultatele. Important e că acest sondaj nu cred că e întâmplător, probabil rezultatele pe care le-am avut sunt demne de apreciat. Și în urma lor antrenorul și echipa nu au putut fi puse în umbră. E bine să continuăm pe aceeași linie și ar fi bine să-i motiveze și pe elevii mei.

Cititorii l-au numit în unsprezecele ideal al Ligii a II-a pe unul dintre elevii dumneavoastră, pe Răzvan Trandu, cum comentați această alegere?

Nu mă surprinde, mă bucură, e ales pe poziția pe care eu cred că a dat randament și e un tânăr talentat care a crescut în ultimele opt luni foarte mult. Rămâne să confirme această creștere și să aibă o continuitate lungă în cariera sa fotbalistică.

Pe de altă parte redactorii au ales trei jucători de la ACS Poli în echipa ideală. Kirev (portar), Goge (mijlocaș dreapta) și Boldea (atacant), cum vi se par aceste opțiuni?

Eu cred că este o echipă apreciată, cu atât mai mult cu cât în urmă cu opt luni de zile nici nu existam. Să fii în topul unor sondaje,ca jucător, ca antrenor, ca organizare, nu e la îndemâna oricui. E bine, înseamnă că cei puși în pozițiile sportive sunt oameni de calitate și jucătorii își doresc să facă performanță. Mă bucură că redactorii au această opțiune.

Dintre jucătorii pe care îi pregătiți pe cine ați alege într-un unsprezece ideal al Ligii a II-a?

Trandu este o confirmare, pe Poparadu îl văd, pe Szekely și Boldea îi văd eficienți, chiar un Ovidiu Petre dacă ar intra într-o asemenea cursă, deci avem jucători care pot face față. O să vedeți că ei vor crește.

Când ai început această nouă muncă te gândeai că vei ajunge după numai șase luni să ai o echipă așa de bine privită și închegată?

Nu mă gândeam, alții spuneau că nu avem nicio șansă și eu am reușit să le sting acest gând și eu am reușit să le sting acest gând și să privească această echipă ca pe una cu șansă. Acum o privesc și cu pretenții foarte mari și cu un loc demn de apreciat în Liga a II-a și în Liga I, dar uităm de unde am plecat foarte repede și nu e bine. Ar fi bine să rămânem echilibrați.

 

Îi apreciază pe „Reghe”, Grigoraș, Pustai și Contra

Ați pierdut la Arad, precedentul joc cedat ca antrenor în campionat a fost în 28 aprilie 2012 cu Luceafărul, echipă cu care ai pierdut și precedentul joc, ți-ai dori să rămână acest ritm?

Mi-aș dori să pierd o dată la șase luni, de fapt mi-aș dori să nu pierd deloc dar în fotbal e posibil orice. Am pierdut la Arad, sunt multe considerente ale jocului de la Arad. Jocul l-am pierdut pe mental puțin, am avut un gol valabil, am greșit și noi puțin, am luat roșu și am ratat ocazii, se întâmplă. Obiectivul final e important.

Ce antrenor apreciezi din fotbal în general?

Reghecampf a demonstrat că este un antrenor și a făcut treabă bună, Pustai confirmă că este antrenor având continuitate, a fost lăsat să lucreze. Petre Grigoraș este un antrenor care la echipele pe la care a fost a confirmat că a pus o idee de joc, așa cum și eu am pus o idee de joc la această echipă. Și mai sunt antrenori pe care-I respect și dacă nu le nominalizez numele nu înseamnă că nu-i respect. Nu în ultimul rând, Cosmin Contra, care este și el un tânăr antrenor care poate să facă lucruri.

Tehnicianul lui ACS Poli a fost rugat să prezinte și un prim unsprezece în viziunea sa. „Sunt jucători valoroși, talentați, pe care chiar în această iarnă mi i-am dorit, dar am ținut cont de politica clubului – jucători liberi de contract fără comision la impresar”, preciza Velcea, înainte să ne trimită opțiunile sale. Surprinzător sau nu, a folosit un sistem diferit de cel al echipei sale: 3-4-3, iar în selecție se regăsesc jucători care la un moment dat erau pe lista de transferuri a timișorenilor, precum Vătăjelu. Antrenorul timișorean, după cum se poate observa mai jos, s-a rezumat la seria B2, iar în cadrul echipei se află cinci componenți ai lui ACS Poli dar și, surpriză, un jucător de la rivala din Arad.

Echipa ideală aleasă de Valentin Velcea: Abraham (Tg. Mureș) – Gligor (UTA), Petrovic (ACS Poli), Vătăjelu (Vâlcea) – Alin Popa (FC Argeș), Poparadu (ACS Poli), Trandu (ACS Poli),  C-tin Roșu (Luceafărul) – Boldea (ACS Poli), Szekely (ACS Poli), Voinea (Damila).

 

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI
Infografie de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 12 Mar. 2013, 13:42 Special
Pe aceeași temă