„UTA a câștigat azi șase titluri și două cupe”

04 Mar. 2009, 12:39 Special

Fost președinte al Comitetului Director al FCM UTA, Nicu Chiș a organizat, miercuri dimineață, o conferință de presă în care a punctat o serie de aspecte legate de activitatea Bătrânei Doamne în perioada 21 februarie -3 martie 2009. 

 

„Simt că astăzi UTA a câștigat șase titluri și două cupe și cred în ceea ce spun. Am preluat funcția de președinte pentru a încerca să salvez echipa din situația în care se află și pentru a continua evoluția în Liga a II-a. Țin să mulțumesc tuturor celor care au depus o muncă formidabilă, fără nici o pretenție financiară, pentru a salva UTA de la desființare. Țin să remarc fostele glorii ale UTA-ei, Cura, Biro, Vaczi, Domide, Petescu, cei care au fost inițiatorii acestui demers.


Împreună cu autoritățile locale, domnii Ioțcu și Falcă, am reușit să deblocăm situația. Aș dori să-i mulțumesc domnului Bara pentru înțelegerea manifestată față de clubul UTA și pentru faptul că nu a avut nici o pretenție față de banii pe care i-a investit. Și nu este vorba de-o sumă mică, ci de 6,6 milioane de euro”
.

 

Fostul președinte al Bătrânei Doamne n-a arătat pe parcursul conferinței de presă că are regrete vizavi de schimbările surprinzătoare produse în cadrul clubului. Dimpotrivă, Chiș a ținut să felicite noua echipă din fruntea clubului. „Le dorim mult succes în continuare. Dacă va fi nevoie, le vom acorda orice sprijin în funcție de posibilitățile pe care le avem. Mulțumiri oamenilor de fotbal care au pus la dispoziția clubului jucători, mă refer în special la domnul Bâc de la Pâncota. Staff-ul tehnic condus de Biro merită felicitat, pentru că a reușit într-o perioadă foarte scurtă să adune o echipă care să poată evolua în Liga II. Mulțumesc antrenorilor de la Centrul de Juniori, care au pus la dispoziția echipei toți juniorii de perspectivă, dar și celor care au făcut parte din Comitetul Director, domnii Lupaș, Giovanni, Vaczi, precum și Suporter Club, în special lui Colin care și-a arătat afinitatea față de UTA. Domnul avocat Kocsis-Josan a avut un aport prin spijinul acordat din punct de vedere juridic”, a completat Chiș

 

Cum s-a produs schimbarea? Chiș susține că a fost pur și simplu informat că a apărut o sursă de finanțare pentru UTA, moment în care a ales să se retragă. „Luni am fost informat că a apărut sursa de finanțare și mi s-a părut normal ca persoana care acceptă să finanțeze UTA să-și facă echipa de conducere și cu această ocazie să și răspundă de ce va fi în continuare la club. La unison am luat decizia de-a ne prezenta demisiile și să-i lăsăm să-și aleagă viitoarea conducere și să organizeze clubul pe cei care și-au asumat acest lucru. Pur și simplu am fost anunțat telefonic că Sandu Ion este dispus să finanțeze UTA, lucru care m-a bucurat foarte mult. Felicitări domnului Sandu Ion pentru gestul dumnealui de-a veni la UTA ca finanțator”.

 

Pe de altă parte, Dorel Cura, ca reprezentant al foștilor jucători implicat în salvarea Bătrânei Doamne. „Visul nostru este aproape realizat, în sensul că mai sunt câteva ore până ca UTA să înceapă să joace în Liga a II-a, acolo unde ne-am dorit cu toții. Mă refer la colegii mei, Vaczi, Biro, Domide, Stupar și ceilalți implicați activ. Acest lucru s-a datorat și minunaților suporteri, care sunt alături de echipă. Primarul și președintele CJA au înțeles că UTA reprezintă un brand și că este un copil al Aradului și le mulțumesc. Așa cum mulți oameni i-au votat, așa și ei au fost alături de UTA, făcându-și datoria față de arădeni. Felicit oamenii care au reușit să continue inițiativa noastră, în special pe domnul Sandu Ion. Sunt alături de domnii Ionuț Popa și Marcel Coraș, care vor avea o misiune grea în a continua visul tuturor utiștilor”, a declarat Dorel Cura. 

 


„Cu Chirilă va fi greu. Având o relație bună cu el, am spus că-mi va fi greu. Aveam promisiunea lui că nu va bloca echipa. Acum, din câte am înțeles, își cere drepturile și așteaptă să fie plătit, din câte am înțeles”

Nicu Chiș, fost președinte al FCM UTA 

articol scris de Sebastian Șiclovan
 

04 Mar. 2009, 12:39 Special
Pe aceeași temă