Un puști român impresionează în Spania. E legitimat la Villarreal, îl are idol pe Iniesta și visează să joace la Barcelona

Marius ANGHEL 08 Dec. 2016, 14:46 Special

Talentat, muncitor, ambițios și disciplinat. Așa poate fi descris, în câteva cuvinte, Diego Romeo Danciu (10 ani), puștiul legitimat la Villarreal CF și ai cărui părinți sunt buzoieni.

Ca alți mulți români, Cristina și Romeo au luat și ei drumul Spaniei în căutarea unui trai mai bun, iar asta se întâmpla în anul 2005, atunci când au plecat din România și s-au stabilit în Benicassim, unde după numai un an s-a născut băiețelul lor, Diego Romeo. Acesta a făcut primii pași în fotbal la vârsta de 4 ani și, fiindcă a dovedit că are calități, în 2011 a ajuns la Centrul de Copii și Juniori al clubului Villarreal – considerat cel mai bine organizat din Spania.

Puștiul cu părinți români a reușit să impresioneze prin evoluțiile sale de la meci la meci, iar specialiștii îl consideră „noul Beckham” și îi prevăd un viitor strălucit. Perceput ca un adevărat lider de echipă, Danciu, care joacă pe postul de mijlocaș defensiv, e autor a multor goluri de generic și execuții superbe din lovituri libere și a stârnit deja interesul mai multor cluburi importante din fotbalul spaniol. Visul său e ca într-o zi să ajungă la Barcelona, formația sa preferată.

Diego Romeo Danciu, al cărui idol este Iniesta, ne-a mărturisit că, deși parinții săi sunt români, el se simte spaniol, iar prima vizită în România a făcut-o când avea 3 ani. Danciu nu se remarcă numai la fotbal, ci și la matematică, dovadă în acest sens fiind locul al III-lea ocupat în 2013 la un concurs desfășurat în Valencia.

Puștiul Diego Romeo va fi în această seară în tribunele stadionului Camp El Madrigal, la meciul decisiv de calificare în primăvara europeană a competiției Europa League, dintre Villarreal CF și Steaua, ce începe la ora 18:00, ora României.

Articol scris de Adi SOARE

Marius ANGHEL 08 Dec. 2016, 14:46 Special
Pe aceeași temă