Un nou pas spre construcția noului stadion Tineretului! Viitoarea arenă din Brașov a primit încă un aviz favorabil

Adi MARICA 08 Aug. 2024, 22:35 Special
Un nou pas spre construcția noului stadion Tineretului! Viitoarea arenă din Brașov a primit încă un aviz favorabil

Stadionul Tineretului din Brașov este mai aproape de a fi înlocuit cu o arena modernă. Joi, 8 august 2024, a primit aviz din partea Agenției pentru Protecția Mediului Brașov.

Agenției pentru Protecția Mediului Brașov a dat avizul pentru construcția unui nou stadion în Brașov

Într-un comunicat emis joi, APM Brașov, anunță că a dat undă verde, din punctul de vedere al protecției mediului, pentru noul stadion din Brașov.

”Brașovul trebuie și merită să aibă un stadion modern și o echipă fanion reprezentativă”, spune Ciprian Băncilă, directorul executiv al APM Brașov.

”APM Brașov a luat decizia emiterii acordului de mediu pentru construirea Stadionului Tineretului din Brașov. În ședinta Comisiei de Analiză Tehnică de joi, care a avut loc la sediul APM Brașov, cu participarea autorităților abilitate, s-a analizat documentația depusă de Primăria Municipiului Brașov în vederea obținerii acordului de mediu, etapă de incadrare, pentru proiectul ”Construire Stadionul Tineretului” și s-a luat decizia de aprobare de dezvoltare a proiectului, emiterea Deciziei Etapei de Încadrare. Potrivit memoriului tehnic depus la APM Brașov, din actualul stadion va mai fi păstrată doar suprafaţa de joc. În schimb, vor fi demolate tribunele şi celelalte construcţii, având în vedere că acestea au ajuns într-o stare avansată de degradare.
Pe lângă descrierea din punct de vedere tehnic al proiectului, este de menționat faptul că o parte din consumul de energie electrică va fi asigurat din surse proprii, prin intermediul unui sistem fotovoltaic compus din 116 panouri fotovoltaice monocristaline. Valoarea investiţiei este estimată la 149.894.985 lei, iar perioada de implementare a proiectului este de 29 de luni”, este anunțul APM Brașov.

Noul stadion din Brașov ar trebui să aibă aproape 10 mii de locuri și să coste circa 30 de milioane de euro

Stadionul Tineretului din Braşov va fi refăcut din temelii cu fonduri de la Guvern, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

La finalul lunii noiembrie a anului 2023, consilierii locali brașoveni au votat aprobarea ”Studiului de fezabilitate” și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul ”Construire Stadion Tineretului Municipiul Braşov”.

Conform primarului Allen Coliban, costurile refacerii din temelii a legendarului stadion brașovean ar fi de 30 de milioane de euro, iar capacitatea totală va fi de 9.716 locuri.

”Este cea mai bună variantă pentru ca Brașovul să aibă, în cel mai scurt timp, un stadion la standarde UEFA”, spunea primarul Braşovului, Coliban, care nu a mai fost votat pentru încă un mandat.

Coliban spunea la finalul anului trecut că în 2024 se vor demara discuții cu CNI și pentru un stadion cu o capacitate mai mare la Brașov. Despre construcția acestei noi arene a vorbit și Adrian Veștea, în calitate de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fost primar al orașului Râșnov și președinte al Consiliului Județean Brașov.

Actualul stadion Tineretului din Brașov, inagurat în 1936 și modenizat în mai multe rânduri, are o capacitate de 8.150 locuri.

Adi MARICA 08 Aug. 2024, 22:35 Special
Pe aceeași temă