Un jucător de la Gloria Bistrița fură meserie de la mama sa: „De la ea am talentul”

„Talentul îl are de la mama sa. Cu ea seamănă!”, spun jucătorii Gloriei Bistrița când vine vorba de tânărul Alin Țegle. Nu e o glumă! Mama mijlocașului de 18 ani, care a prins lotul echipei mari al Gloriei, chiar joacă fotbal.

Rodica Țegle, o doamă la 40 de ani, se descurcă pe teren chiar mai bine decât fiul ei. Am jucat 7 ani la Oradea și 2 ani la Bistrița, în prima ligă de fotbal feminin. Sunt de 4 ori campioană și de 2 ori vicecampioană, spune Rodica Țegle. De un an s-a reapucat de fotbal. Joacă la ACS Heniu Prundu Bârgăului, o echipă nou înființată în liga secundă feminină. M-am reapucat la 40 de ani pentru că mai vreau să joc un an în Liga I ca să am 10 sezoane jucate. Mai sunt câteva colege de peste 40 de ani. Ne descurcăm destul de bine cu cele tinere, povestește mama-fotbalistă.

„Mama ta e mai tehnică”

Mama și fiul se echipează în vestiarul Gloriei și ies pe terenul de pe stadionul „Jean Pădureanu”. Încropesc rapid un duel „unu la unu”, iar Rodica Țegle se dovedește a fi un adversar greu de stăpânit pentru tânărul Alin. Acesta s-a transferat la Gloria, după ce a jucat la „Școala de Fotbal Ardealul”.

Dragostea pentru fotbal a preluat-o mai mult de la mama sa, chiar dacă și tatăl său a practicat acest sport. Puștiul joacă pe același post ca și mama sa, mijlocaș central. Mama sa e însă „decarul” în casă. „Aveam turnee de sală la Oradea și venea și el la meciurile mele. Și soțul a jucat fotbal, dar la nivel de Divizia C. Poate că pe vremuri eram mai tehnică decât Alin”, spune râzând Rodica Țegle. Și Alin recunoaște că a preluat din mișcările de pe teren de la mama sa. „Tehnica și ambiția am moștenit-o de la mama. Mă mai tachinează colegii, spunând că mama e mai tehnică decât mine. Îmi doresc să iau și eu un titlu de campion, într-o zi”, spune amuzat mijlocașul Gloriei.

Joacă și în casă

În familia Țegle se joacă fotbal tot timpul. „Mai dăm câte o pasă când vine mama în camera mea”, spune Alin, completat de mama sa: „Joacă și soțul cu noi când jucăm câte un meci pe sintetic”. „Antrenorul de acasă” al lui Alin pariază pe tânărul mijlocaș. Dacă Gloria promovează ar putea ajunge să joace la anul în Liga I, din sezonul viitor. „El a lucrat foarte mult să ajungă la acest nivel și dacă rămâne la fel de muncitor și de serios poate să ajungă să câștige și el un titlu”, spune Rodica Țegle, singura din familie care se poate lăuda cu o vitrină de trofee și diplome.

Articol și foto de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă