Ultimul tehnician care a adus un titlu la juniori pentru Sportul, a plecat din Regie

Mihai Andries 31 May. 2013, 09:40 Special

La Sportul Studențesc e un dezastru total. Dacă despre situația seniorilor s-a scris în repetate rânduri în ultima vreme, problemele de la copii și juniori sunt mult mai grave. Un exemplu relevant este cel de la juniorii 2002, care au câștigat recent titlul de campioni naționali după 5-1 în finală, cu FC Bihor. La câteva zile după acest succes, copiii au rămas fără antrenorul Iulian Stavrică.

Neplătit de doi ani, Stavrică și-a depus memoriu pentru a deveni liber. „Sunt la Sportul din 2007, unde m-am ocupat de grupele de copii născuți în 2002 și în 2003. Pe lângă titlul din acest an, în 2012 am fost vicecampion cu grupa din 2003. În ciuda acestor performanțe nu am primit nicio primă, iar salariul nu l-am încasat de doi ani. În plus, părinții achită tot pentru copii: deplasări, turnee, cantonamente și chiria pentru terenurile de antrenament. Am vorbit cu Șiman, iar dânsul mi-a spus că nu are bani să mă plătească. Mi-a propus reziliere pe cale amiabilă, dar mi-am depus memoriu. Îmi vreau banii. Am ajuns la capătul răbdării”, a spus Stavrică, care a fost urmat în gestul său de șase copii din echipa proaspăt-campioană. Pe lângă toate acest lipsuri, mai trebuie menționat faptul că, de la începutul acestui an, copiii nu au avut apă caldă și căldură la vestiare.

Au scăpat definitiv de Șiman
Patronul Sportului, Vasile Șiman, primește lovitură după lovitură. Ieri, Comisia de Soluționare a Litigiilor i-a declarat liberi pe jucătorii Andrei Lungu, Daniel Lung, Octavian Ormenișan, Nistor,  Dobre, Ghinga și Valentin Lazăr. Decizia e definivă. În plus, clubul Sportul e obligat să le achite fotbaliștilor toate restanțele financiare.

Vor să evite neprogramarea
Pe lângă toate acestea, Sportul nu a fost programată la partida de ieri, de pe teren propriu, cu Rapid Suceava, din cauza neachitării baremurilor de arbitraj și va pierde meciul la masa verde, cu 3-0. Echipa din Regie e la al doilea meci pierdut în acest fel în retur și e foarte posibil să fie exclusă din campionat și să fie trimisă în Liga a III-a. În etapa 16, cu Farul, jucătorii de la Sportul au refuzat să intre pe teren, iar constănțenii au primit trei puncte. Ieri, într-un gest disperat, în tentativa de a scăpa de retrogradare, se pare că avocatul lui Vasile Șiman a depus la FRF o cerere de amânare a meciului cu Rapid Suceava cu promisiunea că restanțele către arbitrii vor fi achitate în cel mai scurt timp. În altă ordine de idei, Sportul II nu a fost programată nici ea ieri în Liga a III-a din cauza baremurilor neachitate la echipa de Liga a II-a

A câștigat Stavrică titlul? Eu nu mă ocup de juniori. Nu este treaba mea că el vrea să plece
Vasile Șiman, patron Sportul

Nu cred că cei șapte sunt liberi. Eu nu am primit nicio informare de la nicio comisie
Vasile Șiman, patron Sportul

Nu am depus nicio cerere de amânare a meciului. El se va juca, dar nu știu când. E treaba celor de la FRF
Vasile Șiman, patron Sportul

 

Articol de Daniel REMEȘ

Mihai Andries 31 May. 2013, 09:40 Special
Pe aceeași temă