Ultima dorință a lui Sechelariu! „Simțea că se duce. Mi-a lăsat cu limbă de moarte să nu-l las în pace”

Marius ANGHEL 16 Feb. 2013, 14:27 Special
Ultima dorință a lui Sechelariu!**

 Dumitru Sechelariu s-a născut pe 14 iulie 1958, în Bacău. „Provin dintr-o familie de oameni modești ale căror principale virtuți au fost cinstea, dragostea de muncă și bunul simt. Greutățile din copilărie și tinerețe nu m-au îngenuncheat, iar educația primită de la părinți m-a ajutat să răzbesc în viață”, se autocaracteriza cel care, prin Societatea Selena, a fost primul om de afaceri român cu firmă înființată în baza Legii 31 din 1990.

Înainte de a-și găsi vocația politică (a avut două mandate de primar al Bacăului, din partea PSD), Sechelariu a fost om de sport: președinte al FR de Box (între 1991-1993), patron al echipei de fotbal FCM Bacău (începând cu 1992), pasionat de sporturile cu motor. Pentru fiul său, Doruleț, el a construit lângă Bacău o pistă specială de karting

Pe lângă țigări, Dumitru Sechelariu a mai avut un viciu, jocurile de noroc. Printre partenerii lui de „masă” s-au găsit și oameni de fotbal, Gigi Becali sau Adrian Porumboiu fiind numele cele mai vehiculate. De altfel, în fotbalul românesc se vorbește că Sechelariu și-a pierdut trei dintre cei mai valoroși jucători de la Bacău în fața lui Becali. Este vorba despre Dorin Goian, Florin Lovin și Eugen Baciu.

De la acesta din urmă se trage și războiul declarațiilor dintre „Seche” și Becali din ultimii ani. În contractul dintre Steaua și FC Bacău a fost stipulată o clauză prin care roș-albaștrii sunt obligați să plătească 800.000 de euro grupării băcăuane dacă jucătorul devine liber de contract, așa cum s-a întâmplat după șapte ani petrecuți de acesta la Steaua. Sechelariu s-a adresat instanțelor FRF (care au dat dreptate Stelei), apoi a mers la TAS, unde a câștigat. Becali a apelat însă în toamna anului trecut la ultima variantă, Tribunalul federal de la Lausanne, blocând obligativitatea plății. Cauza nu a fost încă judecată.

Sechelariu nu l-a iertat pe fostul lui partener de poker și l-a taxat de fiecare dată în intervențiile la TV. Sâmbătă, de pe patul de spital de la Viena, a transmis un ultim mesaj în acest sens lui Daniel Scânteie, președintele FCM Bacău. „Simțea că se duce. Mi-a lăsat cu limbă de moarte să nu-l las în pace pe Becali până nu recuperăm banii pentru Baciu. A zis că nu vrea să fie îngenuncheat de un cioban”, a declarat Scânteie pentru ProSport.

Mai jos, puteți citi un dialog dintre cei doi, din urmă cu ceva timp
Gigi Becali: Plângeai în arest, mă, zi de zi plângeai!
Dumitru Sechelariu: Am martori cinci colegi de celulă că nu s-a întâmplat așa ceva! Eu sunt un om cu demnitate…
Gigi Becali: Care demnitate, mă? Chiar tu mi-ai povestit!
Dumitru Sechelariu: Mănânci rahat! Ți-ai semnat sentința, ești cel mai mare turnător public! Ai uitat că te-am învățat gramatica limbii române? Vorbeam după fiecare emisiune dacă este bine sau nu cum a vorbit.
Gigi Becali: Cred că visezi! Ești cel mai josnic om pe care l-am întâlnit!
Dumitru Sechelariu: Ți-ai semnat sentința! Ți-am tras-o de fiecare dată. Și la propriu, și la figurat! Te-a durut întotdeauna faptul că te-am călărit!
Gigi Becali: Ha-ha-ha!
Dumitru Sechelariu: Ai luat-o și la rummy la bot, ai luat-o și la poker!
Gigi Becali: Ha-ha-ha!

În iunie 2005, Sechelariu a petrecut câteva săptămâni în arest, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi și achiziții de terenuri.

Articol scris de Alexandru Enciu și Daniel Vlad

Marius ANGHEL 16 Feb. 2013, 14:27 Special
Pe aceeași temă