Doliu la Călărași: Laurean Moțățăianu a încetat din viață. Anunțul clubului Dunărea: „De azi înainte nu-l vom mai căuta nici măcar la telefon, ci doar în inimile noastre”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2019, 14:09 Campionat
Doliu la Călărași: Laurean Moțățăianu a încetat din viață.** Anunțul clubului Dunărea:

Dunărea Călărași și fotbalul călărășean e în doliu. Fostul secretar al clubului care activează acum în Liga 2, dar și al AJF Călărași, fost ofițer MApN sau jurnalist, un mare iubitor al fotbalului și un susținător al sportului din județul Călărași, Laurean Moțățăianu, a încetat din viață duminică seară, la vârsta de 70 de ani.

„S-a stins din viață Laurean Moțățăianu. Dumnezeu să-i dea odihna cea veșnică!

Familia Dunării Călărași și a fotbalului călărășean este în doliu. Duminică seară s-a stins din viață Laurean Moțățăianu (70 de ani), fost secretar al clubului, dar și al AJF Călărași, după o lungă suferință.

Mare iubitor al fotbalului și un susținător fervent al culorilor „galben – albastru”, Laurean Moțățăianu a fost și un excepțional gazetar, autorul unei lucrări de o valoare excepțională „Nouă decenii de fotbal la malul Borcei”. Editată în 2010, cartea conține nu mai puțin de 600 de pagini toate dedicate fotbalului și fotbaliștilor călărășeni.

De azi înainte nu-l vom mai căuta nici măcar la telefon, ci doar în inimile noastre, ale celor care l-am cunoscut, l-am iubit, l-am respectat pentru calitățile sale umane și profesionale, de altfel singurul loc de unde nu va mai pleca niciodată.

Condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-I dea odihna cea veșnică iar de-acolo de sus să susțină în continuare, cu aceeași pasiune, fotbalul călărășean”, a anunțat AFC Dunărea Călărași pe site-ul oficial.

„Am căutat să fac cunoscut numele orașului nostru ca să nu se mai vorbeasca despre Călărași numai la cotele apelor Dunării”

Pe 21 decembrie 2010, Laurean Moțățăianu primea titlul de cetățean de onoare al municipiului Călărași, fiind propus pentru această distincție de fostul primar, Nicolae Dragu.

„Sunt onorat că mă aflu aici, în fața dumneavoastră. Sunt călărășean de peste 30 de ani, am fost și sunt legat de acest pământ pentru totdeauna. În activitatea mea ca fost ofițer MApN, mi-am adus aportul în foarte multe acțiuni desfășurate în acest municipiu, atât înainte de 1989, cât și după 1989, și am căutat să fac cunoscut numele orașului nostru ca să nu se mai vorbeasca despre Călărași numai la cotele apelor Dunării. Am desfășurat activitate și în presa axată pe cronici sportive, în acești 20 de ani am adunat și selectat materiale, aproape doi ani de zile am lucrat în arhive la Călărași și la Slobozia și din această activitate a rezultat această carte pe care v-am adus-o astăzi și care, zic eu, este o contribuție modestă la istoria municipiului nostru. Am fost onorat și chiar surprins atunci când mi s-au cerut datele pentru a mi se conferi acest titlu. Am ajuns în fata dumneavoastră și vă rog să judecați și să apreciați așa cum credeți de cuviință. Vă mulțumesc”, spunea Laurean Moțățăianu atunci când a fost numit cetățean de onoare al orașului Călărași.

În ultimii ani, Laurean Moțățăianu se mutase la Balotești, lângă București.

Marius ANGHEL 09 Dec. 2019, 14:09 Campionat
Pe aceeași temă