UEFA suspectează de blat 5 meciuri din Liga a II-a! FRF a făcut public numele a patru dintre ele

Marius ANGHEL 13 Dec. 2012, 13:40 Special

Ofițerul de integritate al FRF, Ioan Hurdubaie, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că UEFA a comunicat forului de la București că există suspiciuni în privința a cinci meciuri din Liga a II-a din România, în cazul altor 14 jocuri suspectate rezultatul verificărilor fiind negativ.

„În cele 14 luni de activitate, am solicitat structurii de integritate a UEFA informații privind 19 meciuri din Liga I și a II-a, care au prezentat unele suspiciuni și ca urmare a verificărilor efectuate ni s-a comunicat că în 14 jocuri rezultatul a fost negativ, în sensul că nu au existat suspiciuni, iar la cinci meciuri rezultatul a fost pozitiv”, a spus Hurdubaie.

Ioan Hurdubaie a precizat că trei dintre jocuri s-au disputat în 2010 și unul în aprilie 2012, fără să precizeze însă care este al cincilea meci în cazul căruia există suspiciuni. „Au fost trei meciuri în 2010, Arieșul Turda – UTA (3-0), FC Botoșani – FC Snagov (5-0), Steaua II – FC Snagov (4-2) și un meci în aprilie 2012, în Liga a II-a, Callatis Mangalia – Viitorul Constanța (1-5)”, a explicat el.

Hurdubaie a mai spus că în afara partidelor menționate, UEFA a mai informat FRF cu privire la meciurile Gaz Metan Severin – FC Bihor Oradea (3-0), din septembrie 2011, Gloria Bistrița – Pandurii Târgu Jiu (1-3), din 7 octombrie, și FC Brăila – Farul Constanța (2-0), din 17 noiembrie. „Din verificările efectuate (n.r. – de Comisia de Integritate a FRF), nu au rezultat elemente deosebite din care să rezulte necesitatea luării unor măsuri disciplinare”, a adăugat el.

Articol scris de Andrei Mazurchievici (Mediafax)

Marius ANGHEL 13 Dec. 2012, 13:40 Special
Pe aceeași temă