#UCLUJ100. Universitatea Cluj și-a serbat centenarul cu un amical care i-a dezamăgit pe suporteri, 0-5 cu PAOK

Într-o perioadă în care unele cluburi dispar sau își pierd identitatea și află că istoria pe care știau că o au va fi trecută în altă parte, „U” Cluj are un motiv de mândrie. În urmă cu 100 de ani, Iuliu Hațieganu a înființat Clubul Sportiv Universitatea Cluj, iar una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din România și-a celebrat centenarul. O sărbătoare pe care fanii o pot prinde o singură dată în viață, dar care n-a umplu stadionul cum s-au așteptat organizatorii, când au programat amicalul cu PAOK Salonic.

A plecat și Răzvan Lucescu, chiar dacă anouncer-ul evenimentul l-a prezentat, iar „U” Cluj nu a promovat, așa că sărbătoarea nu a avut strălucirea pe care o merita un eveniment atât de important. A fost însă o seară specială și probabil că mulți dintre cei prezenți la stadion s-au gândit pentru o clipă la istoria bogată a echipei pe care o iubesc.

Astăzi, cei care au celebrat din teren au fost și jucători portughezi sau din Insulele Capului Verde, fotbalișii cu care Cristi Dulca speră să promoveze la anul în Liga 1.

PAOK, echipa care domină fotbalul din Grecia de două sezoane încoace, a tratat jocul ca pe o pregătire pentru Champions League și n-a avut milă de o echipă căreia îi este net superioară. Grecii s-au impus lejer, cu 5-0 (3-0), în teren cu toate vedetele care i-au adus titlul lui Răzvan Lucescu. Golurile au fost marcate de Dimitris Limnios (5′), Dimitris Pelkas (27′), Douglas Augusto (32′), Omar El Kaddouri (77′) și Antonis Gaitanidis (82′).

Atmosfera s-a animat puțin în pauză, când s-a amintit de trecut prin mijloace atât de actuale. Un DJ a mixat câteva melodii, iar printr-un show de lasere au fost amintite momentele importante din istoria clubului. Momente petrecute într-un secol de existență, în care pe „U” Cluj n-a oprit-o nici ocupația austro-ungară din Transilvania și nici falimentul.

Povestea Universității continuă după o sută de ani, una dintre puținele echipe din România care depășește secolul de la înființare. Cu asta vor rămâne în memorie cei 7000-8000 de suporteri prezenți la meci vineri seară, pe Cluj Arena, chiar dacă mulți au părăsit stadionul la 5-0 pentru PAOK, dezamăgiți de o seară în care au avut așteptări mai mari.

„U” Cluj: Cosmin Dur-Bozoancă – Tudor Telcean, Inacio Miguel, Kay, Dan Berci – Andre Ceitil, George Florescu – Nicolae Pîrvulescu, Dorin Goga, Hugo Firmino – Cristian Gavra
Rezerve: Jose Costa – Rareș Takacs, Octavian Abrudan, Tudor Vomir, Răzvan Greu, Carol Taub, Victor Dican, Gabriel Giurgiu, Pedro Mendes, Alex Pop, Octavian Ursu, R. Miranda, Marius Coman
Antrenor: Cristian Dulca

PAOK: Melissas (Zivkovic 46′) – Matos (Deligiannidis 70′, Mihaj 80′), Varela (Ingason 70′), Crespo (Chatziisaias 70′), Giannoluis (Rodrigo Alves 70′) – Limnios (Pedro Henrique 60′), Misic (Kace 60′), Douglas (El Kaddouri 60′), Biseswar (Gaitanidis 60′) – Pelkas (Lamprou 70′, Tsiggaras 84′), Akpom (Stoch 60′)
Antrenor: Abel Ferreira

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN și Flaviu BUBOI / Mediafax foto

Pe aceeași temă