Tragedie în fotbalul românesc. Un fost președinte a două cluburi a murit în timp ce se întorcea de la un meci la care fusese observator: „Eram cu toții în mașină și i s-a făcut rău”

Marius ANGHEL 06 Jun. 2019, 10:10 Special

Tragedie în județul Olt, după desfășurarea unui meci din semifinalele Cupei României, faza județeană. Observatorul jocului Avântul Oporelu – Iancu Jianu (scor 3-0) a decedat în drumul spre casă, scrie Gazeta nouă. Omul de fotbal Ion Aldea, fost președinte al echipelor din Liga 3 Sportul Vișina Nouă și FC Balș, a murit miercuri, în jurul orei 20:00, la vârsta de 68 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Tristul eveniment s-a petrecut când Ion Aldea, observator în cadrul Comisiei Județene a Arbitrilor Olt, se întorcea de la meciul din Cupa României, Oporelu – Iancu Jianu. Se afla în mașină, alături de brigada de arbitri, și i s-a făcut rău. Arbitrii au sunat la 112, pentru a solicita ambulanța.

„Eram cu toții în mașină, ne întorceam de la meciul din Cupa României, iar pe drum i s-a făcut rău. Am sunat la 112, ne-am continuat drumul pentru a nu pierde timp și ne-am întâlnit cu ambulanța în zona Catedralei, din Slatina. A fost preluat de cei de pe Ambulanță, care au început manevrele de resuscitare. Este șocant ceea ce s-a întâmplat”, a declarat, pentru Gazeta nouă, Valentin Crețu, arbitru meciului de la Oporelu.

În ciuda eforturilor cadrelor medicale, Ion Aldea nu a putut fi readus la viață. „Este vorba de un pacient, în vârstă de 68 de ani, care a fost transportat cu mașina de alți prieteni. A fost soclicitată ambulanța la 112, s-au întâlnit la ieșirea din Slatina, spre Craiova, pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator. S-au făcut manevrele de resuscitare și nu a răspuns pozitiv. A fost preluat de Serviciul de Medicină Legală, care va stabili cauzele decesului”, a declarat Alin Dinu, purtător de cuvânt Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

În urmă cu câțiva ani, Ion Aldea a scris o carte în care a împărtășit experiențele petrecute pe terenul de fotbal, care se intitulează „Fotbalul, binecuvântare și blestem”.

În cealaltă semifinală, CSM Slatina a învins-o cu 2-1 pe Viitorul Grădiniel, pe terenul acesteia. Echipa de fotbal a Slatina, campioană a județului Olt, implicit ceaa care va susține barajul de promovare în Liga a 3-a, va juca pentru al doilea an consecutiv finala Cupei României, faza județeană Olt. Finala se va disputa pe 8 iunie, de la ora 17:30, pe stadionul 1 Mai din Slatina.

Marius ANGHEL 06 Jun. 2019, 10:10 Special
Pe aceeași temă