Toate cele 21 de promovate în Liga 3 s-au înscris în noul sezon, însă două dintre ele riscă să nu fie primite. FRF a refuzat afilierea provizorie a campioanelor din Satu Mare și Brașov

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Jul. 2017, 15:29 Actualizat: 21 Jul. 2017, 19:10 Special

Comitetul de urgență al Federației Române de Fotbal, compus din Răzvan Burleanu – președinte FRF, Gino Iorgulescu – prim-vicepreședinte FRF și Octavian Goga – vicepreședinte FRF, a aprobat joi, 20 iulie, referatul managerului Departamentului Licențe/Afilieri, Viorel Duru, cu privire la afilierea provizorie a cluburilor care au obținut drept de participare în ediția 2017/2018 a campionatului Ligii 3 și care au efectuat formalitățile de înscriere în competiție.

17 cluburi afiliate provizoriu, două nu îndeplinesc condițiile, iar altele două erau afiliate deja

Dintre cele 21 de echipe campioane județene care au câștigat barajul de promovare și au obținut dreptul de a evolua în Liga 2 17 au obținut acum afilierea provizorie, în timp ce Unirea Tășnad (SM) și Viitorul Ghimbav (BV) nu au obținut-o deocamdată și au primit un nou termen limită pentru a face dovada CIS-ului (Certificatului de Identitate Sportivă). Până pe 4 august, inclusiv, trebuie să îl obțină de la Ministerul Tineretului și Sportului, altfel nu vor fi primite în Liga 3, acolo unde au depus cerere să joace.

SC Oțelul Galați și KSE Târgu Secuiesc sunt deja membri afiliați ai FRF.

Iată cluburile care au obținut afilierea provizorie la FRF pe 20 iulie:

ASFC Milcov (OT)
CSM Focșani 2007 (VN)
ASMSACS Sănătatea Darabani (BT)
CS Șoimii Lipova (AR)
CSM Bucovina Rădăuți (SV)
ACS Petrolul 52 (PH)
AFC Progresul 1944 Spartac (B)*
ACS Ghiroda (TM)
ASFC Agricola Borcea (CL)
AFC Metalul Buzău (BZ)
ACS Voința Saelele (TR)
ACSFC Avrig (SB)
ASSCS Farul Constanța (CT)
ASFC Universitatea Cluj (CJ)
CS Victoria Traian (BR)
CS Internațional Bălești (GJ)
ACS Șurianu 1945 Sebeș (AB)

„Precizăm că Asociația Fotbal Club Unirea Tășnad (SM) și Asociația Club Sportiv Viitorul Ghimbav (BV) nu dețin Certificat de Identitate Sportivă. Menționăm că structurile sportive Asociația Clubul Sportiv Suporter Club Oțelul Galați și Asociația Clubul Sportiv KSE Tg. Secuiesc sunt deja membri afiliați ai FRF”, scrie în raportul lui Viorel Duru către secretarul general al FRF Radu Vișan.

„Referitor la cluburile Asociația Fotbal Club Unirea Tășnad (SM) și Asociația Club Sportiv Viitorul Ghimbav (BV) care nu dețin Certificat de Identitate Sportivă dar au efectuat demersurile la Ministerul Tineretului și Sportului pentru obținerea acestuia și, de asemenea, au depus cererile de înscriere în competiții și dosarul de afiliere la FRF în termenul prevăzut de ROAF, li se acordă termen pentru a face dovada obținerii CIS-urilor până la data de 04 august 2017 inclusiv, urmând ca în cazul în care prezintă documentele anterior menționate până la termenul limită mai sus indicat să fie afiliate și să poată participa în ediția 2017-2018 a Ligii a 3-a. În caz contrar, cluburile Asociația Fotbal Club Unirea Tășnad (SM) și Asociația Club Sportiv Viitorul Ghimbav (BV) vor pierde dreptul de participare în Liga a 3-a”, e verdictul din 20 iulie al Comitetul de urgență al FRF.

*În privința clubului Progresul Spartac, campioana Bucureștiului încă nu este sigură de promovarea în Liga 3, deoarece pe rolul organismelor jurisdicționale ale FRF se află în curs de soluționare o contestației făcută de Voința Crevedia împotriva formației din Capitală. Gruparea din Dâmbovița care a câștigat campionatul Ligii a 4-a din Ilfov și care a pierdut pe teren barajul de promovare (5-6 la general, după 3-0 la „masa verde” în tur, și 2-6 în retur) vrea încă o victorie la „masa verde” pentru a juca în Liga 3.

Pe 4 august se votează cei doi noi membri ai Ligii 3 în CEx

Totodată, în Comitetul de urgență al FRF din 20 iulie s-a hotărât și când va avea loc Convocarea Adunării Generale Extraordinare a Cluburilor din Liga a 3-a. Pe 4 august 2017, la ora 14:30, la sediul CF Mogoșoaia, din Mogoșoaia, Ilfov, are loc ședința care va avea pe ordinea de zi următoarele puncte:

a) Constatarea întrunirii cvorumului;
b) Prezentarea listei oficiale a candidaților pentru funcția respectivă;
c) Desemnarea comisiei de validare a voturilor;
d) Alegerea reprezentanților cluburilor din Liga a 3-a ca membri ai Comitetului Executiv al FRF;
e) Prezentare Departament Marketing.

Membrii cluburilor din Liga 3 își vor vota cu această ocazie cei doi noi reprezentanți în Comitetul Executiv al FRF. Marius Burcă și Alexa Krenek nu mai îndeplinesc condițiile necesare pentru a duce mai departe funcțiile în CEx, fiindcă echipa unde activau fie a promovat în Liga 2, cazul lui Burcă și al Metaloglobusului, ori a retrogradat în Liga 4, cazul lui Krenek și CS Oșorhei.

Articol scris de Marius ANGHEL

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Jul. 2017, 15:29 Actualizat: 21 Jul. 2017, 19:10 Special
Pe aceeași temă