Timișoara iese din beznă! ASU Poli, la primul meci în nocturnă!

Mihai Andries 19 Nov. 2012, 11:03 Special

În toamna lui 2003, în Timișoara avea loc un moment istoric: primul meci jucat în nocturnă pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Magia lui Buia a întregit sărbătoarea, golul său cu călcâiul securizând drumul spre victoria împotriva Petrolului (2-1).

După nouă ani, Poli cea artificială a dispărut, iar timișorenii încearcă să își recapete gloria într-un mod cât se poate de cinstit: din liga a cincea. ASU Politehnica joacă pe stadionul Știința, acolo unde vechea Poli a evoluat de la debutul în prima ligă (1948), până la inaugurarea actualei arene „Dan Păltinișanu”.

Aseară, micuțul stadion timișorean a consemnat o nouă premieră: ASU Politehnica a jucat pentru prima dată în liga a cincea în nocturnă. A lipsit călcâiul lui Buia, dar cei 1.000 de spectatori s-au delectat cu un gol și o pasă de gol semnate de Iosif Rotariu (50 de ani). Alb-violeții au câștigat cu 4-1 meciul cu AS Nădrag, însă mai important decât scorul a fost faptul că fanii au cântat din primul până în ultimul minut, iar la începutul reprizei secunde au creat o coregrafie superbă din zeci de torțe. Atmosfera de pe „Știința” și mesajul de la peluză („Obligatoriu înainte”) sunt semne că reconstrucția curată a lui Poli ar putea avea, totuși, succes. Cel puțin, 1.000 și ceva de „nebuni” cred asta.

Vezi un clip de la meciul de aseară cu spectacolul pirotehnic din tribune:

Articol de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 19 Nov. 2012, 11:03 Special
Pe aceeași temă