Taher și-a pierdut dreptul de a recupera banii pe care i-a investit în 2008 la Rapid

Mihai Andries 05 Mar. 2014, 09:20 Special
Taher și-a pierdut dreptul de a recupera** banii pe care i-a investit în 2008 la Rapid

Tribunalul București a respins luni contestația depusă de MT&Property, firmă controlată de iordanianul Fathi Taher. Omul de afaceri iordanian și-a pierdut dreptul de a putea să recupereze cele opt milioane de euro pe care le-a investit la Rapid, în vara anului 2008. Avocații lui Taher nu au reușit să se înscrie la masa credală în timp util, iar administratorul judiciar, Cristina Andronache, nu a recunoscut creanța. Mai mult, judecătorul sindic a respins contestația depusă ulterior de reprezentanții lui Taher.  

A investit 8 milioane de euro degeaba

În martie 2008, George Copos a bătut palma cu Fathi Taher și i-a cedat acestuia pachetul majoritar de acțiuni al clubului Rapid. Astfel, imediat după ce a preluat controlul grupării „feroviare”, omul de afaceri iordanian a început să investească masiv, iar în vara lui 2008 a transferat în Giulești o echipă întreagă. 11 jucători, printre care: Juliano Spadacio, Julio Cesar, Joao Paulo Andrade sau Pitbull.

Fathi Taher a scos din buzunar opt milioane de euro din care peste 80% au fost direcționați spre transferuri și salariile jucătorilor. Dar eliminarea din Europa League, după „dubla” cu Vlf Wolfsburg (0-1, 1-1), a stricat atmosfera în Giulești și Taher a renunțat la conducerea clubului în favoarea lui George Copos. Fostul patron al giuleștenilor a profitat de faptul că iordanianul nu a revendicat cele opt milioane în timp legal. 

Articol scris de Victor STOICESCU

Mihai Andries 05 Mar. 2014, 09:20 Special
Pe aceeași temă